De Moederkoek

De placenta print, een nieuwe vorm van kunst
Wat
De Moederkoek
wie
Hendrika Schiphof
Waar
Heel Nederland

De Moederkoek, een blijvende herinnering aan een bijzondere periode.

Een unieke afdruk van je placenta. Ik druk de placenta af met aquarelverf op speciaal daarvoor bestemd papier, in een kleur gekozen door de ouders. Dan komt er een mooie lijst omheen, en is je unieke kunstwerk klaar om te worden bezorgd. In de meeste gevallen bezorg ik dat persoonlijk.

Voor altijd een blijvende herinnering aan iets wat zo speciaal en bijzonder is.

 

Hendrika Schiphof

“Graag wil ik voor jullie dit mooie en unieke kunstwerk maken.”

Voorstellen
De-Moederkoek

Mijn naam is Hendrika en ik woon in het mooie Fryslân. Ik ben moeder van 4 kinderen en beppe (oma) van 2 kleinkinderen. Ik ben dol op baby’s en heb dan ook jaren als kraamverzorgende gewerkt. sinds kort werk ik bij een superleuke verloskundigenpraktijk als assistente.

Toen mijn dochter zwanger raakte wilde ik haar een bijzonder cadeau geven. Door een scholing kwam ik in contact met een verloskundige uit het zuiden van het land die placenta kunst maakt. Geïnspireerd door haar ben ik aan de slag gegaan. Op 1 januari 2019 werd de Moederkoek geboren en heb ik al tientallen kunstwerken mogen maken, waaronder de twee van mijn kleinkinderen.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Hendrika Schiphof

Blog

Lees het meest recente blog van Hendrika Schiphof

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht