Doula, massages en natuurlijke producten
Wat
Doula Natuurlijk
wie
Anne Salet
Waar
Online en Nijmegen e.o.

Doula Natuurlijk, ik begeleid je tijdens de zwangerschap en geboorte

De periode van zwangerschap en geboorte van jullie kindje is bijzonder en intens. De transitie naar ouderschap gaat gepaard met veel fysieke en mentale veranderingen. Vertrouwen in je lichaam en de rust om jouw oerkracht te ontdekken zijn in mijn ogen essentieel voor een geboorte waarop je met een positief gevoel kunt terugkijken.

Als doula kan ik jou en je partner begeleiden tijdens de zwangerschap en geboorte, zodat je bewuste keuzes kunt maken en samen vol vertrouwen de bevalling tegemoet gaat. Ik ondersteun jou op lichamelijk gebied, bijvoorbeeld met massage, ademhalingstechnieken en baarhoudingen, en op emotioneel gebied, door je te helpen ontspannen, rust en vertrouwen te vinden, je moed in te spreken en naar je gevoel te luisteren. In de kraamtijd help ik middels verschillende technieken om je herstel te bevorderen.

Naast de doula ondersteuning en kraambehandelingen, biedt ik ook losse producten aan. Het zijn warme en omhullende producten
met zorg en vanuit eigen ervaring als moeder samengesteld. Het kan bijdragen aan het met volvertrouwen de geboorte te gemoed

gaan en vervolgens ondersteunen bij jou herstel of dat van je kindje.

Anne Salet

Ik help je vertrouwen op je intuïtie.”

Producten
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Anne Salet

Blog

Lees het meest recente blog van Anne Salet

Het knuffelhormoon, liefdeshormoon met zo veel positieve effecten

Oxytocine is het liefdeshormoon, ook wel het knuffelhormoon genoemd en misschien wel het belangrijkste hormoon tijdens je bevalling en direct daarna. Het wordt aangemaakt wanneer je intiem bent, tijdens het vrijen, borstvoeding geeft en ook tijdens je bevalling. Het veroorzaakt de samentrekkingen van het spierweefsel van de baarmoeder, ofwel de weeën. Deze samentrekkingen zorgen er weer voor dat de oxytocineproductie verder toeneemt, waardoor de weeën krachtiger worden. Het is dus zichzelf versterkend. Daarbij zorgen de steeds krachtigere weeën ervoor dat het hoofdje van de baby harder tegen de baarmoedermond duwt. Dit leidt vervolgens weer tot nog meer productie van oxytocine. Het is dus van belang dat je lichaam zelf voldoende oxytocine gaat aanmaken in deze positieve spiraal.

Stuur een bericht