Kinder Massage Best

Gecertificeerd docente baby- peutermassage
Wat
Kinder Massage Best
wie
Kim van Dooren - Racamy
Waar
Best e.o.

Kinder Massage Best, baby & kindermassage

Iedere baby heeft behoefte aan aanraking, aan huid op huid contact. Na 9 maanden veilig in de buik te hebben gezeten, heeft de baby ook of nou juist na de geboorte behoefte aan die genegenheid. Een babymassage is een prachtige manier om deze genegenheid te geven.

Een babymassage is een fijne manier om te ontspannen, zowel voor jou als moeder als voor je baby. De massage versterkt jullie band en zorgt ervoor dat jij de signalen van je kindje beter kunt herkennen. Dit zorgt er weer voor dat jouw baby niet zo snel overprikkeld is en meer rust en veiligheid ervaart.

De effecten van een babymassage:

  • Baby’s slapen beter en regelmatiger
  • Baby’s krijgen een betere spijsvertering/ stoelgang
  • Baby’s hebben een groter gevoel van geborgenheid
  • De massage stimuleert de hersenontwikkeling
  • Zelfacceptatie wordt gevoelsmatig makkelijker
  • Je activeert zowel je eigen zintuigen als die van je baby
  • Komen er tandjes door dan kan jij met massage de pijn verzachten

De cursus is geschikt voor alle baby’s vanaf 6 weken tot 9 maanden oud. De cursus bestaat uit 4 lessen van 60 minuten. Een groepscursus is een leuke, gezellige manier om samen met en van andere ouders te leren.

Je bent van harte welkom om samen te verbinden met je kindje. Het is tevens een leuke manier om gelijkgestemden te leren kennen die dezelfde uitdagingen tegenkomen. Tijdens de lessen komt ook babyyoga en voetreflextherapie aan bod.

Locatie:
LEIN Son en Breugel
De Yurt in Erp

Bewustwording en contact met elkaar helpt jullie beiden om te verbinden en groeien; wat je positieve aandacht geeft groeit!

Kim van Dooren - Racamy

“Alles dat aandacht krijgt groeit,
zorg goed voor jezelf pas dan kan je goed voor een ander zorgen.”

Voorstellen

“Mijn naam is Kim. Ik ben moeder van 2 jongens. Na de geboorte van onze zoon merkte ik al vrij snel dat hij zich anders ontwikkelde.
Hij was een billenschuiver, bij verwisselen van zijn luier schaarde hij met zijn benen over elkaar door te hoge spierspanning en sliep overdag niet. Door maaien met armpjes hield hij zichzelf wakker.
Ik begon hem te masseren en merkte dat hij daardoor beter kon ontspannen en voor een luier wissel zijn benen ontspannen bleven.
Ik ben mij toen meer gaan verdiepen in baby en kindermassage.
Hetzelfde jaar volgde ik de opleiding Shantala babymassage en kindermassage.

Een jaar later gooide ik het roer om.
Ik heb mijn baan als doktersassistente opgezegd en mij ingeschreven bij de KVK zo is Kinder Massage Best ontstaan.”

Kim is gecertificeerd docente baby- en peutermassage. Daarnaast is ze als masseuse gespecialiseerd in het geven van massages aan kinderen van 4 tot 12 jaar, HSP massages en chakra massages. Door middel van massage en mindfulness helpt ze zowel kinderen als ouders om te groeien en balans te vinden bij de persoonlijke ontwikkeling.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Kim van Dooren – Racamy

Blog

Lees het meest recente blog van Kim van Dooren – Racamy

Ontspanning en hormonen

Aanraking is een basisbehoefte van iedereen.


Na 9 maanden veilig in mama’s buik wordt je kindje geboren en maakt van jou en je partner papa en mama. Jij wil alleen het beste voor je kindje.
Elke baby heeft huid honger, het eerste dat hij/zij voelt is de veilige geborgenheid die ineens weg is.
Je kindje is het liefst dichtbij jou zodat hij/zij jouw warmte kan voelen, jou kan ruiken en net zoals in de buik, jouw ademhaling en hartslag kan horen. Dit zorgt voor een toename van rust en ontspanning in het lijfje van je baby.

Stuur een bericht