De Kolfpsycholoog

Mentale hulp bij borstvoeding of borstvoedingsproblemen
Wat
De Kolfpsycholoog
wie
Colinda Kroon
Waar
Nederland / België en online

De Kolfspycholoog; als borstvoeding geven anders verloopt dan gehoopt.

Borstvoeding geven aan de borst is voor jou belangrijk en je hebt er hard voor gewerkt om het volledig voeden met jouw melk te laten slagen. Door allerlei omstandigheden kan het zijn dat borstvoeding geven voor jou en je baby er anders heeft uitgezien dan je had verwacht. Het kan je emotioneel raken, negatieve gevoelens brengen die je overtuigen dat jij hebt gefaald als moeder of weerhouden van het kunnen genieten van je gezin. Jij wilt je weer goed voelen als moeder en als persoon. Voor jou bied ik psychische hulp waarbij je kunt kiezen uit vier trajecten:

 • Afsluiten van het geven van borstvoeding.
  Door bewust afscheid te nemen van jouw borstvoedings- en/of kolfperiode draag jij niet langer de last van alle negatieve herinneringen met je mee.
 • Mentale support tijdens jouw borstvoedings- en/of kolfavontuur
  Met deze ondersteuning heb jij de mogelijkheid om al jouw zorgen en twijfels te delen en weloverwogen je keuzes te maken tijdens de momenten dat het mentaal zwaar is om door te zetten of wanneer je nadenkt over de beslissing om te stoppen met borstvoeding geven en/of kolven.
 • Loslaten van je FOMOOM (Fear of missing out on milk)
  Het loslaten van een volle vriezer met jouw melk en het loslaten dat jij nóg meer moet doen om je baby volledig te voeden, gaat jou de controle over je dag weer teruggeven en jou oprecht laten genieten van de kostbare tijd met je baby.
 • Zorg op maat
  De voorbereiding op je komende borstvoedingsavontuur gaat jouw brengen dat je vertrouwen krijgt in jezelf en weet wat jouw helpt om te voorkomen dat je er opnieuw doorheen zit als het geven van borstvoeding door omstandigheden anders verloopt dan gehoopt.

Dit traject is er ook voor alle andere mentale zorgen die jij of je partner hebben door de borstvoedings- en/of kolfperiode die buiten de andere drie trajecten vallen.

Meer informatie over de trajecten is te vinden op de website.

De gesprekken kunnen online, op de praktijk of (afhankelijk van jouw woonplaats) bij jou thuis plaatsvinden. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te ontdekken wat jij op dit moment nodig hebt.

Colinda Kroon

“Het is helend om iets wat je in liefde bent begonnen ook in liefde af te sluiten.”

Voorstellen
De-kolfpsycholoog-rechthoek

Hi, ik ben Colinda Kroon. Systeemtherapeutisch werker en HBO psycholoog. Ik ben moeder van een dochter genaamd Livia (2019) en een zoon genaamd Jaxx (2023).

Net als bij jou is borstvoeding geven bij mijn beide kinderen anders verlopen dan ik had gehoopt. Alle praktische oplossingen wilde ik proberen: tepelhoedjes, tongriem laten laseren, verschillende houdingen leren, kolven, etc. Het moest en zou mij lukken om mijn baby volledig met mijn melk te kunnen voeden. Tot het moment kwam dat alle praktische oplossingen op waren om uit te proberen. Het voelde alsof ik had gefaald als moeder. Mijn doorzettingsvermogen en hoop op het volledig kunnen voeden zorgde ervoor dat ik mijzelf kwijt raakte en ik het moeilijk vond om te genieten van de baby tijd.

Ik merkte dat er voor de praktische kant van borstvoeding geven diverse hulp is, maar dat er weinig tot geen gespecialiseerde psychische hulp beschikbaar was voor de mentale zorgen en uitdagingen. Er zijn moeders die zelfs in een postnatale depressie terecht komen door hun negatieve borstvoedingservaringen. Daarom heb ik de Kolfpsycholoog opgericht. Een praktijk waar jij psychische hulp kunt vinden ter voorbereiding op, tijdens en nadat je gestopt bent met jouw borstvoedings- en/of kolfavontuur. Om te voorkomen dat jij de last van je negatieve ervaringen bij je blijft dragen. Ook jouw partner is welkom met zijn of haar zorgen over de invloed van de borstvoedings- en/of kolfperiode op zichzelf, jou of jullie gezin.

Enkele weetjes over mij:

 • Naar de sauna gaan is voor mij de ultieme manier van ontspannen.
 • In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin wandelen in het bos, bezoeken we een authentiek dorpje of gaan we ergens wat drinken of hapje eten.
 • Mijn favoriete vakantieland is Spanje. Na het avondeten slenteren over de boulevard, langs de zee, tijdens een lange warme zomeravond en afsluiten met een wijntje op het terras is wat ik heerlijk vind op vakantie.
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Colinda Kroon

Blog

Lees het meest recente blog van Colinda Kroon

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

De Kolfpsycholoog