VodiMed Voedings- en dieetadvies

Voedings- en dieetadvies tijdens je zwangerschap en daarna
Wat
VodiMed Voedings- en dieetadvies
wie
De diëtisten van VodiMed
Waar
Breda e.o.

Jong geleerd is oud gedaan. Eten is van alle leeftijden

De diëtist is bij uitstek de deskundige om jou als zwangere te helpen op het gebied van voeding tijdens de zwangerschap, maar indien gewenst ook vooraf, of daarna. Een zwangerschap vraagt immers veel van je lijf. Met een zorgvuldig samengestelde voeding en praktische tips, passend bij jouw leefstijl, kun je zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje zorgen. De diëtist kan alle vragen rondom gezonde voeding voor, tijdens en na de zwangerschap beantwoorden. Ook voor vragen over de voeding voor je kindje na de geboorte ben je bij de diëtist aan het juiste adres.

Carlijn van Ham

“Voeding als medicijn: energie en eiwit zijn van levensbelang.”

Voorstellen
VodiMed 2

 VodiMed is een dietistenpraktijk, met 5 enthousiaste diëtisten met ieder ons eigen aandachtsgebied en specialisatie. Wat onze praktijk uniek maakt, is onze werkervaring in het ziekenhuis, met samenwerking met specialisten zoals gynaecologen, verloskundigen, fertiliteitsartsen en kinderartsen.

Voor, tijdens en na de zwangerschap is het belangrijk om voedzaam en gevarieerd te eten. Zo krijg je als zwangere, maar ook jouw baby, de voedingsstoffen binnen die nodig zijn om te groeien. Iedere zwanger heeft haar eigen eetgewoonten, smaak en voorkeuren waardoor een dieetadvies op maat van belang is. Als diëtist kijken wij samen met jou naar jouw persoonlijke situatie en geven hiervoor praktische adviezen. Zo kun je aan de slag met het toepassen van de adviezen in het dagelijks leven.

Het kan echter ook zijn dat je specifieke klachten of voedingsproblemen hebt. Denk hierbij aan overmatig overgeven, ongewenst gewichtsverlies of zwangerschapsdiabetes. Ook hierbij kan de diëtist van VodiMed ondersteunen, en een uitgebalanceerd voedingsadvies voor je opstellen.

Als zelfstandige praktijk hebben wij een nauwe samenwerking met het Amphia, maar ook met verloskundigen, jeugdartsen en consultatiebureaus in de regio. Door de nauwe samenwerking profiteren we gezamenlijk van korte lijnen en kun je rekenen op zorg op maat.

Diëtistische zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, tot een maximum van 3 behandeluren per kalenderjaar. Het eigen risico is van toepassing op vergoeding van dieetadvisering vanuit de basisverzekering, met uitzondering van kinderen. Vanuit een aanvullende verzekering kunnen zwangere vrouwen regelmatig meer behandeluren diëtetiek vergoed krijgen.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op, of maak een afspraak voor een kennismaking van een van ons.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Carlijn van Ham

Blog

Lees het meest recente blog van Carlijn van Ham

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

VodiMed Voedings- en dieetadvies