Kraamverdieping

Conny Markgraaf, kraamverzorgster, baby- en oudercoach
Wat
Kraamverdieping
wie
Conny Timmer - Markgraaf
Waar
Online, heel Nederland

Het boek Ik ben er... Wat nu? Wat baby's weten en wij niet

Conny is een ervaringsdeskundig kraamverzorgster en inspirerend ouder/ baby coach, babymasseur, auteur en spreker. Dit boek leert ouders en verzorgers de signalen/ behoeftes van haar kindje te herkennen en te begrijpen. Een kind wat huilt (verteld) wil graag gehoord worden. Het boek beschrijft onder andere hoe je je baby peuter of kleuter liefdevol toestemming kan geven om te huilen. Enorm waardevolle tools die het verschil kunnen maken tussen een onrustige baby en een ontspannen kindje.
Ouders ontdekken hoe slim een (huil) baby, peuter en kleuter eigenlijk is, en hoe je met meer vertrouwen kan “communiceren” samen.

Conny Markgraaf

“Een volwassene denkt wat hij ziet, een onrustige baby, peuter of kleuter voelt wat hij ziet.”

Beluister hier de podcast

In deze podcast hoor je het mooie gesprek tussen Conny Markgraaf van Kraamverdieping en Louise van den Broek van Moments in Life.

Conny neemt je mee in haar ervaringen als kraamverzorgende en vertelt over haar boek.

Louise is levensfotograaf en legt het leven vast op beeld. Als geboortefotograaf mag ze aanwezig zijn om deze levensgebeurtenis en alle emoties die hierbij komen kijken te vereeuwigen. Ze fotografeert de puurheid, zachte en ruwe kant van het leven en vertelt tijdens deze podcast specifiek over hoe zij als geboortefotograaf te werk gaat.

Het boek
boek-cover-2020

Ik ben er…wat nu?

Jarenlang heb ik mezelf theoretisch en praktisch verdiept in baby’s en hun ouders/verzorgers. Hierdoor heb ik in mijn beroep als kraamverzorgster in gezinnen een unieke aanvulling op de basiskraamzorg kunnen introduceren.
Dit blijkt een enorm positief effect te hebben op het kindje. Ouders en verzorgers krijgen meer zelfvertrouwen en hun band/relatie met het kindje versterkt.
Je leert waarom een baby zich op een bepaalde manier gedraagt en hoe je daar het best op kan reageren, met behulp van speciale vaardigheden. Dit boek geeft een gedetailleerd beeld over de “taal” die een baby spreekt.
Het biedt mogelijk een oplossing voor baby’s die niet lekker in hun vel zitten en meer huilen dan gemiddeld. Ouders weten het soms niet meer en voelen zich machteloos. Kraamverdieping leert jou vaardigheden om hier mogelijk beter mee om te gaan.

In 90% van de gezinnen waar ik werk willen ouders gebruikmaken van deze informatie en het boek als naslag aanschaffen.
De doelstelling van Kraamverdieping is kwaliteitsverbetering.

Blog

Lees het meest recente blog van Conny Markgraaf

Blog

Lees het meest recente blog van Conny Markgraaf

Je baby begrijpen

Elke pasgeboren baby is in staat subtiele of duidelijke signalen af te geven, maar hoe kunnen wij die taal leren begrijpen of verstaan?

In dit blog probeert Conny van Kraamverdieping je inzicht te geven in hoe je baby communiceert in de eerste periode van zijn of haar leven.

Als een kindje wat moe of overprikkeld is en hij ligt in de box, zie je dat hij zijn oogjes halfsluit en zijn hoofdje steeds wegdraait. Ook gaan zijn handjes van open en ontspannen, naar gesloten en gespannen. Vaak hoor je na een poosje ook een zacht zeur- huil geluid. Dit is een heldere lichaamstaal zou je zeggen, maar tijdens onze “marathon” zal je de eerstgenoemde signalen vaak over het hoofd zien… Dat kan de reden zijn dat wij ons mogelijk vergissen. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken; hij verveelt zich.

Stuur een bericht