De Omhelzing

Postpartumzorg, zwangerschapsyoga en ceremonies rondom vrouw-zijn en zwangerschap
Wat
De Omhelzing
wie
Sephora Verhoek
Waar
Utrecht e.o.

De Omhelzing, zoals jij er voor jouw kindje bent, zo ben ik er voor jou.

Lieve vrouw, bij mij ben je welkom voor zorg tijdens en na je zwangerschap. Zorg die jij zo verdient en nodig hebt.

Zelfzorg is essentieel om goed voor je kindje(s) te kunnen zorgen en om stil te kunnen staan bij de transformatie van vrouw naar moeder. Met veel liefde begeleid ik jullie op dit pad. Tijdens de zwangerschap geef ik zwangerschapsyoga, waar de focus ligt op het contact met je kindje. Na de geboorte kan ik komen als postpartum doula, waarbij ik ook voor jullie kook en het huishouden doe. Ook kan ik komen voor kraambehandelingen- en pakketten, zoals massage, Bengkung belly binding, moxa therapie en yoni steaming.

Wanneer jij er aan toe bent, begeleid ik voor jou het rebozo sluitingsritueel, om de tijd van zwangerschap, geboorte en kraamtijd af te sluiten.
In mijn begeleiding werk ik vanuit warmte, vertrouwen, aandacht en liefde.

Sephora Verhoek

“Lieve moeder, laat mij je dragen. Laat me je omhullen met liefde en warmte.”

Voorstellen

Mijn naam is Sephora, moeder van de prachtige Dana en partner van Matthijs.
Het is mijn wens dat iedere moeder de warme, koesterende zorg krijgt die ze verdient. Bij de geboorte wordt namelijk niet alleen een baby geboren, maar ook een moeder. Ik gun ieder gezin de ruimte en rust om aan elkaar te wennen, te rusten en te herstellen.

Enkele jaren geleden begon voor mij een reis naar wat vrouw-zijn betekent voor mij. Ik ontdekte de kracht van de moederschoot en dat de baarmoeder een plek is voor creatie. De wens om een kindje te dragen groeide. In deze periode overleed mijn moeder heel plotseling. En terwijl ik midden in dat proces van rouw was, raakte ik zwanger van onze dochter. Ik verslond boeken over bewust zwanger zijn, natuurlijk bevallen en de kraamperiode. Ik verdiepte mij in kruiden die mij konden ondersteunen in deze periode. Misschien des te meer, omdat mij eigen moeder er niet meer was, wilde ik zoveel mogelijk kennis tot me nemen. Hoe meer ik las, hoe meer ik er van overtuigd raakte hoe bijzonder en magisch het vierde trimester was en hoe weinig aandacht daar eigenlijk naar toe gaat.

Richting de bevalling toe, miste ik mijn moeder enorm. Ik wilde haar zoveel vragen en horen dat ik het goed deed, hoe ik het ook deed. Toen na de bevalling de borstvoeding ook nog eens heel moeizaam liep werd het mij allemaal te veel. Ik miste het mijn moeder bij me te hebben, haar als steun te kunnen gebruiken en haar onvoorwaardelijke liefde te voelen.
Het gemis van mijn moeder versterkte het gevoel dat ik iets wilde doen voor vrouwen die net moeder zijn geworden. De steun en onvoorwaardelijke liefde die ik in die periode zo heb gemist, wil ik graag bieden aan andere vrouwen.
Ik heb daarom een training tot post-partum doula afgerond. Ik geef ook losse kraambehandelingen, of kraammaaltijden. Ook begeleid ik het rebozo sluitingsritueel.
Daarnaast geef ik ook zwangerschapsyoga. Hierin bied ik zwangeren de ruimte om even tot zichzelf te komen en contact te maken met hun baby.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Sephora Verhoek

Blog

Lees het meest recente blog van Sephora Verhoek

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

De Omhelzing