Kookboek voor nieuwe ouders
Wat
The Hungry Nest
wie
Lidija Lalicic
Waar
Online

The Hungry Nest; kookboek voor nieuwe ouders

Zoals wij van de The Hungry Nest zeggen ‘when a baby is born, so are the parents’, vandaar dat het eerste product ‘Het kookbook voor nieuwe ouders’ zich richt op beide ouders, en het belang van een goed herstel na de zwangerschap en bevalling. Het kookboek is tot stand gekomen in samenwerking met een diëtiste, verloskundige en ervaringsdeskundigen, en biedt een schat aan tips voor de kraamtijd, heerlijke recepten met uitleg over hoe ze bijdragen aan het herstel van de moeder, en boeiende verhalen van andere ouders.

Wist je dat de bijnaam van mijn dochter ‘birdy’ is en dat haar slaapkamer ‘het Nest’ wordt genoemd? Daarom was The Hungry Nest een logische naam voor ons bedrijf.

Lidija Lalicic

“zorg goed voor jezelf, zeker in de kraamtijd, daar zul je nog lang van profiteren in je reis als ouder”

Producten
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Lidija Lalicic

Blog

Lees het meest recente blog van Lidija Lalicic

Het knuffelhormoon, liefdeshormoon met zo veel positieve effecten

Oxytocine is het liefdeshormoon, ook wel het knuffelhormoon genoemd en misschien wel het belangrijkste hormoon tijdens je bevalling en direct daarna. Het wordt aangemaakt wanneer je intiem bent, tijdens het vrijen, borstvoeding geeft en ook tijdens je bevalling. Het veroorzaakt de samentrekkingen van het spierweefsel van de baarmoeder, ofwel de weeën. Deze samentrekkingen zorgen er weer voor dat de oxytocineproductie verder toeneemt, waardoor de weeën krachtiger worden. Het is dus zichzelf versterkend. Daarbij zorgen de steeds krachtigere weeën ervoor dat het hoofdje van de baby harder tegen de baarmoedermond duwt. Dit leidt vervolgens weer tot nog meer productie van oxytocine. Het is dus van belang dat je lichaam zelf voldoende oxytocine gaat aanmaken in deze positieve spiraal.

Stuur een bericht