Lang Leven Mama

Zwangerschapsbegeleiding, bevalcursus en herstellen na de bevalling
Wat
Lang Leven Mama
wie
Rena Swalen
Waar
Eindhoven e.o.

Bij Lang Leven Mama leer je alles rondom zwangerschap, bevallen én het herstel daarna

Lang Leven Mama geeft je de mogelijkheid om bewust je zwangerschap te ervaren en je positief voor te bereiden op de bevalling. In de zwangerschapsbegeleiding bestaande uit 12 lessen van 1,5 uur ontmoet je andere gelijkgestemde zwangeren, leer je ademhalingstechnieken waardoor je weeën en de pijn op kan vangen. Gaan we heerlijk ontspannen met yogaoefeningen zodat je tijdens de bevalling weet hoe je in je bubbel kan komen. Krijg je essentiële theorie over zwangerschap en bevalling en begeleid ik je met confronterende oefeningen in de ontwikkeling van vrouw naar moeder. De zwangerschapsbegeleiding is een aanvulling en verdieping op de controles bij de verloskundige.

Wil je je ook voorbereiden samen met je partner? Volg dan de eenmalige bevalcursus van twee of drie uur en ga als team de bevalling in.

Hoe kunnen zorgverleners jou de juiste zorg geven en hoe kan je partner je optimaal steunen, als je zelf geen idee hebt wat je opties zijn? Jouw beleving, gevoel en ervaring is bepalend in jouw (nieuwe) rol als moeder. Het is tijd dat wij vrouwen weer gaan geloven in onze krachtige zelf, onze gevoelens de ruimte geven en onze intuïtie durven volgen. Zacht en liefdevol met regie en autonomie. Jouw beleving, gevoel en ervaring is bepalend in de start van een Lang Leven Mama.

Rena Swalen

“Het is tijd dat wij vrouwen weer gaan geloven in onze krachtige zelf, onze gevoelens de ruimte geven en onze intuïtie durven volgen”

Beluister hier de podcast

Naast schrijfster van het boek Natuurlijk Bevallen is Rieneke ook moeder van twee schatten van kinderen. “Deze twee bevallingen hebben er voor mij toe geleid dat ik dit boek ben gaan schrijven en de cursussen Natuurlijk Bevallen ben gaan geven.”

“Maar wat maakte mijn bevallingen nou zo bijzonder? Ik vertel het in deze podcast. Ik hoop dat mijn ervaringen voor jou ook een inspiratiebron zijn om jouw bevalling optimaal voor te bereiden. Pak de regie en vertrouw op je lichaam en je baby. Jij kunt het!”

Voorstellen
Rena-herfst-lang

Hoi! Ik ben Rena Swalen. Trotse mama van twee dochters Liene (2018) en Leiza (2020). Getrouwd met Mark en samen genieten we van het Bourgondische Brabantse gezinsleven in Vessem.

Veelzijdig als een kameleon verander ik met gemak mijn zakelijke kleding voor een kidsproof outfit of een sporttenue. Ik voel me fijn bij een gezond voedingspatroon en lekker veel bewegen, het liefste in de natuur. Wandelen doe ik graag met onze hond Dazzle en sporten is mijn uitlaatklep. Ik ben een oplossingsgerichte en nieuwsgierige bezige bij die altijd weer nieuwe uitdagingen vind. What you see, is what you get, met enthousiasme en positiviteit!

Tijdens mijn twee zwangerschappen heb ik echt een aantal aspecten en begeleiding gemist. Het kostte me veel tijd en energie om de juiste informatie te vinden zonder eigenlijk precies te weten waar ik naar op zoek was. Daar heb ik verandering in gebracht!

De zwangerschap en de bevalling zijn dusdanig gemedicaliseerd dat vrouwen het vertrouwen in hun eigen lichaam kwijt zijn en gewoon niet de kans krijgen om het op te bouwen. Er heerst een hardnekkig cultureel beeld dat bevallen pijn doet, verschrikkelijk is en vooral iets is wat je moet uitzitten en hopen dat het zo snel mogelijk voorbij gaat. Bevallen heeft alles te maken met het vertrouwen op je intuïtie en je gevoel. Maar wat als je nooit hebt geleerd dat dit kan én hoe je dat doet?
Hierin ga ik het verschil maken. Een ding is zeker; niemand voelt wat jij voelt. Ook de verloskundige niet. Zij bevalt niet, jij gaat bevallen. Hoe dan ook. De manier waarop; dat is aan jou. We gaan terug naar wie wij vrouwen zijn. Krachtig, intuïtief, zacht, liefdevol en gevoelig. Bij mij leer je om naar de kern te gaan en helder te krijgen wat jouw wensen en grenzen zijn. De sleutel tot een bevalling waarbij jij de regie hebt en het zeggenschap over jouw lichaam behoud. Klinkt logisch? Dat is het niet.
 
Met de opleiding tot zwangerschapscoach, mijn twee bevallingen en ontzettend veel literatuur heb ik een alles-in-een zwangerschapsbegeleiding ontwikkeld. Bij mij krijg je de kans om vertrouwen op te bouwen, zodat je vanuit kennis en je intuïtie actief beslissingen maakt waar je achter staat. Jouw emoties geef je door aan je kindje. Dat kan angst en paniek zijn, maar ook kracht en zelfvertrouwen. Hoe fijn is het voor jouw kindje om liefdevol in een ontspannen sfeer geboren te worden? Maak van jouw bevalling een bekrachtigende ervaring die je de rest van je leven meedraagt. De fundamentele sterke basis voor de start met je kindje in een Lang Leven Mama.
Blog

Lees het meest recente blog van Rena Swalen

Blog

Lees het meest recente blog van Rena Swalen

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht