BirthVillage

Natuurlijke kraamzorg en natuurlijke producten
Wat
BirthVillage
wie
Laminta Vermeulen
Waar
Heel Nederland

Bij BirthVillage proberen wij natuur en wetenschap met elkaar te verbinden.

In onze webshop bieden wij alle producten aan waar wij graag mee werken in de kraamweek. Laminta probeert de natuur met de wetenschap te combineren en ontwikkelt zo ook heel veel natuurlijke producten, waar onze kraamverzorgsters dan ook weer mee werken. Uiteraard hebben wij ook andere leuke (verzorgings-)spullen en kraamcadeaus in onze winkel/webshop.

Wij zitten tussen reguliere en natuurlijke kraamzorg in en zijn met een team meiden welke stuk voor stuk een heerlijke Rotterdamse mentaliteit hebben, maar bovenal met alle kennis in huis om de kraamweek zo goed als mogelijk te laten verlopen.

Laminta Vermeulen

“Een kindje krijgen is een reis om nooit te vergeten. Laat ons de stewardessen op deze prachtige reis zijn.”

Producten
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Laminta Vermeulen

Blog

Lees het meest recente blog van Laminta Vermeulen

Het knuffelhormoon, liefdeshormoon met zo veel positieve effecten

Oxytocine is het liefdeshormoon, ook wel het knuffelhormoon genoemd en misschien wel het belangrijkste hormoon tijdens je bevalling en direct daarna. Het wordt aangemaakt wanneer je intiem bent, tijdens het vrijen, borstvoeding geeft en ook tijdens je bevalling. Het veroorzaakt de samentrekkingen van het spierweefsel van de baarmoeder, ofwel de weeën. Deze samentrekkingen zorgen er weer voor dat de oxytocineproductie verder toeneemt, waardoor de weeën krachtiger worden. Het is dus zichzelf versterkend. Daarbij zorgen de steeds krachtigere weeën ervoor dat het hoofdje van de baby harder tegen de baarmoedermond duwt. Dit leidt vervolgens weer tot nog meer productie van oxytocine. Het is dus van belang dat je lichaam zelf voldoende oxytocine gaat aanmaken in deze positieve spiraal.

Stuur een bericht

Contact

BirthVillage