HypnoBirthing & Doula Den Bosch

Doula diensten, cursussen en workshops
Wat
HypnoBirthing & Doula Den Bosch
wie
Joke van Strijp
Waar
Den Bosch e.o.

Joke van Strijp, HypnoBirthing & Doula Den Bosch

In principe leer ik jou als deelnemer niets nieuws tijdens een HypnoBirthing® cursus. Tenminste, ik ga je niet leren hoe je straks jouw baby moet baren. Dat kan je namelijk al! Maar soms weet je nog niet ‘hoe’, omdat je het nog nooit gedaan hebt. Of je hebt een eerdere ervaring, voordat je bekend was met HypnoBirthing, die minder prettig was. In beide gevallen is een positieve en praktische begeleiding en voorbereiding op dit natuurlijke geboorteproces van grote toegevoegde waarde. Bij HypnoBirthing Den Bosch / Zwangerschapscursus Brabant kan jij je daarom samen (met je partner, de cursusleidster, de ongeboren baby en andere deelnemers) voorbereiden op een ontspannen, natuurlijke en mooie geboorte. 

Met mijn doula diensten van Doula Den Bosch begeleid ik je graag in de zwangerschap, tijdens de geboorte en in de eerste periode daarna. Ik doe dit vanuit natuurlijke visie en met volledige toewijding. Als wij voor elkaar kiezen, en jij jezelf een doula gunt, dan gaan wij samen een mooi geboorte-avontuur tegemoet!

Joke van Strijp

“Geboorte is in principe een natuurlijk en normaal proces.”

Beluister hier de podcast

In deze podcast hoor je het gesprek met Joke van Strijp. Zij is doula in Den Bosch en geeft HypnoBirthing cursussen. Ze vertelt over haar werk als doula en wat een doula kan bijdragen aan je bevalling. Naast geboortedoula is zij ook post partumdoula waar ze uitgebreid over vertelt. Als geboortedoula heeft ze een cruciale rol in de beleving van je bevalling, in deze podcast hoor je wat die rol kan zijn en hoe zij haar werk ervaart.

Voorstellen
Joke-van-strijp

Als doula, zwangerschapscursusleidster er moeder van drie kinderen (met drie hele verschillende geboortes!), begeleid ik aanstaande ouders in hun reis richting de geboorte van hun kind. Dit doe ik van begin tot eind, dus van zwangerschap tot en met kraamtijd. Ik werk vanuit natuurlijke visie, ga uit van de krachten van de vrouw en kijk graag naar mogelijkheden. Wat kan er wel en wat heb jij nodig?

Sinds 2017 geef ik HypnoBirthing cursussen voor zwangeren en hun partners uit de regio ‘s-Hertogenbosch. Vrijwel maandelijks start een nieuwe groepscursus.
Ook verzorg ik een praktische en positieve Eendaagse zwangerschapscursus met het thema Natuurlijke geboorte. Deze wordt ongeveer twee/drie maandelijks georganiseerd.
Een paar keer per jaar geef ik de workshop Postpartum periode – Claim je kraamtijd! Hierin wordt je als aanstaande ouder geïnformeerd over wat je kan verwachten in de eerste dagen en weken ná de geboorte en krijg je veel praktische tips om deze prachtige maar pittige periode te beleven in plaats van geleefd te worden.
Dit doe ik zowel op een paar vaste cursuslocaties in Den Bosch e.o., als in privé-setting bij de aanstaande ouders thuis. Kijk voor het volledige en actuele aanbod op www.hypnobirthingdenbosch.nl

Naast het aanbod van cursussen en workshops, ben ik actief als geboortedoula en postpartum doula.
Als geboortedoula ben ik er tijdens de zwangerschap en de geboorte, voor jou als zwangere en je partner, zodat jullie samen optimaal toegewijd kunnen zijn aan het geboorteproces en de verwelkoming van jullie baby. Ik ben er dus niet in plaats van de partner, ook niet in plaats van de zorgverleners. Ik wil jullie als team juist dichter bij elkaar brengen voor een goede samenwerking.
Als doula kan ik bijdragen aan pijnverlichting en comfortverhoging met technieken uit o.a. Spinning Babies, acupressuur, gebruik van essentiële oliën en massage, maar vooral door mijn onvoorwaardelijke en continue aanwezigheid, ondersteunt door veel kennis van de fysiologische geboorte. Ik ontzorg de aanstaande ouders en begeleid jullie intensief en persoonlijk in de voorbereidingen.

Als postpartum doula kom ik na de geboorte, na het vertrek van de kraamzorg, een aantal uren per dag of week in huis bij de kraamvrouw en haar gezin om hen te ondersteunen op zowel fysiek als mentaal gebied. Het doel is rust, binding en herstel voor moeder en kind. Idealiter huur je mij in voor een periode van 40 uren verspreid over 40 dagen postpartum, maar er zijn natuurlijk ook opties voor minder uren of enkel een mooi sluitingsritueel. Mogelijke diensten die ik in deze postnatale periode verricht zijn: massage, gesprek, bereiden van voedzame maaltijden, ondersteuning bij borstvoeding of babydragen.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Rieneke de Kroon

Blog

Lees het meest recente blog van Rieneke de Kroon

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht