Slaapmagie

Onrust- en slaapbegeleiding voor ouders en baby’s
Wat
Slaapmagie
wie
Clara Marije Lotgering
Waar
Heel Nederland

Slaapmagie, omdat een slapend kind geen sprookje hoeft te zijn

Slaapt mijn baby voldoende? Is dit ‘normaal’ gedrag voor een baby? Twijfels en onzekerheden die je dagen kunnen beheersen en daarmee het vertrouwen in jezelf en je kindje in de weg staan.

Ik geef onrust- en slaapbegeleiding aan ouders en baby’s tot 2 jaar. Hierbij kijk ik altijd naar de weg tot nu toe en volgen we geen strikte richtlijnen. En daar past een unieke, individuele begeleiding op maat bij. Want elke baby en elke ouder zijn uniek!

Clara Marije Lotgering

“Die navelstreng lijkt nooit helemaal te verdwijnen.”

Voorstellen
Slaapmagie1

Ik ben Clara Marije, moeder van 3 dochters en eigenaar van Slaapmagie. Mijn eigen praktijk waarin ik ouders begeleid die worstelen met een moeilijk slapende baby. Daar is vaak al een hele zoektocht aan vooraf gegaan en op het moment dat het ouders over de schoenen loopt kloppen ze bij mij aan. Heel fijn maar eigenlijk ook heel verdrietig dat het eerst zover moet komen. Tot een burn-out aan toe! 14 jaar geleden is er, door mijn eigen onrustige dochter, een zaadje geplant en uiteindelijk heeft dat geleidt naar een eigen praktijk sinds 2,5 jaar. Alle opleidingen, van Sociaal Pedagogische Hulpverlening tot de geboortepsychologie en zelfs een training van Thomas Harms, de deskundige op gebied van huilen, maken dat ik voor elk gezin een plan op maat kan maken. Er is altijd een oplossing!


De behoeftes van het kindje staan altijd voorop en door hier sensitief op in te spelen en te kijken naar onderliggende onrust maak ik een plan op maat. Ik begeleid ook bij veel huilen zonder duidelijk zichtbare reden. Hier kijk ik vanuit de geboorte ervaringen via de Geboorte in Kaart methode. Ouders begrijpen dan wat hun baby heeft meegemaakt en waarom ze bepaald gedrag zien, maar vooral hoe je je kindje tegemoet kan komen in zijn behoeftes.


Daarnaast geef ik een korte cursus (3x, live) om moeders te verbinden en tegelijkertijd te versterken in het volgen van hun eigen pad. Ik ben een groot voorvechter voor het veranderen van de kijk op baby’s en niet de verwachting dat baby’s zich aanpassen aan de maatschappij.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Clara Marije Lotgering

Blog

Lees het meest recente blog van Clara Marije Lotgering

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht