Natuurlijk Vida

Ad(h)D expert & voedingsdeskundige voor je gezin
Wat
Natuurlijk Vida
wie
Louisa Hernandez Tobias
Waar
Breda en online

In de eerste 1000 dagen van je kind maak je de grootste impact op de toekomstige gezondheid

Ik bied een Health Test aan jonge moeders waardoor ze zelf inzicht krijgen hoe het met vetzuren in hun lichaam zit en daarmee indirect ook bij de baby. Ze krijgen een uitslagbespreking met voedingsadvies (eventueel suppletie), zodat de kleine een goede start maakt en de moeder een goede zwangerschap en herstel.

Ik geef persoonlijke voedingsconsulten rondom de thema’s Gouden Start, Lastige eters, A(D)HD en breinuitdagingen of allergieën.
 

Daarnaast bied ik een ruim aanbod aan voedingsinfo via een online omgeving aan als de kleine start met eten (met/zonder persoonlijke begeleiding).

Louisa Hernandez Tobias

“Minder kinderen aan de pillen door goede voeding in de Gouden Start in te zetten”

Beluister hier de podcast

In deze podcast gaan Louisa en Margot met elkaar in gesprek over wat voeding voor je betekent tijdens je zwangerschap en hoe je dit met de juiste supplementen kunt aanvullen. Hoe geef je je kindje de juiste vetten tijdens de zwangerschap, maar zeker ook daarna? Louisa heeft alle kennis en vertelt er veel over.

Margot vertelt over de inspiratie die zij moeders wilt geven die pas bevallen zijn. Haar eigen ervaringen hebben ertoe geleid dat ze moeders bewust wil maken van de valkuilen die je tegen komt na de geboorte van je baby. Hoe bereid je je kraamtijd goed voor, zodat je niet alleen goed voor je baby kunt zorgen, maar ook voor jezelf.

Voorstellen
praktijk-vida3

Hi, ik ben Louisa
Voeding is mijn passie. Bewustzijn wat de aarde ons te bieden heeft probeer ik dagelijks aan mijn kinderen door te geven. Dat is hun toekomst. Zuinig zijn op alles wat de natuur ons voortbrengt hoort daarbij. Respect voor mens, dier, aarde en milieu zijn mijn kernwaarden en ook die van natuurvoeding. Sinds de geboorte van mijn oudste dochter, met pinda-allergie, werd voeding een noodzaak. Sindsdien laat voeding me niet meer los.

Toen ik zelf getest werd op lactose-intolerantie vielen alle puzzelstukjes op zijn plek. Een wereld zonder buikpijn werd een nieuwe werkelijkheid! Jarenlang had ik gezocht naar de redenen voor mijn flinke buikkrampen en nu wist ik welke voeding ik daarvoor moest laten staan. Vier kinderen volgden, ieder kind met een ander aandachtspunt qua allergieën, ik werd een heuse selfmade-allergieën-specialist. Ik wist precies welke voedingsmiddelen ik moest laten staan en waardoor ik het kon vervangen. Ingrediëntenlijsten lezen werd een noodzaak. En daarmee werd de stap naar natuurlijke voeding makkelijk gemaakt, want pure producten zonder barcode werden het medicijn.

Door mijn opleidingen werd ik me bewuster dat een Gouden Start heel veel impact kan maken op de verdere ontwikkeling in een jong leven. Vandaar mijn focus op de Gouden Start. Omdat ook steeds meer kinderen later struikelen ben ik me gaan specialiseren op breinuitdagingen. En dat heeft (toeval of niet) ook een directere relatie met de Gouden Start dan de meesten weten. Ontzettend interessante werkgebieden waar je met goede voeding veel kunt ondersteunen en voorkomen. Het gaat me ook echt aan mijn hart als ik zie dat jongeren buiten de boot vallen door gedragsproblematieken. Het gemis van bepaalde voedingsmiddelen kan dit bijsturen. Liefst nog in de buik maar aanpassen kan altijd. En het goede nieuws is dat goede voeding geen bijwerkingen kent. Mijn missie is minder kinderen aan de pillen! Ik wil kinderen leren dat ze goed genoeg zijn zoals ze zijn. Zodat ze op eigen wijze leren functioneren in de maatschappij. Dit doe ik door het geven van kennis over voeding en leefstijl waardoor ze zelf invloed kunnen hebben op hun gezonde toekomst.
In mijn thuissituatie werd voeding een noodzaak van leven of dood. Ik wil mensen leren dat ze zelf veel in eigen handen hebben, als ze die keuze maken.

Ik inspireer door middel van workshops, trainingen en persoonlijke consulten. Ook ontwikkel ik continue nieuwe materialen zodat ik mijn kennis makkelijker kan verspreiden.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Louisa Hernandez Tobias

Blog

Lees het meest recente blog van Louisa Hernandez Tobias

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht