Touched Photography

Geboortefotografie
Wat
Touched Photography
wie
Petra de Vormer
Waar
Dordrecht e.o.

Touched Photography; jullie geboorteverhaal verpakt in prachtige beelden die zonder woorden vertellen

Het begin en het einde van het leven vastleggen is waar ik mij in heb gespecialiseerd. Documentaire vastgelegd, wat betekent dat ik niets in scène zet. Geboortefotografie en afscheidsfotografie, soms liggen ze enorm dichtbij elkaar. Het zijn de twee momenten in het mensenleven die je niet kunt overdoen en een enorme impact hebben op je leven. Deze gebeurtenissen veranderen je leven compleet en de herinnering is alles wat je hebt. Waar herinneringen vervagen, blijven de beelden altijd.

Naast fotograferen leg ik tegenwoordig ook bewegende beelden vast met video. Twee totaal verschillende vormen van beleving; soms wil je weer even horen hoe dat eerste huiltje klonk, en soms wil je gewoon even bladeren door die herinneringen. Naast kennis van fotografie en video, het hebben van de juiste apparatuur, beschikken over creativiteit, is het ook belangrijk dat ik weet hoe ik moet samenwerken met de andere betrokken partijen, zoals zorgverleners of ander personeel en natuurlijk ben ik naast jullie fotograaf ook jullie steun en toeverlaat als dat nodig/gewenst is (vaak krijg ik van vaders terug dat ze zo blij waren met mijn aanwezigheid, bijzonder toch?!). Ik zucht met je mee, schenk je een hand om in te knijpen (eentje maar, die andere heb ik nodig om ook nog foto’s te maken) en als de partner niet meer weet hoe steun te geven (omdat hij uitgekafferd werd bijvoorbeeld), dan spring ik met liefde even in. Ook als het allemaal niet verloopt zoals verwacht ben ik er voor jullie. Bij mij krijg je “the whole package”.

Petra de Vormer

“Leg de momenten die je niet over kunt doen vast!”

Voorstellen

Hi,
Ik ben Petra, geboren in de vorige eeuw op Rotterdamse bodem. Altijd al een creatieve duizendpoot die pas 7 jaar geleden voor het eerst haar passie ontdekte: fotografie.

In mijn privé leven ben ik verliefd op Ton (al ruim 30 jaar). Onze twee kids zijn al volwassen en eentje is al uitgevlogen, we zijn zelfs al twee keer grootouders. Ik ben gek op onze doggy’s en heerlijk struinen langs op strand, eindigen op een terras of lekkere standtent is genieten met een grote G.

Fotograferen was de passie waar ik mijn werk van kon maken, maar dat durfde ik niet meteen, eerst moest ik onderzoeken of het wel echt wat voor mij zou zijn. Ik moest mij verdiepen in de verschillende takken van deze sport om erachter te komen wat mij het beste past, dat is bijvoorbeeld zeker geen paddestoelen fotograferen (hoewel er prachtige beelden bestaan hoor!), ook het poseren is niet echt aan mij besteed. Mijn hart gaat sneller kloppen van documentaire fotografie. Momenten vastleggen die ik zie gebeuren, die ik mooi, leuk, bijzonder en vooral waardevol vind, ik wil foto’s maken van momenten die je raken en als je de foto’s terug kijkt moeten ze een gevoel oproepen. Je hart moet een sprongetje maken, overstromen van liefde, een glimlach op je gezicht toveren… Geboorte is zo’n moment!
Je kan het niet overdoen en is zo intens dat veel aan je voorbij gaat. Met mijn foto’s zorg ik ervoor dat je die prachtige en levens veranderende momenten altijd kunt blijven terug kijken.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Petra de Vormer

Blog

Lees het meest recente blog van Petra de Vormer

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Touched Photography