She comes First

Geboortevoorbereiding en geboorteverwerking
Wat
She comes First
wie
Chantal van Steijn
Waar
Den Haag e.o. en online

She comes First, JIJ mag er zijn!

She comes First ondersteunt en versterkt moeders op het gebied van geboortevoorbereiding en geboorteverwerking. Wij vrouwen zouden veel meer ruimte voor onszelf mogen innemen en dit ook als vanzelfsprekend mogen gaan zien. Al helemaal als het gaat om het zorgen voor onszelf als moeder. Het is mijn missie om moeders hierin te ondersteunen, om zo een hele nieuwe generatie moeders te creëren die er voor zichzelf en hun gezin kunnen zijn zoals het bedoeld is.
In liefde, in vertrouwen en vanuit kracht.

Chantal van Steijn

“Wij vrouwen mogen veel meer ruimte innemen om voor onszelf te zorgen, al helemaal als het gaat om het moederschap.

Als je voor jezelf kiest, kies je óók voor je kinderen.”

Voorstellen

Hi, wat fijn dat je mijn pagina bezoek. Ik ben Chantal en ik woon met mijn prachtige gezin in Den Haag. Ik ben moeder van een dochter en een zoon. Toen ik voor het eerst zwanger was, van onze dochter, had ik een enorme angst voor bevallen. Ik heb daarom een goede bevalcursus gevolgd, waardoor ik meer zicht kreeg op mijn behoeftes, grenzen en kracht. Ik heb mijn bevalangst uiteindelijk om weten te zetten in een prachtige bevalervaring.

De geboorte van onze zoon liep heel anders. Hierbij werd ik onverwacht heel ziek. Ik had een heftige vorm van het HELLP-syndroom, waardoor zowel mijn zoontje als ikzelf in levensgevaar waren. Na de spoedkeizersnede volgde een pittige periode van ziekenhuisopname en veel zorgen. Om alles te kunnen verwerken en een plek te kunnen geven heb ik het Hersteltraject gevolgd. Ik kan hierdoor nu met een goed gevoel terugkijken op deze periode.

Beide bevallingen hebben mij ontzettend veel gebracht. Met mijn praktijk richt ik mij daarom op zowel geboortevoorbereiding als geboorteverwerking.

Tijdens de geboortevoorbereiding staat het in kaart brengen van je eigen behoeftes centraal. Je leert waar je kracht ligt, wat je grenzen zijn en hoe je de regie kunt houden tijdens het geboorteproces én de kraamperiode. We hebben een aantal sessies voor de bevalling en we zien elkaar ook daarna.

De geboorteverwerking bestaat uit het hersteltraject. Dit is een kortdurend traject van een ongeveer twee maanden. We starten met het Herstelgesprek®. Tijdens dit gesprek nemen we de tijd voor jouw verhaal. Je krijgt hierbij de ruimte om al je gedachten en gevoelens te verwerken en blijvend een plekje te geven. Het Herstelgesprek® is een zachte, maar ook wetenschappelijk bewezen zeer effectieve methode. Het brengt je stresssysteem tot rust en dit zorgt voor zowel mentaal als fysiek herstel.

Voor beide trajecten geldt dat ik er te alle tijde voor je ben, je mag mij tussen de sessies door altijd contacten via Whatsapp. Daarbij is combinatie van beide trajecten is ook zeker mogelijk.

Dus wil je graag goed voorbereid en met vertrouwen naar je bevalling en kraamtijd uitkijken? Of met een ander gevoel terug kunnen kijken op je bevalling (of de periode daar omheen). Neem dan gerust contact met me op. Zo kan jij (weer) genieten van je kindje en het moederschap.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten,
Liefs Chantal

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Chantal van Steijn

Blog

Lees het meest recente blog van Chantal van Steijn

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht