Voor Moederkes

De leukste kraamkado’s en producten voor kersverse moeders
Wat
Voor Moederkes
wie
Christel en Roxanne
Waar
Online - Nederland/België/Duitsland

Wij helpen moeders om beter voor zichzelf te (laten) zorgen!

Wij zijn twee moederkes uit Brabant die vinden dat de mama’s nogal eens vergeten worden, vaak genoeg ook door zichzelf. Daarom vind je bij ons in de webshop benodigdheden voor een goed herstel na de bevalling, gezellige cadeaupakketten voor kersverse moeders en moeders in spe en een hoop andere fijne producten waar ze écht wat aan hebben. Van zwangerschap tot en met het vierde trimester. Zo helpen wij moeders beter voor zichzelf te (laten) zorgen.

Christel van Esch

“De baby’s krijgen de cadeautjes, terwijl de moeder al het werk heeft gedaan. Wij vinden daarom dat er meer aandacht mag naar die heldinnen!”

Producten
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Christel van Esch

Blog

Lees het meest recente blog van Christel van Esch

Het knuffelhormoon, liefdeshormoon met zo veel positieve effecten

Oxytocine is het liefdeshormoon, ook wel het knuffelhormoon genoemd en misschien wel het belangrijkste hormoon tijdens je bevalling en direct daarna. Het wordt aangemaakt wanneer je intiem bent, tijdens het vrijen, borstvoeding geeft en ook tijdens je bevalling. Het veroorzaakt de samentrekkingen van het spierweefsel van de baarmoeder, ofwel de weeën. Deze samentrekkingen zorgen er weer voor dat de oxytocineproductie verder toeneemt, waardoor de weeën krachtiger worden. Het is dus zichzelf versterkend. Daarbij zorgen de steeds krachtigere weeën ervoor dat het hoofdje van de baby harder tegen de baarmoedermond duwt. Dit leidt vervolgens weer tot nog meer productie van oxytocine. Het is dus van belang dat je lichaam zelf voldoende oxytocine gaat aanmaken in deze positieve spiraal.

Stuur een bericht