Jouw Verhaal in Zicht

Geboorte in Kaart en coach in de zwangerschap en het ouderschap
Wat
Jouw Verhaal in Zicht
wie
Kamille Dieleman
Waar
Online en Goes e.o.

Jouw Verhaal in Zicht; how you begin is how you become

Als zwangerschap coach begeleid ik vrouwen tijdens de zwangerschap om in verbinding met de ongeboren baby de zwangerschap te beleven en om in vertrouwen de bevalling tegemoet te gaan.

Als moedercoach begeleid ik vrouwen die net moeder zijn geworden en het moederschap overweldigend vinden en vrouwen die een heftige bevalling gehad hebben om de bevalling te gaan bekijken vanuit een ander licht.

Kamille Dieleman

“You do the best you can until you know better, you do better!”

Voorstellen
Jouw-verhaal-in-zicht-profiel

Hi, ik ben Kamille Dieleman. Geboren in 1984 in Goes.
Vrouw, dochter, zus, partner en moeder van 3 prachtige meiden.
Al vanaf mijn jongste herinnering ben ik gefascineerd door baby’s. Als er een baby geboren was wilde ik die altijd wel even op schoot en in het ziekenhuis ging ik altijd even door het raampje kijken bij de babykamer. Het is daarom niet toevallig dat ik in de geboortezorg ben komen te werken.

Toen ik zwanger was van ons derde kindje kwamen we in een emotionele rollercoaster. De zwangerschap ging gepaard met ziekte en met veel bloedingen. Ik voelde mij gestrest en heel schuldig naar ons kindje toe omdat ik medicatie moest gebruiken die niet goed voor haar zou kunnen zijn. Ik durfde mij niet aan haar te binden uit angst haar te verliezen.

Toen we bij 20 weken te horen kregen dat alles goed leek te zijn en het gevaar geweken was, voelde ik een rust komen en kon ik mij eindelijk gaan richten op verbinding vanuit vertrouwen.

Dit was voor mij zo helpend. Ik maakte middels visualisaties en meditatie contact met haar. Ik vertelde wat we allemaal doorstaan hadden en dat ik zo dankbaar was dat het allemaal goed was gekomen. Dat we samen vanuit vertrouwen en in verbinding de zwangerschap verder zouden gaan beleven.

Vanwege medische redenen moesten we voor een inleiding kiezen. De dagen voor de inleiding ging ik steeds opnieuw in contact met ons kindje. Ik vertelde haar dat we een keuze moesten maken om haar niet op haar eigen tijd te laten komen, dat er medicatie in ons lichaam zou komen om de bevalling op gang te laten komen terwijl zij daar misschien nog niet aan toe was, maar dat we geen andere keus hadden.

Op de dag van de inleiding besprak ik met haar dat we de bevalling in zouden gaan, dat het misschien heel overweldigend zou zijn en dat het heel anders zou kunnen gaan dan we gepland hadden. Toen wist ik nog niet dat het ook echt heel anders zou lopen.
Zelf keek ik uit naar de functionele pijn die ik zou krijgen.
De pijn die mij steeds dichter bij de eerste ontmoeting met ons kindje zou brengen.
Ik was volledig in verbinding met mezelf en met ons kindje 

Uiteindelijk werd de geboorte een buikgeboorte maar kon ik na de geboorte bijkomen met ons kindje bij mij op de borst.

Samen met haar heb ik keer op keer het geboorteverhaal verteld. Ik betrok haar in het verhaal als ik het vertelde aan de visite. Ik huilde samen met haar om wat er allemaal was gebeurd.

Door alles met haar te delen, voelde zij zich gehoord, keek mij aan en zag ik alle herkenning en erkenning. Als haar pupillen hartje van dankbaarheid zouden zijn, zouden die zichtbaar geworden zijn.

Na deze ervaring wist ik zeker dat ik mij verder mocht gaan verdiepen in de pre- en perinatale psychologie (alles rondom zwangerschap en geboorte) en dat ik andere vrouwen mag gaan begeleiden tijdens de zwangerschap en daarna. Zodat je in contact zult zijn met je kindje vanuit verbinding en vanuit de geboortebehoeften. 

Heb je zelf een nare ervaring gehad tijdens de bevalling of heb je een overweldigende bevalling gehad en ben je opnieuw zwanger of heb je nog een kinderwens?
Ben je (onlangs) bevallen en zou je nog graag je bevallingsverhaal opnieuw willen vertellen en beleven en er een andere lading aan willen geven?

Het is nooit te laat om het geboorteverhaal te leren kennen.

Ik geloof dat jij ook in verbinding kunt komen met jouw (ongeboren) kindje, je angsten voor de bevalling kunt overwinnen en vanuit vertrouwen kunt bevallen.

Ik bied diverse trajecten aan die zowel online als fysiek te volgen zijn.
Tijdens het traject neem ik je mee in het geboorteverhaal van je kindje en van jezelf. Ik bundel mijn kennis over de pre- en perinatale psychologie met de kennis over de Germaanse geneeskunde, mijn werkervaring en levenservaring om jou te begeleiden.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Kamille Dieleman

Blog

Lees het meest recente blog van Kamille Dieleman

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht