"Zo'n dag die je nooit meer zult vergeten"

Op 23 juni 2024 gaan we groots. In Breda wordt voor de eerste keer het Nieuwe Ouders Festival georganiseerd. Een dag die je nooit meer zult vergeten. Want op deze dag vieren we ons ouderschap en de zomer. Het Nieuwe Ouders Festival vindt plaats op de langste dag van het jaar en op Mid Summer.

We vieren dat we de trotse ouders zijn van onze kroost, ons grootste geluk. Samen met hen en samen voor hen.

Kom struinen langs de vele kraampjes, je kinderen kunnen mee op avontuur, spelletjes doen, knutselen, muziek maken. Laat je inspireren door workshops en lezingen die worden verzorgd door de professionals. Word betoverd door de muziek, dansende kinderen en geniet van al het lekkere voedzame eten.

Natuurlijk wil je daarbij zijn. Het wordt een leuke, leerzame en ontspannen dag. Dus bestel vlug je Early Bird tickets voordat ze op zijn. Alle kinderen t/m 15 jaar krijgen een activiteitenkaart bij de entree.

Prijzen:

Volwassen tickets regulier € 20,00
Volwassen tickets aan de deur € 24,00

Kinderticket regulier € 7,50
Kinderticket aan de deur € 9,00

 

BESTEL JE EARLY BIRD TICKETS HIER

Totaal: € –

Wil je ook als bedrijf deelnemen aan dit festival? Klik dan op de onderstaande knop en lees alles over hoe jouw bedrijf kan schitteren tijdens deze dag.

Programma

Een dag vol vermaak, plezier en informatie. Ontdek de vele workshops en lezingen voor volwassenen. Het programma is nog niet compleet. Dus houd ons in de gaten voor steeds meer nieuwe sprekers en activiteiten.

Klaproos

In de ruimte Klaproos vind je gedurende dag de volgende lezingen:

11.00 uur | Eva Commeren van Mamilia over hoe je rust kunt vinden in je gezin.

11.30 uur | Karin Kersten-van Lanen van Karin&Co leert je meer over communiceren met kinderen, met name het toestaan en verbieden, het waarom èn de manier waarop.

12.00 uur | Margot Sprenkels van De Nieuwe Moeders en Stralen met Margot over welke factoren er leiden tot een positieve bevalervaring.

12.30 uur | Dorien de Ruyter van De Ruyter Training en Coaching over hoe je bevalling invloed heeft op de band tussen jou en je kind.

13.00 uur | Monique Eindhoven van Mama en Ik over hoe Neuro Emotionele Integratie (NEI) je kan ondersteunen in je zwangerschap,  ouderschap en voor je kind.

13.30 uur | Floor Cartens van Gebaar je mee? geeft een workshop over baby- en kindergebaren.

14.00 uur | Happy Mama Workshop over zelfzorg voor jou als mama (to be) door Renate Rotteveel van Praktijk voor Kracht en Vertrouwen.

14.30 uur | Diliana van ‘t Land is draagconsulent bij Draag je Trots. Kom alles te weten over het dragen van je baby.

15.00 uur | Stefanie de Jong van Praktijk Laogong gaat vertellen over acupressuur als natuurlijke vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling.

15.30 uur | Charlotte van den Hoven van Genderen neemt je mee in hoe je de balans vindt in zwangerschap, moederschap en werk.

Boterbloem

Voedings-/kolfruimte

Voed je kindje in alle rust of kolf wanneer het jou uitkomt. Bovendien is Wendy Seelen de hele dag aanwezig om al je (voedings-)vragen te stellen. Zij is lactatiekundige en babycoach.

bootcamp nieuwe ouders festival

Zonnebloem

Daag jezelf uit op de bootcamp place! 

Eline Bijloo, pre- en postnataal fitnesscoach geeft uitleg over het sporten in en na de zwangerschap. Welke sporten en oefeningen mogen wel en wat kan je beter laten? Wat zijn de waarschuwingstekens die je lichaam aangeeft? En hoe kan je je sportroutine weer oppakken na de zwangerschap? Kom en ervaar het zelf tijdens de 2 bootcamps om 11.00 uur en 12.00 uur.

Marianne Bom van Mom in Balance geeft 2 x een workshop voor zwangeren en pas bevallen moeders om 13.00 uur en 14.30 uur.

De bootcamps duren ongeveer 15 minuten.

Tulp

Maak een herinnering

Miranda Payne van 3D Moments bied je de mogelijkheid om een 3D scan te maken van je kind(eren), van je zwangere buik of van jou en je baby. Lijkt dit je wat? Kom dan om 12.00 uur naar ruimte Tulp.

Margriet

Gebarenavontuur

De gebarendocenten van Gebaar je mee? nemen de kleinsten onder ons de hele dag mee op gebarenavontuur. Kom luisteren naar de mooiste verhalen en laat je kindje kennismaken met het communiceren met de handjes.

Het gebarenavontuur begint om: 11.00 – 12.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00 uur.

Waterlelie

Kom ervaren

Wat zijn de voordelen van een badbevalling? Hoe ziet een bevalbad eruit? En hoe krijg je een bad in je huis geïnstalleerd? Ilona van der Kolk van Nona Birth Supplies en Erwin en Jennifer van der Meer van Oerbron laten je de diverse bevalbaden zien die bij hen gehuurd kunnen worden en ze beantwoorden al je vragen.. 

Activiteiten

De dag is pas compleet als ook de kinderen kunnen genieten van leuke activiteiten. Hieronder vind je een greep uit het aanbod voor de kinderen. Elk kind krijgt bij binnenkomst een activiteitenkaart, waarmee gratis een aantal te gekke spellen/activiteiten gedaan kunnen worden. Voor sommige workshops geldt een bijbetaling.

Leuke dingen voor kinderen

Gratis

Op vertoon van de activiteitenkaart die elk kind krijgt bij binnenkomst kunnen de kinderen onder andere zaklopen, fruit versieren, blikken gooien, bloemen knutselen, steltlopen en nog veel meer.

Hip voor nop

Workshop met bijbetaling

Maak je eigen hippe ontwerp van een oud kledingstuk. Ga zelf aan de slag en wordt je eigen kledingontwerper. Hiervoor neem je zelf een oud kledingstuk mee van thuis. Vanaf 8 jaar.

Spring zo veel je kunt

Gratis

De hele dag kan er volop gesprongen worden op het springkussen.

Ruil je kleding

Gratis

Heb je kinderkleding waar je niks meer mee doet? Neem maximaal 5 kledingstukken mee. Hang ze aan de waslijn voor iemand anders. Zelf mag je maximaal 5 kledingstukken meenemen van de waslijn. De kleding die overblijft wordt geschonken aan een goed doel.

Pimp je servies

Workshop met bijbetaling

Tekst Joyce

Beatboxen

Workshop met bijbetaling van € 4,-

Altijd al willen leren beatboxen? Volg een workshop beatboxen van een van Nederlands beste beatboxers Jarno Ibarra. Vanaf 8 jaar.

Jarno-ibarra

Waar gaat het gebeuren?

Locatie

STEK Breda

Veilingkade 9

4815HC Breda

Vragen?

Email: hallo@nieuweoudersfestival.nl

Tijden

10.00 uur – 17.00 uur