Reborn & Carry

Geboortetraumatherapie, draagconsulten, zwangerschapscursussen en Shantala babymassage
Wat
Reborn & Carry
wie
Floor Pol
Waar
Apeldoorn e.o. en online

Reborn & Carry, praktijk voor geboortetraumatherapie, draagconsulten en meer

Reborn & Carry bied hulp aan vrouwen die een negatieve ervaring hebben gehad in de periode rondom conceptie tot en met de kraamtijd, en dit als traumatisch hebben ervaren, middels het “Herstelgesprek”.

Ook kun je bij mij terecht voor een traumapreventiegerichte zwangerschapscursus op maat, om je bevalling zo goed mogelijk voor te bereiden; door je intuïties te leren volgen, en op je lichaam en de fysiologie te leren vertrouwen.
Als gecertificeerd draagconsulente (lid van de Vereniging van Draagdoekconsulenten) bied ik draagconsulten aan zwangeren voor het ondersteunen van hun zwangere buik, en post partum voor het aanleren van het dragen van het kindje in een draagdoek of ergonomische drager.

Ook ben ik docente Shantala babymassage en kun je dus bij mij terecht als je een mooi moment met je baby wil hebben door hem een heerlijk ontspannende massage te geven en als je zelf ook wil leren hoe het moet!

Tot slot bied ik ook advies aan op het terrein van essentiële oliën, in het bijzonder van DoTERRA. Wil je graag beter voor jezelf en je gezondheid zorgen door middel van het gebruik van 100% natuurlijke en zuivere oliën, dan kan ik hier met je over in gesprek en help ik je graag op weg!

Floor Pol

“Omdat ik iedereen een optimale en gelukkige start met hun kindje toewens, en omdat ik het elke moeder (en partner) gun om een mooie herinnering te hebben aan deze magische periode rondom zwangerschap en geboorte! “

Voorstellen

Ik ben Floor, gelukkig getrouwd en trotse moeder van 4 kinderen, Samuel en Joachim (2014, tweeling), Jade (2017), en Norah (2018).

Ik ben opgegroeid in Frankrijk, ben daar in 2013 afgestudeerd als verloskundige, en heb daar eerst drie jaar gewerkt voordat ik met mijn gezin naar Nederland ben gekomen. Ik wilde graag in Nederland komen werken vanwege het verloskundig systeem dat hier veel meer gericht is op de fysiologie; thuisbevallingen begeleiden in een land dat daarop is ingericht, dat leek me wel wat! Ik heb hier ongeveer 4 jaar als eerstelijns verloskundige gewerkt en heb ondertussen de cursus dragen (2019) en de opleiding tot geboortetraumaconsulente (2021) gevolgd, wat beiden hele mooie aanvullingen zijn op mijn vak.

Mijn eerste bevalling verliep niet zoals ik had gewild, de bevalling begon te vroeg en er gebeurde van alles tegen mijn zin, ik was compleet de controle kwijt. Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik erachter dat het geboortetrauma nog niet verwerkt was en heb ik er alsnog therapie voor gehad. Het stuk psychologie en trauma binnen de verloskunde heeft me altijd al wel geïnteresseerd, maar deze persoonlijke bevallingservaring en het feit dat ik ook veel moeders met een nare bevallingservaring ben tegengekomen die ik graag had willen kunnen helpen, hebben me ertoe gezet om geboortetraumaconsulente te worden.

Ik heb mijn eigen kinderen altijd veel gedragen, dus wat dat betreft mag ik me ook ervaringsdeskundige noemen. Dragen is leuk, heel praktisch zeker als je meerdere kinderen hebt en zorgde bij mij ook altijd voor veel rust! Voor nu heb ik mijn werkzaamheden als verloskundige (in ieder geval tijdelijk) even stopgezet en hoop me zo volledig te kunnen focussen op mijn nieuwe onderneming, Reborn & Carry!

Om mijn aanbod nog wat uitgebreider en completer te maken bied ik nu ook traumapreventiegerichte zwangerschapscursussen aan en volg ik de opleiding docente Shantala babymassage (2022). Vanaf maart 2022 zal ik dan dus ook babymassage sessies aanbieden.

Toen ik vorig jaar op zoek was naar meer rust voor mezelf en beter voor mezelf wilde leren zorgen heb ik de essentiële oliën van DoTERRA ontdekt en ben helemaal overtuigd van hun kracht. Het heeft mijn dagelijks leven zodanig veranderd dat ik deze passie graag wil delen, en de ondersteuning via essentiële oliën past ook heel mooi bij de rest van mijn aanbod!

Als ik nog ergens tijd over heb hou ik van hardlopen, lekker wandelen, lezen, een filmpje en muziek!

 

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Floor Pol

Blog

Lees het meest recente blog van Floor Pol

Zwarte of roze wolk. Een blog over geboortetrauma

Zwanger zijn, bevallen, een baby krijgen, voor een kindje zorgen, dat zijn toch prachtige ervaringen in het leven van een moeder (en partner)?

Dan hoor je toch blij te zijn en helemaal op die roze of blauwe wolk te zitten? Of bestaat er soms ook een zwarte wolk?

Wat als je je toch niet zo blij voelt in de zwangerschap? Wat als er toch iets naars gebeurt in de periode rondom de geboorte van je kindje waardoor je je echt niet fijn voelt en niet goed kan functioneren in het dagelijks leven? Die negatieve gevoelens bespreken met je omgeving is vaak moeilijk, want dat “hoort niet”, niet op die roze wolk zitten dat kan eigenlijk niet, dus blijft het onderwerp taboe…

Stuur een bericht