De Placenta Specialist

Het bewerken en verwerken van de placenta
Wat
De Placenta Specialist
wie
Chantal Homburg
Waar
Heel Nederland

De Placenta Specialist voor het capsuleren van je placenta

De placenta is een bijzonder orgaan. Het heeft je kindje zijn of haar hele leven in de buik voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Na de geboorte voorziet het je kindje nog steeds van bloed en voedingsstoffen zolang de navelstreng niet is uitgeklopt.
Wanneer je kindje is gescheiden van de placenta, kan de placenta nog steeds van grote waarde zijn! Laat je placenta bewerken tot capsules, tinctuur, zalf of zelfs truffels. Voor een prachtige herinnering maak ik diverse soorten prints.

Chantal Homburg

“Je placenta consumeren is niet voor iedereen. Maar iedereen zou er wel van gehoord moeten hebben om te kunnen kiezen.”

Voorstellen
ChantalH

Ik ben Chantal, vrouw van Paul en moeder van de drie leukste kinderen. Ik woon in Wijk bij Duurstede in een klein, maar fijn huis met een heerlijke tuin.

In mijn werk als doula en hypnobirthing-docent kreeg ik regelmatig de vraag: Chantal, capsuleer jij ook placenta’s? In eerste instantie vond ik dat een rare vraag, want waarom zou je dat überhaupt willen? Maar hoe vaker ik de vraag kreeg, hoe meer ik mij erin ging verdiepen. En hoe meer ik dacht: “Misschien helemaal niet zo’n gek idee?” Ik ben me gaan verdiepen en scholen, zodat ik de placenta zo goed en veilig mogelijk kan verwerken.

Voor de moeders bij wie de placenta niet meer geschikt is voor consumptie of voor wie dat een stap te ver is, is het mogelijk een mooie afdruk of aquarel van de placenta te laten maken.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Chantal Homburg

Blog

Lees het meest recente blog van Chantal Homburg

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

De Placenta Specialist