Kinder Massage Best

Gecertificeerd docente baby- peutermassage
Wat
Kinder Massage Best
wie
Kim van Dooren - Racamy
Waar
Best e.o.

Kinder Massage Best, baby & kindermassage

Bij Kinder Massage Best kun je terecht voor babymassage. De beste leeftijd om te starten met babymassage is tussen 6 weken en 9 maanden.
De groepslessen worden gegeven op 2 locaties. Elke laatste les sluiten we af met een gezamenlijke mini high tea.

Bij Viamama ben ik elke woensdag aanwezig bij het Viamama café voor zowel zwangeren, als ouders en ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar.

Voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar geef ik kindermassage aan huis.
Ik vind het erg belangrijk dat kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving gemasseerd kunnen worden. Zeker voor gevoelige kindjes is het erg belangrijk dat zij zich prettig voelen en goed kunnen ontspannen door overbodige prikkels weg te laten.
Ik start dan ook elke les met een ontspanningsoefening waar de ouders ook aan mee kunnen doen. Om het ijs te breken en zodat je kind zich veilig en prettig voelt voor we starten met de massage.

Voor HSP vrouwen en kinderen vanaf 12 jaar heb ik een fijne ontspanningsmassage HSP of Chakra massage. Waarbij het lichaam en geest weer in balans wordt gebracht en je na een massage het gevoel en de rust ervaart alsof je een week vakantie hebt gehad.

Kim van Dooren - Racamy

“Alles dat aandacht krijgt groeit,
zorg goed voor jezelf pas dan kan je goed voor een ander zorgen.”

Beluister hier de podcast

Naast schrijfster van het boek Natuurlijk Bevallen is Rieneke ook moeder van twee schatten van kinderen. “Deze twee bevallingen hebben er voor mij toe geleid dat ik dit boek ben gaan schrijven en de cursussen Natuurlijk Bevallen ben gaan geven.”

“Maar wat maakte mijn bevallingen nou zo bijzonder? Ik vertel het in deze podcast. Ik hoop dat mijn ervaringen voor jou ook een inspiratiebron zijn om jouw bevalling optimaal voor te bereiden. Pak de regie en vertrouw op je lichaam en je baby. Jij kunt het!”

Voorstellen

Mijn naam is Kim
Ik ben moeder van 2 jongens.
Na de geboorte van onze zoon merkte ik al vrij snel dat hij zich anders ontwikkelde.
Hij was een billenschuiver, bij verwisselen van zijn luier schaarde hij met zijn benen over elkaar door te hoge spierspanning en sliep overdag niet. Door maaien met armpjes hield hij zichzelf wakker.
Ik begon hem te masseren en merkte dat hij daardoor beter kon ontspannen en voor een luier wissel zijn benen ontspannen bleven.
Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in baby en kindermassage
Het zelfde jaar volgde ik de opleiding shantala babymassage en kindermassage

Een jaar later gooide ik het roer om.
Ik heb mijn baan als doktersassistente opgezegd en mij ingeschreven bij de KVK zo is Kinder Massage Best ontstaan.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Kim van Dooren – Racamy

Blog

Lees het meest recente blog van Kim van Dooren – Racamy

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht