Mama & ik

Mama zijn en jezelf blijven
Wat
Mama en ik
wie
Monique Eindhoven
Waar
Online en Nijmegen e.o.

Mama en ik; 100% eigen invulling geven aan je rol als zwangere en ouder

Ik ondersteun jou als zwangere en mama van een kind tot 1 jaar als je je overweldigd voelt door het (aankomende) moederschap en twijfelt of je het wel goed doet, met het maken van eigen keuzes, grenzen aangeven en het bepalen van eigen invulling voor het ouderschap. Op die manier kan jij ontspannen groeien in de rol van trotse, tevreden mama.
 
Ik ben er voor jou als zwangere, als jij je bewust wil voorbereiden op de bevalling en kraamtijd.
 
Ik ondersteun jou als mama, als je bijvoorbeeld vragen/twijfels hebt als:
– hoe vind ik nu een fijne balans?
– ik ervaar regelmatig een schuldgevoel als mama, hoe ga ik daarmee om?
– ik ben de hele tijd aan het zorgen en vergeet daarbij mezelf.
 
Ik bied losse gesprekken en trajecten aan, afgestemd op jouw situatie, waarmee je direct aan de slag kan.
 
 

Monique Eindhoven

“Ik geloof dat iedere mama het op haar eigen manier kan en mag doen. Laat het wel jouw manier zijn. En niet wat andere mensen jou opleggen.”

Voorstellen
Monique Eindhoven-klein
Ik ben Monique en ik woon samen met mijn partner en onze 2 dochters, Elise (2019) en Aimée (2022).

Ik heb tijdens mijn werk als verloskundige heel wat bevallingen begeleid en aanwezig mogen zijn bij de geboorte van baby’s. Maar toen ik zelf mama werd, werd het voor mij nog duidelijker waar het nog aan ondersteuning voor mama’s ontbrak.

Ik heb ervaren dat er veel steun en hulp is tijdens je zwangerschap en rondom de bevalling en de kraamweek. Maar als de kraamweek is afgerond en de kraamzorg en verloskundige niet meer langskomen dan is het stil. Dan heb je het zelf op te pakken. En dat kan overweldigend, eenzaam en onzeker voelen als (kersverse) mama. Je worstelt met de vraag, doe ik het wel goed? En je weet je soms even geen raad als er zich een nieuwe situatie aandoet, waar je niet van weet wat je ermee moet. Je kan je eenzaam voelen omdat het lijkt alsof niemand je begrijpt.

Daarom heb ik mama & ik opgericht. Ik ben er voor je om je bewust voor te bereiden op de komst van je kindje en ik ben er na de bevalling voor jou lieve mama. Want er wordt niet alleen een kind geboren, maar ook een moeder.

Hieronder nog een aantal weetjes over mij:

  • Ik houd van wandelingen in de natuur en met de bakfiets weg
  • Ik kleur graag en vindt het fijn om creatief bezig te zijn en ik kleur graag buiten de lijntjes!
  • Ik ga graag op reis en heb ik al veel mooie reizen mogen maken. Zuid-Afrika heeft mij tot nu toe het meeste geraakt. De natuur en dieren, echt prachtig
  • Ik kijk graag vanuit een holistische visie
Ik ben heel erg benieuwd naar jou en leer je graag kennen! Je kan via mijn website een gratis kennismakingsgesprek inplannen.
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Monique Eindhoven

Blog

Lees het meest recente blog van Monique Eindhoven

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht