Wonderwissel

Bewust zwangerschap en moederschap. Geboortetrauma helen en hechting.
Wat
Wonderwissel
wie
Lisette Kotte
Waar
Nijmegen e.o. en online

Wonderwissel; ik begeleid jou voor, tijdens of na je zwangerschap, zodat jij en je kindje zacht kunnen landen

Begeleiding rondom het bewust zwanger worden, zodat je je eigen ‘rugzakje’ leegt en niet door kunt geven aan je kindje. Begeleiding tijdens je zwangerschap, bijvoorbeeld bij angst voor de bevalling. Begeleiding na je zwangerschap voor jou en je kindje. Als het bijvoorbeeld niet gelopen is zoals gewenst.
Mijn zoon is zeer prematuur geboren in 2018. Vanuit die ervaring heb ik veel affiniteit met en specialisme voor prematuur geboren kindjes rondom hechting, slecht slapen, huilen en geboorte-imprints. Het is zo ontzettend mooi wat dit kan doen voor deze krachtige mini-mensjes!

Lisette Kotte

“Mijn passie ligt bij geboortepsychologie: hoe word jij gevormd tot wie je bent door de periode in de baarmoeder en je blauwdruk bij de geboorte.”

Voorstellen
wonderwissel1

Even voorstellen, ik ben Lisette Kotte. Samen met mijn man en 2 kinderen woon ik in Wijchen.

Vanuit mijn eigen ervaring is mijn interesse in de geboortepsychologie gegroeid. De geboortepsychologie gaat ervan uit dat de periode in de buik van je moeder en de geboorte een hele grote invloed hebben op hoe jij in het leven staat en hoe jij gevormd bent. En dat zie ik dagelijks terug bij mijn eigen kinderen.

Ik ben holistisch therapeut en begeleid veelal jonge gezinnen. Juist ook als het niet gelopen is zoals gewenst, is er achteraf nog zoveel mogelijk om te helen en een goede hechting te ondersteunen. Dit kan ik uit eigen ervaring zeggen na de ziekenhuisperiode van mijn zoon.

De kwetsbare periode van zwangerschap, geboorte en eerste levensjaren vormen eigenlijk een soort draaiboek van je leven. Door vanuit je geboorteverhaal te kijken, kunnen we inzichtelijk maken welke behoeftes achter welke signalen schuilen. Hierdoor kun je verklaren waar bepaald gedrag vandaan komen en/of inspelen op de behoeftes die je kindje heeft. Voor je kindje kan ik je hierin ondersteunen met een hechtingsplan.

Voor jou als zwangere vrouw is dit heel fijn om patronen vanuit jouw eigen geboorte los te laten, zodat je dit niet meegeeft aan je kindje.

Daarnaast werk ik met methodieken als NLP (Neuro Linguistisch Programmeren), NEI (Neuro Emotionele Integratie) en Verbroken Verbinding Massage. Met onder andere NEI kom je op een hele vriendelijke manier bij de kern van de oorzaak. Dit test ik uit met een biotensor. Door uit te testen is dit een hele vriendelijke methode om te helen, ook voor kinderen. Vanuit het onderbewuste kunnen hierdoor ervaringen en opgeslagen herinneringen worden losgelaten. Dit kan letterlijk bijdragen aan de kwaliteit van je leven. Leef vanuit rust, balans en liefde. Dat gun ik iedereen.

Verder ben ik gek op spirituele of inspirerende boeken en ga ik graag met mijn gezin dagjes uit. Ik ben graag buiten, geniet van de natuur en vind het leuk om creatief bezig te zijn met schilderen en fotografie.    

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Lisette Kotte

Blog

Lees het meest recente blog van Lisette Kotte

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht