Being Born

Doula en zwangerschaps- en postpartummassages
Wat
Being Born
wie
Desie Goosen-van den Heuvel
Waar
Eindhoven e.o.

Being Born, ik begeleid je tijdens de prachtige reis van zwanger zijn en bevallen

De geboorte van een kind is een levensgebeurtenis. Een fijne bevalling geeft je een enorme voorsprong in deze nieuwe levensfase en iets om de rest van je leven kracht en zelfvertrouwen uit te halen. Ik gun iedere vrouw een fijne bevalling; dat je je goed en sterk hebt gevoelt, zelf in controle bent geweest en dat je de bevalling beleefd hebt in plaats van ondergaan. Heel erg graag en met veel passie zet ik me hiervoor in.

Sinds 2017 ben ik doula. Mijn doel is om je te steunen, om jouw kennis over bevallen te vergroten en om je te helpen ontdekken welke opties je als barende vrouw allemaal hebt zodat jij een bevalling kan hebben die bij jou past en waarover je zelf de regie hebt. Ik bied verschillende doula pakketten aan; kijk gerust even op mijn website voor de opties.

Naast doula begeleiding geef ik ook zwangerschaps- en postpartummassages. Vanaf een zwangerschapsduur van 14 weken totdat je kindje 9 maanden oud is kom ik je graag masseren. Ik kom bij je thuis en neem alles mee wat we nodig hebben. Ik heb een prenatale massagetafel met uitsparingen voor je borsten en buik. Hierdoor kun je heerlijk ontspannen op je buik liggen terwijl deze ondersteund wordt.

Desie Goosen-van den Heuvel

“Because the way we give birth matters.”

Voorstellen
Desie Goosen-1 kopie

Hoi! Mijn naam is Desie, ik ben geboren in 1979 en samen met mijn man en onze drie kinderen woon ik in Eindhoven.

Mijn interesse om doula te worden is gegroeid nadat ik zelf kinderen heb gekregen. Ik heb vele trainingen en conferenties bijgewoond om deze interesse verder te verdiepen. Met veel plezier heb ik de doula opleiding afgerond en sinds 2017 ben ik actief als doula. 

Ik speel graag piano en tennis en vind het heerlijk lange boswandelingen te maken met onze hond. Ik ben een mensen-mens; ik hou enorm van de chaos en de zoete inval die bij ons gezin horen, en ook van echte verbinding maken met elkaar.

Als doula hangt het succes van mijn werk in grote mate af van jouw vertrouwen. Om deze reden beginnen we altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens de zwangerschap zal ik je voeden met alle (evidence based) kennis en opties, zodat je in staat bent goed geïnformeerde eigen keuzes te maken over jouw zwangerschap, jouw bevalling en jouw baby. Ik heb veel aandacht voor de fysiologie, leer je tools en technieken om tijdens de bevalling in te kunnen zetten en we bespreken veel voorkomende interventies en complicaties, zodat je ook goed voorbereid bent als dingen anders lopen dan verwacht. Daarnaast geef ik emotionele ondersteuning; ik ben er voor je bij angsten en onzekerheden en ik zal je aanmoedigen en vertrouwen geven.

Tijdens de bevalling draait alles om jou, je kindje en je eventuele partner. Jullie zijn het middelpunt. Ik geef continue ondersteuning gedurende het hele proces. Dit kan fysieke ondersteuning zijn, bijvoorbeeld het geven van tegendruk, emotionele ondersteuning, zoals bijvoorbeeld geruststelling, maar ik geef ook informatie, bewaak wensen, opper ideeën en maak foto’s.

Ook na de bevalling ben ik er voor je. Een nieuwe balans vinden met een pasgeboren baby kan heel overweldigend zijn, je kan bij me terecht met al je vragen en ik zal je voorzien van fijne postpartum tips. Na ongeveer zes weken sluiten we het doula traject af met een nagesprek.

Naast doula begeleiding geef ik ook zwangerschaps- en postpartummassages aan huis. Een zwangerschap, een bevalling en een pasgeboren baby vragen veel van je lijf. Ik vind het heel fijn om vrouwen gedurende deze intense periode in hun leven te ondersteunen door het geven van een ontspannende massage. Ik masseer stevig, met liefde en oprechte aandacht voor jou en wat jij nodig hebt.

Laat me gerust weten als je vragen hebt, ik help je graag!

Liefs, Desie

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Desie Goosen-van den Heuvel

Blog

Lees het meest recente blog van Desie Goosen-van den Heuvel

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Being Born