Loulou

Hypnobirthing, geboorte als spiegel, babymassage
Wat
Loulou
wie
Esmé Le Fèvre
Waar
Den Bosch e.o.

Loulou helpt bij het bewust worden van je eigen kunnen en je eigen kracht.

De start van een nieuw leven, hoe het zich ontwikkeld en het welzijn van het kind is een grote interesse van mij. Voor mijn gezin heb ik me hier veel in verdiept en over geleerd. Graag zou ik mijn kennis en ervaring met je willen delen.

Ik help je graag bij het bewust worden van je eigen kunnen en je eigen kracht. Ik leer je vooral wat je zelf kunt doen en hoe je elkaar het beste kunt ondersteunen. Zodat je meer verbinding ervaart met jezelf, elkaar en tussen jou en je kindje.

Esmé Le Fèvre

“Diep van binnen weten we alles al, we zijn soms alleen een beetje afgeleid.”

Beluister hier de podcast

Naast schrijfster van het boek Natuurlijk Bevallen is Rieneke ook moeder van twee schatten van kinderen. “Deze twee bevallingen hebben er voor mij toe geleid dat ik dit boek ben gaan schrijven en de cursussen Natuurlijk Bevallen ben gaan geven.”

“Maar wat maakte mijn bevallingen nou zo bijzonder? Ik vertel het in deze podcast. Ik hoop dat mijn ervaringen voor jou ook een inspiratiebron zijn om jouw bevalling optimaal voor te bereiden. Pak de regie en vertrouw op je lichaam en je baby. Jij kunt het!”

Voorstellen
LouLou3

Ik ben Esmé, woonachtig met mijn vriend en kinderen in Boxtel. Ik ben moeder van een zoontje van 3 en bonus moeder van twee jongens 8 en 10 jaar oud. Toen deze leuke bonus jongens in mijn leven kwamen, kwamen er veel vragen bij mij naar boven.
Wat hebben ze nodig, wat willen ze ons vertellen, hoe kunnen wij ze het beste ondersteunen?
Door deze vragen ben ik zoek gegaan en bij een opleiding uitgekomen om mijzelf hierin in te verdiepen. In 2017 heb ik de opleiding tot natuurcoach afgerond. Na deze opleiding was mij wel duidelijk, dat verbinding met jezelf, tussen ouder(/verzorger) en kind het aller belangrijkste is. Hierin wilde ik meer gaan ondersteunen.
Om mij breder te ontwikkelen, heb ik in 2018 de opleiding voor docente babymassage gedaan en recent de opleiding voor docente hypnobirthing (2021).

Je geboorte is je eerste kennismaking met de fysieke wereld. Hoe je hier op aarde bent gekomen, wat zich tijdens de conceptie, zwangerschap en bevalling heeft afgespeeld draagt bij aan de psychologische en persoonlijke ontwikkeling. Het beïnvloed je als persoon, hoe je omgaat met bepaalde situaties en hoe je je voelt.
Veel van de eerste (wellicht stressvolle of traumatische) ervaringen of gevoelens kunnen al een heel eind geheeld en getransformeerd zijn in je leven, sommige misschien nog niet.
Voordat je een nieuw leven op deze wereld zet, is het goed naar je eigen geboorte te kijken. Zo voorkom je dat je je eigen vervelende ervaringen/ blokkades doorgeeft aan je kindje. Met behulp van de ‘geboorte als spiegel’ neem ik je mee naar je eigen geboorte verhaal. We bekijken je geboorte verhaal en gaan dit transformeren door middel van natuurlijk coachen.

Met de hypnobirthing cursus wordt het vertrouwen en geloof in eigen kunnen gestimuleerd ter voorbereiding op de bevalling. Steun en begeleiding van je partner is daarbij enorm waardevol, om jou een stressvrije en zo prettig mogelijke bevalling te laten ervaren.
In de cursus bied ik de ondersteuning om verschillende oefeningen eigen te maken zodat dit aan sluit bij jullie. Daarnaast wordt er nuttige informatie en fijne tips gedeeld, om je emotioneel en mentaal voor te bereiden. De oefeningen zullen je helpen om je in een ontspannen staat te houden tijdens de bevalling.
Heel graag help ik jou en je partner het vertrouwen te ervaren voor een mooie bevalling.

Het is niet niks zo’n geboorte meemaken en te wennen aan deze fysieke wereld. 
Wat je nodig hebt is rust, geborgenheid, liefdevolle aanraking en huid op huid contact.
Door je kindje te masseren versterk je jullie band (hechting). Het geeft heling na de (eventuele traumatische) bevalling en dat is erg belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van je kindje.
Doordat je masseert, ga je je kindje intuïtief nog beter aanvoelen, en leer je je kindje sneller kennen. Ik zelf geef de babymassage cursus individueel en op maat aan ouder en baby. Hierdoor kan ik alle aandacht geven aan ouder(s) en kind en is er alle ruimte om in gesprek te gaan over de conceptie, zwangerschap & bevalling. Ik kan specifieke informatie met je uitwisselen over een bepaald thema dat speelt, je voorzien van tips en informeren over verschillende natuurlijke/ geneeskrachtige hulpmiddelen voor het ondersteunen van je kindje als dat van toepassing is. En uiteraard leer ik je de massage handelingen zodat jij daarmee je kindje kunt masseren zoals het goed voelt voor jullie.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Esmé Le Fèvre

Blog

Lees het meest recente blog van Esmé Le Fèvre

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Loulou