Geboren Mama

HypnoBirthing, Mother’s blessing, Vierde trimester workshop, Sluitingsritueel
Wat
Geboren Mama
wie
Ida van der Ploeg
Waar
Groningen e.o.

Geboren mama; met vertrouwen en liefde je kindje baren

De geboorte van jullie kindje is een bijzondere gebeurtenis. Voor jezelf, je partner en jullie kindje! Ik leer jullie graag alles over dit mooie geboorteproces en geef jullie tools en tips. In de lessen is veel ruimte voor gesprek en oefenen we veel met ontspanningstechnieken en de ademhalingsoefeningen. Zodat je in vertrouwen kan uitkijken naar deze mooie dag en mee kan bewegen met wat er ook op jullie pad komt. 

Ook geef ik workshops over het vierde trimester; een wervelende periode waarin jullie als ouders en gezin nog meer met elkaar gaan binden en elkaar leren kennen. Deze workshop is erop gericht je te informeren over je herstel, het belang van zelfzorg en het maken van een kraamplan. In dit kraamplan kun je bijvoorbeeld inspiratie voor zelfzorg opschrijven of wie misschien even langs wil komen voor een wasje, knuffel of een boodschap. Ik begeleid jullie met liefde in deze bijzondere eerste maanden in de wondere wereld van het ouderschap!

Ida van der Ploeg

“Met je ogen dicht even rustig ademen, en kom thuis bij jezelf.”

Voorstellen
Ida-vd-Ploeg-Geboren-Mama kopie

Ik ben Ida en woon samen met mijn vriend en 2 kinderen in Peize. Voordat ik zelf zwanger was van mijn eerste kindje leek een bevalling mij niet echt iets om naar uit te kijken. Toen ik zelf zwanger werd realiseerde ik mij dat de geboortedag van je kindje iets heel bijzonders is. En daar wou ik met vertrouwen en nieuwsgierigheid naar uit kijken.

Zodoende kwam ik zelf uit op HypnoBirthing. Bij beide bevallingen heb ik enorm veel gehad aan de ontspanningstechnieken tijdens de bevalling. Maar ook tijdens de zwangerschap zelf vond ik het diepe gevoel van vertrouwen in mijn lijf en mijzelf ontzettend fijn. Dit is precies de reden dat ik zelf ook ben gestart met het geven van HypnoBirthing cursussen. Ik gun jou je mooiste geboorte, want een bevalling kun je niet overnieuw doen.

Daarnaast geef ik ook ‘Vierde trimester’ workshops. Ik vind het erg belangrijk dat je als nieuwe mama goed voor jezelf zorgt en dat jullie als gezin samen een rustige en liefdevolle start maken. In mijn workshop geef ik informatie over o.a. herstellen, het belang van rust nemen, op wie zou je mogelijk een beroep willen doen. Zodat je in deze periode een plan achter de hand hebt.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Ida van der Ploeg

Blog

Lees het meest recente blog van Ida van der Ploeg

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Geboren Mama