Viharini

voor mama’s
Wat
Viharini Ayurveda
wie
Rini Hermans
Waar
Gelderland e.o. en online

Viharini is een praktijk waar gewerkt wordt vanuit de Ayurvedische geneeskunde en biedt holistische en natuurlijke zwangerschap & postpartum begeleiding aan.

Viharini voor mama’s biedt uitgebreide begeleiding aan tijdens alle vier de trimesters. Het zal je houvast bieden om in balans te blijven tijdens deze enerverende periodes en hormonale veranderingen. Ik kan je helpen om je fysieke en psychische weerbaarheid te vergroten en daarin een balans te vinden. Hierbij maak ik gebruik van een uitgebreid persoonlijk adviesplan waarin ik gebruik maak van: voeding & kruiden, massages & oliebehandelingen, yoga & pranayama oefeningen, meditatie en mindfulness. Ik houd ook altijd rekening met het seizoen waarin we ons bevinden en jouw eigen persoonlijke omstandigheden. Ook krijg je een compleet Viharini voor mama’s postpartumplan met handige tips & trucs en lekkere recepten. Tevens kan ik ondersteuning bieden bij het maken van een geboorte- en postpartumplan. Het is ook mogelijk dat ik ondersteuning bied in het verzorgen van maaltijden die passen bij deze periode. Alle postpartum zorg wordt standaard thuis gegeven, indien gewenst kan dit ook tijdens de zwangerschap.

Gun je jezelf wat extra ondersteuning en aandacht, heb je al fysieke en mentale klachten of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat Ayurveda je allemaal kan bieden in deze bijzondere periode in je leven? Neem dan gerust contact op voor meer informatie.

Rini Hermans

“Je kindje vult een leegte in je leven waar jezelf nog nooit bewust van was.”

Voorstellen

Mijn naam is Rini Hermans en ik ben opgeleid tot erkend Ayurvedisch therapeut. Ik ben tevens HBO-verpleegkundige van beroep en werkzaam als professional in de revalidatie en herstelzorg. Hoewel ik normaal gesproken heerlijk kan genieten van een moestuin, schilderen en muziek maken wordt ik momenteel voornamelijk opgeslokt door de zorg voor onze heerlijke dochter, het runnen van mijn eigen praktijk en mijn baan als verpleegkundige.

Mijn affiniteit met zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde is groot, maar naar mijn mening ligt de grootste kracht in het samenkomen en samenwerken van deze twee. Twee visies die elkaar aanvullen en ondersteunen. Mijn wens is dan ook om een mooie samenwerking te ontwikkelen tussen deze twee. Samen de krachten bundelen levert uiteindelijk meer voordelen op. Ik geloof in een holistische visie, wat inhoud dat de mens één geheel is en niet een som van onderdelen. Ik geloof dat alles in en om ons heen invloed heeft op onze gezondheid en dat de aanpak van het probleem hier ook op gebaseerd moet zijn. Ayurveda is een geneeskunde die het probleem ook vanuit de holistische manier benaderd en behandeld.

Sinds mijn eigen zwangerschap & moederschap ben ik binnen mijn praktijk de focus meer gaan leggen op het op een natuurlijke en holistische manier begeleiden van zwangere vrouwen en het ondersteunen van moeder en kind na de bevalling tijdens de postpartum periode. Vervolgens is Viharini voor mama’s ontstaan.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Rini Hermans

Blog

Lees het meest recente blog van Rini Hermans

Ayurveda & zwangerschap

Ayurveda is een holistisch gezondheidssysteem dat al ruim 5000 jaar oud is. Het biedt ons tijdloze wijsheden die kunnen helpen om lichaam en geest voor te bereiden op een zwangerschap. Deze kennis kunnen je ook tijdens en na de zwangerschap helpen om met een lekker gevoel en meer balans door alle 4 de trimesters heen te bewegen. Iedere fase in de zwangerschap is je lichaam hard aan het werk om ervoor te zorgen dat jij straks een gezonde baby krijgt. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van voeding, leefstijl, beweging en kruiden zodat jij je kindje gezond kunt laten groeien.

 

Stuur een bericht

Contact

Viharini Ayurveda