ZONDAG 23 JUNI

STEK BREDA

Het Nieuwe Ouders Festival op 23 juni 2024 in Breda is dé plek voor ouders, hun kinderen én zwangeren met hun partners. Een dag vol inspiratie, informatie en vermaak, zowel voor jou als (bijna) ouder als voor je kinderen. Ga nu gratis naar dit festival en beleef deze dag met ons mee.

Alleen aangemelde bezoekers kunnen kans maken op cadeaus tijdens de loterij om 12.30 uur op het achter terras.

Wat is er te doen?

Voor kinderen

 • spelletjes
 • knutselen
 • bloemenvrouwtje
 • schminken
 • pimp je kleding
 • springkussen
 • gebarenavontuur

Voor ouders

 • workshops
 • lekkere koffie
 • baby yoga
 • overheerlijk eten
 • duurzaam speelgoed
 • borstvoedingsadvies
 • kinderfotografie

Voor zwangeren

 • zwangerschapsmassage
 • workshops
 • 3D scan
 • bevalbad demonstratie
 • bootcamp
 • lekkere thee
 • overheerlijk eten

"Zo'n dag die je nooit meer zult vergeten"

Ga je met ons mee op avontuur? Op 23 juni 2024 wordt in Breda het Nieuwe Ouders Festival georganiseerd. Een dag die je nooit meer zult vergeten. Want op deze dag vieren we ons ouderschap en de zomer. Vier je met ons mee?

Kinderen worden ware speurneuzen, de gehele dag kunnen er spelletjes gedaan worden, wordt er geknutseld, geschminkt, er staat een springkussen en bij een volle kaart ligt er een ijsje klaar. Wat heeft het bloemenvrouwtje in haar mandje zitten? 

Dreumesen en peuters kunnen mee op gebarenavontuur en er wordt voorgelezen. Wil je samen met je baby kennismaken met babymassage of baby-yoga? Dat kan!

Is je kind al 6 jaar of ouder? Dan hebben we een workshop kledingpimpen voor je in petto. 

Deze dag is voor het hele gezin. Voor de ouders hebben we veel interessante workshops en lezingen over het ouderschap en zwangerschap. Deze zijn de gehele dag gratis bij te wonen. Daarnaast kun je al je vragen stellen over (borst-)voeding aan een lactatiekundige.

Ben je zwanger of pas bevallen? En wil je lekker bewegen? Kom dan mee doen met een korte bootcamp. En daarna kun je volledig ontspannen tijdens een zwangerschapsmassage.

Zo’n dag is pas compleet als je lekker kunt struinen langs de vele kraampjes die we voor jou geselecteerd hebben met vooral duurzame en natuurlijke producten. Laat je inspireren door workshops en lezingen die worden verzorgd door de professionals. En geniet van al het lekkere voedzame eten.

Tickets zijn gratis voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de ingang zijn losse activiteitenkaarten te koop voor € 5,00. Alleen aangemelde bezoekers kunnen kans maken op cadeaus tijdens de loterij om 12.30 uur op het achterterras.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Als je jouw emailadres hier achterlaat, dan blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het festival en eventuele leuke acties.

Activiteiten

Maak de dag compleet voor je kinderen met te gekke activiteiten! Koop bij de ingang een activiteitenkaart voor slechts €5,00 waarmee ze een heleboel leuke spelletjes kunnen spelen. En als de kaart vol is, krijgen ze een heerlijk ijsje! Maar waar kunnen ze dat halen? Dat is een avontuur op zich – ga op speurtocht en ontdek de plek! Let op: één workshop vereist een extra bijdrage en valt niet onder de activiteitenkaart.

Spelletjes voor kinderen

Activiteitenkaart € 5,-

Koop jouw activiteitenkaart aan de deur en ontdek een wereld vol plezier en spelletjes, zoals blikgooien, spijkerpoepen, hoefijzerwerpen, zaklopen, knutselen en nog veel meer! Er staat ranja voor je klaar en heb je alle letters bij elkaar gespeurd? Dan ligt er een lekker ijsje op je te wachten. Leuk voor kinderen tot ongeveer 10-12 jaar.

Pimp je kleding

Workshop met bijbetaling van € 5,-

Maak je eigen hippe ontwerp van een oud kledingstuk. Ga zelf aan de slag en wordt je eigen kledingontwerper. Hiervoor neem je zelf een oud kledingstuk mee van thuis. Vanaf 8 jaar.

Spring zo veel je kunt

Gratis voor alle kinderen

Ons springkussen wacht op jou voor een dag vol stuiterende avonturen!

Ruil je kleding

Gratis voor alle kinderen en hun ouders

Heb je kinderkleding die niet meer gedragen wordt? Breng maximaal 5 items mee en hang ze aan onze  waslijn, waar ze op een nieuwe eigenaar wachten. Als dank mag je zelf ook tot 5 kledingstukken uitkiezen. De kleding die overblijft, schenken we aan een goed doel. Doe mee en geef je kleding een tweede leven!

Word betoverd

Gratis voor alle kinderen

Laat je fantasie de vrije loop en transformeer in je favoriete held, dier of sprookjesfiguur met onze geweldige schmink!

Valt binnen de activiteitenkaart

Maak je eigen kunstwerk met natuurlijke materialen die je zelf gaat zoeken in het bos. Deze activiteit word je aangeboden door Devi Kids uit Breda.

Laat je kind meedoen aan deze workshops. Dus bestel hier eenvoudig je tickets. Er zijn gratis activiteiten, voor sommige activiteiten kan een activiteitenkaart gekocht worden aan de deur voor € 5,- en voor het kledingpimpen geldt een bijbetaling.

Programma

Een dag vol vermaak, plezier en informatie. Ontdek de vele workshops en lezingen voor volwassenen, deze zijn de gehele dag gratis bij te wonen. 

Bloemenveld

Dit terras bevind zich aan de achterkant van het terrein, tegenover het strogebouw. Hier vind je gedurende dag de volgende lezingen:

11.00 uur | Eva Commeren van Mamilia over hoe je rust kunt vinden in je gezin.

11.30 uur | Karin Kersten-van Lanen van Karin&Co leert je meer over communiceren met kinderen, met name het toestaan en verbieden, het waarom èn de manier waarop.

12.00 uur | Viola Boonstoppel van Gewoon Viola over hoe om te gaan bij verlies van je kindje tijdens (een eerdere) zwangerschap.

12.30 uur | Winactie. Heb je jezelf aangemeld voor de winactie? Kom dan zeker even langs om te horen of je hebt gewonnen.

13.00 uur | Monique Eindhoven van Mama en Ik over hoe Neuro Emotionele Integratie (NEI) je kan ondersteunen in je zwangerschap,  ouderschap en voor je kind.

13.30 uur | Floor Cartens van Gebaar je mee? geeft een workshop over baby- en kindergebaren.

14.00 uur | Renate Rotteveel van Praktijk voor Kracht en Vertrouwen geeft antwoord op de vraag: hoe blijf je dicht bij jezelf als de bevalling medisch is of wordt.

14.30 uur | Diliana van ‘t Land van Draag je Trots is draagconsulent. Kom alles te weten over het dragen van je baby.

15.00 uur | Stefanie de Jong van Acupunctuur Praktijk voor vrouwen Laogong gaat vertellen over acupressuur als natuurlijke vorm van pijnbestrijding tijdens de bevalling.

15.30 uur | Charlotte van den Hoven van Genderen van MomMoon neemt je mee in hoe je de balans vindt in zwangerschap, moederschap en werk.

Orchidee

In het strogebouw (achter op het terrein) vinden gedurende de dag deze activiteiten plaats:

11.00 uur | Slaap lekker babymassage met Renate Rotteveel, duur 20 minuten (gratis)

11.30 uur | Miranda Payne van 3D Moments biedt jou de mogelijkheid om een 3D scan te laten maken van je kinderen, van je zwangere buik of van jou en je baby. 

12.00 uur | Babyyoga met Diliana van ‘t Land, duur 20 minuten (gratis)

12.30 uur | Miranda Payne van 3D Moments biedt jou de mogelijkheid om een 3D scan te laten maken van je kinderen, van je zwangere buik of van jou en je baby.

13.30 uur | Zwangerschapsmassage of mama-massage van Riesje den Hartog. Laat je vandaag eens lekker verwennen en kom helemaal tot rust tijdens een ontspannen zwangerschapsmassage van Riesje den Hartog, duur 20 minuten. Inschrijven kan bij Riesje bij het strogebouw (€ 15,00 per sessie

Zonnebloem

Daag jezelf uit op de bootcamp place! 

Eline Bijloo, pre- en postnataal fitnesscoach geeft uitleg over het sporten in en na de zwangerschap. Welke sporten en oefeningen mogen wel en wat kan je beter laten? Wat zijn de waarschuwingstekens die je lichaam aangeeft? En hoe kan je je sportroutine weer oppakken na de zwangerschap? Kom en ervaar het zelf tijdens de 2 bootcamps om 11.00 uur en 12.00 uur.

De bootcamps duren ongeveer 15 minuten (gratis).

Boterbloem

Voedings-/kolfruimte

Voed je kindje in alle rust of kolf wanneer het jou uitkomt. Bovendien is Wendy Seelen de hele dag aanwezig om al je (voedings-)vragen te stellen. Zij is lactatiekundige en babycoach.

Margriet

Gebarenavontuur

De gebarendocenten van Gebaar je mee? nemen de kleinsten onder ons de hele dag mee op gebarenavontuur. Kom luisteren naar de mooiste verhalen en laat je kindje kennismaken met het communiceren met de handjes. Duur: 15 min.

Het gebarenavontuur begint om: 11.00 – 12.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00 uur (gratis).

Orchidee

Zwangerschapsmassage en mama-massage

Laat je deze dag verwennen door Riesje den Hartog van Cocon Massage in het strogebouw. Je kunt genieten van een ontspannen zwangerschapsmassage van ongeveer 20 minuten. Hiervoor geldt een bijbetaling. De massage kan geboekt worden bij Riesje zelf, vlakbij het strogebouw.

Waterlelie

Kom ervaren

Wat zijn de voordelen van een badbevalling? Hoe ziet een bevalbad eruit? En hoe krijg je een bad in je huis geïnstalleerd? Ilona van der Kolk van Nona Birth Supplies en Erwin van der Meer van Oerbron laten je de diverse bevalbaden zien die bij hen gehuurd kunnen worden en ze beantwoorden al je vragen.

Orchidee

Maak een herinnering

Miranda Payne van 3D Moments bied je de mogelijkheid om een 3D scan te maken van je kind(eren), van je zwangere buik of van jou en je baby. Lijkt dit je wat? Kom dan om 11.30 en 12.30 uur naar ruimte Orchidee.

Margriet

Voorlezen

Kom luisteren naar de mooiste verhalen in de ruimte ‘Margriet’. Hier wordt voorgelezen voor de kleine kinderen. Duur: 15 min

Het voorlezen begint om: 12.30 – 13.30 – 14.30 uur (gratis).

Wil je zelf deze workshops en lezingen volgen? De toegang is gratis.

Wil je ook als bedrijf deelnemen aan dit festival? Klik dan op de onderstaande knop en lees alles over hoe jouw bedrijf kan schitteren tijdens deze dag.

Waar gaat het gebeuren?

Locatie

STEK Breda

Veilingkade 9

4815HC Breda

Vragen?

Email: hallo@nieuweoudersfestival.nl

Tijden

10.00 uur – 17.00 uur

Wie ontmoet je op de markt?

Deze markt wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze dag wil je niet missen. Dus bestel hier eenvoudig je gratis tickets.

Tickets zijn gratis voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de ingang zijn losse activiteitenkaarten te koop voor € 5,00. Alleen aangemelde bezoekers kunnen kans maken op cadeaus tijdens de loterij om 12.30 uur op het achterterras.

 

Wil jij met jouw bedrijf ook hier staan? Klik dan op de onderstaande knop en lees alles over hoe jouw bedrijf kan schitteren tijdens deze dag.

Tickets zijn gratis voor zowel volwassenen als kinderen. Bij de ingang zijn losse activiteitenkaarten te koop voor € 5,00. Alleen aangemelde bezoekers kunnen kans maken op cadeaus tijdens de loterij om 12.30 uur op het achterterras.

Meld je hieronder aan: