De Nieuwe Moeders

Doula en Transformatiecoach
Wat
De Nieuwe Moeders
wie
Margot Sprenkels
Waar
Online en Breda e.o.

De Nieuwe Moeders, alles over de voorbereiding op jouw bevalling en de directe periode hierna

Het geboorteproces is een natuurlijk proces. Net als bij dieren zou dit bij mensen soepel mogen verlopen. Inclusief de periode hierna. Met de juiste mindset is dit ook voor jou mogelijk. In mijn werk als geboortecoach en Doula neem ik je hierin mee. Via mijn online trainingen ‘Bevalling #zinin’ en ‘Het vierde trimester’ vorm jij jezelf tot Nieuwe Moeder.

Zwangerschap, geboorte en de directe periode hierna (het vierde trimester) zijn een gigantische springplank in je persoonlijke ontwikkeling. Als moeder én als vrouw. Het is goud om hier het meeste uit te halen en te investeren in dit belangrijke life event!

Margot Sprenkels

“Een veilige hechting start bij een positieve bevalling.”

Beluister hier de podcast

In deze podcast gaan Louisa en Margot met elkaar in gesprek over wat voeding voor je betekent tijdens je zwangerschap en hoe je dit met de juiste supplementen kunt aanvullen. Hoe geef je je kindje de juiste vetten tijdens de zwangerschap, maar zeker ook daarna? Louisa heeft alle kennis en vertelt er veel over.

Margot vertelt over de inspiratie die zij moeders wilt geven die pas bevallen zijn. Haar eigen ervaringen hebben ertoe geleid dat ze moeders bewust wil maken van de valkuilen die je tegen komt na de geboorte van je baby. Hoe bereid je je kraamtijd goed voor, zodat je niet alleen goed voor je baby kunt zorgen, maar ook voor jezelf.

Voorstellen
Margot-Sprenkels kopie 2

De wereld een stukje mooier en vooral ook zachter maken. Dat begint voor mij bij de geboorte. Om die reden ben ik de opleiding tot Doula gaan volgen.

Toen ik zwanger was van mijn dochter Roos, begon ik al eigenlijk meteen met alles lezen wat los en vast zat over zwangerschap en de bevalling. Ik ging op zwangerschapsgym en -yoga en schreef mezelf in voor een hypnobirthing cursus. Later nam ik ook nog een Doula in de hand die me nog veel meer gave boeken voorschotelde. Ook die heb ik verorberd alsof het repen pure chocolade waren (mijn favoriet).

Tijdens dit proces groeide bij mij een gevoel van verbazing. Er is al zoveel bekend hoe je een goede bevalling tegemoet gaat, hoe kan het dan zo zijn dat we de geboorte hier in Nederland zo anders aanpakken?

Ken jij het beeld ook waarbij je in een ziekenhuisbed, op je rug aan de pijnstilling het uitschreeuwt, met allemaal mensen om je heen (je partner een paar meter van je vandaan met een onrustige blik op het gezicht)?

Wat er juist nodig blijkt te zijn is de barende vrouw met rust laten, verschillende houdingen aannemen gedurende de weeën, een rustige en vertrouwde setting creëren met zacht licht en geluid, optimaal kunnen ontspannen en zo nog meer. Liefde, veiligheid en een gevoel van controle is wat een bevallende vrouw nodig heeft in het kort.

Super simpel in theorie, maar in de praktijk nog best een uitdaging om tot stand te laten komen aangezien a) we er onbewust met een andere mindset ingaan en b) de medische kant van het verhaal meer is ingesteld op handelen in plaats van afwachten.

Mijn doel en passie is om vrouwen op een andere manier naar de bevalling te laten kijken. Dit doe ik door het posten van blogs op mijn website en social media, het aanbieden van een online geboortecursus en er voor jou te zijn tijdens je bevalling in mijn werk als Doula.

Wat ik je vooral op het hart wil drukken is dat je altijd contact met me kunt opnemen. Met welke vraag, of op welke manier dan ook.

Heel veel liefs Margot

Moeder van Roos (2015, inleiding en ziekenhuisbevalling) en Boas (2017, spontane thuisbevalling)

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Margot Sprenkels

Blog

Lees het meest recente blog van Margot Sprenkels

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht