WeBirth

Zwangerschapsretraite voor koppels
Wat
Cursus Natuurlijk Bevallen
wie
Amber van Tilburg
Waar
Heel Nederland

WeBirth, dé plek waar je samen kunt leren, delen en groeien.

WeBirth is dé plek waar je samen kunt leren, delen en groeien. Gespecialiseerd in zwangerschap, geboorte en ouderschap.

Zwangerschap en geboorte zijn life events. Er wordt niet alleen een kindje geboren, maar ook ouders. Persoonlijk en als koppel zullen jullie een transitie ondergaan, die wellicht groter is dan je denkt.
Deze grootse, levens-veranderende fase kan jullie bekrachtigen, diepgang en inzichten brengen, maar kan ook voor onzekerheid zorgen.
Onze zwangerschapsretraite voor koppels biedt een veilige, open omgeving waar ouders hun gevoelens kunnen uiten, van elkaar kunnen leren en zich gesteund voelen.
Met onze retraite beginnen jullie vol vertrouwen aan het ouderschap!

Amber van Tilburg

“Gelukkige ouders, maken gelukkige kinderen.”

Voorstellen
WeBirth-amber kopie

Ik ben Amber, een ondernemende, eigenwijze, humoristische, lieve, nieuwsgierige vrouw met een gulle lach, open hart en een lekkere bos krullen.
Samen met Lars, de liefde van mijn leven, heb ik 3 fantastische dochters.
De afgelopen 20 jaar heb ik als verloskundige in de regio Utrecht gewerkt. Lang als mede eigenaar van een mooie (reguliere) verloskundigenpraktijk in Leidsche Rijn en daarnaast een periode in een fijne holistische caseloadpraktijk in Zeist.
In al die jaren heb ik honderden aanstaande ouders begeleid in de zwangerschap, tijdens de geboortes en in de kraamtijd. Een prachtige tijd waarin ik alle emoties, twijfels, vreugde en verdriet die met deze levens veranderende fase gepaard gaat, heb kunnen zien en ervaren. 

Wat mij in de praktijk opviel, is dat veel (aanstaande) ouders zich klaarmaken op de komst van de baby door een mooi kamertje in te richten, opvang te regelen, een geboorteplan te maken. Praktische zaken die heel belangrijk zijn, maar waarbij soms voorbij gegaan wordt aan wat het eigenlijk betekent om ouders te worden. Wat doet dit voor jou als individu, maar ook voor jullie als koppel? En wat heeft jouw eigen afkomst en opvoeding voor invloed op hoe jij het ouderschap ziet?
Voor veel van deze vragen is er in de reguliere verloskunde geen ruimte om daar dieper op in te gaan. 
Ik voelde de wens om een plek te creëren waar (aanstaande) ouders in alle rust en veiligheid met elkaar kunnen verbinden, kunnen delen, en kunnen groeien. Waar ruimte is voor alle vragen en emoties. Waar ze andere koppels kunnen ontmoeten. En waar een basis gelegd wordt om met plezier en vertrouwen het ouderschap te starten. 
En dat is WeBirth geworden!

We organiseren 3-daagse zwangerschapsretraites voor koppels op een prachtige locatie midden in de natuur. Samen met Lars en ons team enthousiast trainers zorgen we voor een weekend vol persoonlijke aandacht en liefdevolle support.
Tijdens de zwangerschapsretraites zullen de (aanstaande) ouders:
– inzicht krijgen in het transitieproces dat gaande is.
– contact met hun baby maken.
– gaan onderzoeken hoe ze regie kunnen houden over de bevalling.
– vorm gaan geven aan het vader- en moederschap.
– ervaren hoe je naast ouders ook liefdespartners kunt blijven.
– in contact komen met andere (aanstaande) vaders en moeders.

We gebruiken daarbij:
– theorie om te leren.
– oefeningen om te ervaren.
– rituelen om te verbinden.

We kijken er naar uit jullie te ontvangen!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Amber van Tilburg

Blog

Lees het meest recente blog van Amber van Tilburg

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

WeBirth