De Ruyter Training en Coaching

Coaching en verwerking na een nare bevalling
Wat
De Ruyter Training en Coaching
wie
Dorien de Ruyter
Waar
Veenendaal e.o. en online

Ik help je je bevalling verwerken, zodat je je weer jezelf voelt

Herken je dit?

  • Je voelt je vreselijk in de war. Helder nadenken of op je intuïtie vertrouwen lukt niet. Het is alsof je uit staat en een andere versie van jou de dingen doet. Gisteren voor het wandelen bijvoorbeeld: na 3 kwartier had je eindelijk alles om mee te nemen. In de auto zit je als een havik naar je kind te kijken of hij nog ademhaalt, tijdens het wandelen ben je alleen maar aan het bedenken hoe ver het nog is, zodat de volgende voeding op tijd is. Je hoort geen woord van wat je man zegt, en compleet bezweet en uitgeput kom je thuis.
  • Lijntje? Welk lijntje?? Het is bijna te eng om te denken, en soms komt het toch ineens in je op: hou ik wel van mijn kind? Je hebt je kindje in je armen en je zit hem te voeden. Je kijkt ernaar en denkt ‘Wat doet dit hier?’ Het voelt alsof er iets mist tussen jullie. Snel duw je die gedachte weg, dat kan toch niet zo zijn?

Hoe zou het voor je zijn als:

  • Je je weer jezelf voelt. Je jezelf weer herkent en normaal kunt nadenken.
  • Dat kleine wezentje echt als van jou voelt, helemaal bij jou hoort.

Mail of bel me voor een gratis sessie.

Dorien de Ruyter

“Voelen zonder te vallen.”

Voorstellen
Coach_nare bevalling_De Ruyter Training en Coaching-kl

Ik ben Dorien, moeder van 3 kinderen (2014, 2016 en 2019), verloskundige en coach.

Ik weet nog precies het moment dat ik dacht: maar hier moet ik toch iets aan kunnen doen? Ik kan haar toch niet aan haar lot overlaten?! Ik was als verloskundige thuis bij een vrouw die ik al wat langer kende. Al vaker had ik vrouwen gezien die een nare bevallingservaring hadden gehad. Mijn hart brak als ik zag hoe zwaar ze het hadden: niet alleen een moeilijke, soms zelfs traumatische bevalling, maar ook een heel zware tijd daarna. Het ergste vond ik het om te zien als ze zich niet écht met hun kindje konden verbinden, geen lijntje voelden.

Deze vrouw had zó toegeleefd naar het krijgen van hun baby, eindelijk haar eigen kleine kindje. De zwangerschap vond ze zwaarder dan verwacht, maar ondanks dat voelde ze zich goed. Alleen, sinds de bevalling leek het wel alsof ze een ander was. Sinds de bevalling leek ze totaal de weg kwijt te zijn. Terwijl ze hem de voeding zat te geven keek ze me met droge ogen aan en zei ‘Hij was degene die een baby wilde’. Toen wist ik het zeker: dit ben jij niet. En ik kan het niet over mijn hart krijgen om jou zo hier achter te laten, jou nu in de veronderstelling te laten dat jij dit echt vindt. Op dat moment heb ik geholpen met wat ik kon. En toen ik daar de deur dichttrok stond mijn besluit vast: Ik zou alles uit de kast trekken om haar en alle andere vrouwen die hier last van hebben te helpen.

Dat ik daar de deur dichttrok is al een aantal jaren geleden. En ik trek nog dagelijks alles uit de kast!

Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen na een nare bevallingservaring. Elke keer als ik iemand verder heb geholpen, als ze zich weer zichzelf voelt, is het voor mij alsof er weer iets klopt. Dat zij verder kan en dat zij en haar kindje samen iets op kunnen bouwen, dat is waarom ik dit doe.

Typisch Dorien:
– Een onverbetelijke idealist: het maakt niet uit wat je me vertelt, ik zie altijd het goede in je
– Ik denk om en houd van structuur en overzicht
– Ik stel de vragen die je niet wil horen, maar die je wel verder helpen

Met mijn traject ‘Verder na een nare bevalling’ help ik je om je weer jezelf te voelen en je hart weer uit te laten gaan naar je kindje.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Dorien de Ruyter

Blog

Lees het meest recente blog van Dorien de Ruyter

Ritme na je kraamtijd – met álles erin

Ze heeft er goed over nagedacht:

Samen spelen, badderen, zelfgemaakte hapjes, uitstapjes, wandelen in het bos, genoeg slaap, voorlezen, en zo nog wat mooie dingen. Een fijn ritme, waar ook nog eens alles in zit. Ze is er helemaal blij mee.

Voor zichzelf heeft ze ook een ritme: 2 keer per week sporten, gezond eten, 10 min mediteren per dag, vroeg naar bed, in het weekend een maskertje voor haar huid en nagels doen.

Ik dacht: deze vrouw houdt van plannen. En gezonde dingen. En actief doen. En voor zichzelf zorgen… En nog veel meer!

Stuur een bericht

Contact

De Ruyter Training en Coaching