Nieuw Begin Oudercoaching

Dunstan Babytaal, 1000 dagencoach en oudercoach
Wat
Nieuw Begin Oudercoaching
wie
Karen Albers Jansen
Waar
Gelderland midden-oost

Nieuw Begin Oudercoaching, de oudercoach voor het jonge kind

Ik bied ondersteuning tijdens de eerste 1000 dagen en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Via cursussen zoals de Dunstan Babytaal Methode of tijdens een individueel coachingstraject. Ik kan bij mensen thuis, telefonisch of online helpen met vragen of twijfels over de hechtingsrelatie, maar ook over onderwerpen zoals huilen, voeding, slapen etc. kan je bij mij terecht.

Karen Albers Jansen

“Wat je niet weet kan je leren, wat je niet leert kan je niet weten.”

Voorstellen
Karen-albers-3

In oktober 2019 en april 2022 ben ik moeder geworden van twee prachtige jongens. Wat een liefdevolle en fantastische periode in ons leven is hiermee begonnen. Maar mijn man en ik hebben tevens ervaren hoe heftig de baby-fase kan zijn, als het anders gaat dan je van tevoren had bedacht. Onze eerste zoon heeft last van enkele voedselallergieën en hierdoor heeft hij een heel moeilijke start gehad.
Het is fijn als je ondersteund wordt door professionals die kijken, luisteren naar en zorgen voor jou en je baby als je vragen hebt of als je om een of andere reden hulp nodig hebt. Door de geboorte van onze eerste zoon is tevens mijn wens versterkt om van mijn passie mijn beroep te maken. Vanuit die wens is Nieuw Begin Oudercoaching ontstaan.

Ik heb vanaf jonge leeftijd erg veel interesse in de ontwikkeling van het jonge kind. Wat leren zij ontzettend veel in korte tijd. En wat is het mooi om te genieten van iedere vooruitgang die ze boeken. Door de jaren heen zag ik tijdens mijn werk steeds duidelijker hoe belangrijk deze jaren zijn voor de rest van je leven. Voor veel ouders is er geen vergelijkbare periode in het leven waarin je zoveel keuzes moet maken, onzekerheden kan ervaren en soms even niet meer weet hoe je de dagen door moet komen. Het maakt mij iedere keer weer gelukkig als ik deze ouders een steuntje in de rug heb mogen geven.

De ontwikkeling van een jong kind kan vloeiend verlopen en de verzorging/opvoeding kan voor de ouders makkelijk zijn. Dan kan het ook mooi zijn om net iets extra’s aan te bieden waardoor jullie band alleen maar sterker wordt. Ik merk in de praktijk vaak dat het vanaf de start niet zo makkelijk gaat en dat ouders erg hard zoeken naar antwoord op hun vragen. De veranderde maatschappij heeft hier ook invloed op. Ouders moeten vaak beiden werken en zij kunnen zich minder beroepen op hun sociale netwerk vergeleken met de generaties voor ons. En deze ouders wil ik graag op verschillende manieren ondersteunen, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat ook hun baby/kindje zich optimaal kan ontwikkelen binnen de mogelijkheden die er zijn.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Karen Albers Jansen

Blog

Lees het meest recente blog van Karen Albers Jansen

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht