De nieuwe geboorte

(online) zwangerschapscursus
Wat
De nieuwe geboorte
wie
Riëlle Schoeman
Waar
Online en Arnhem e.o.

De nieuwe geboorte; maak van jouw bevalling een krachtige ervaring

De nieuwe geboorte wil jou helpen om één van de belangrijkste gebeurtenissen van je leven vol vertrouwen in te gaan en een empowering ervaring te laten zijn. Een bevalling is een life changing event. Er wordt namelijk niet alleen een babytje geboren, maar ook een moeder. Het is het begin van jullie nieuwe leven. Een bevalling maakt hoe dan ook impact. Of het nu je eerste keer is of je zevende. Niet alleen op jou als moeder, maar ook op je partner en je gezin. Met de nieuwe geboorte willen wij je helpen om die impact positief te laten zijn. Een bevalling waar je op terugkijkt als ervaring waarin jullie eigen keuzes zijn gemaakt, ook als is het niet volgens plan verlopen. Als je vol vertrouwen de geboorte van jullie kindje in gaat, dan heeft dat een positieve werking op de rest van jullie leven. Een bevalling waar jij de regie hebt, je het volle vertrouwen hebt in je eigen lijf en je natuurlijke oerkracht. Dat gunnen wij iedereen!

We geven de volgende cursussen:
• De 5-weekse HypnoBirthing cursus
• De Eendaagse Geboorte Cirkel
• De online cursus ‘In je lijf, in je kracht’

Riëlle Schoeman

“Het is mijn missie dat de geboorte weer gezien wordt als een prachtige, natuurlijke ervaring. Ik wil aanstaande moeders het vertrouwen geven in hun lijf, zodat ze zich samen met hun geboorte partner kunnen voorbereiden op een mooie geboorte.”

Voorstellen
de-nieuwe-geboorte-rielle-schoeman

Ik ben Riëlle Schoeman, het gezicht achter de nieuwe geboorte en moeder van twee prachtige dochtertjes. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik mij voorbereid met HypnoBirthing®. Tijdens mijn zwangerschap én na de geboorte merkte ik hoeveel profijt ik van de cursus had en zie hier de start van de nieuwe geboorte.

Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van onze cursisten en om nog meer vrouwen de power te geven om zelf keuzes te maken in het gehele geboorteproces. Het maakt niet uit wat je kiest, of het nou een ziekenhuisbevalling of een badbevalling is: zolang jij maar kiest wat jij wilt en waar jij achter staat.

Uit meerdere, wetenschappelijke, onderzoeken is gebleken dat er positiever teruggekeken wordt op de geboorte als de vrouw haar eigen keuzes heeft gemaakt en het gevoel heeft de regie zelf te hebben gehad. En om die regie te hebben, is het belangrijk dat je kennis hebt om de juiste keuzes op verschillende momenten te kunnen maken. En daar helpen wij jou bij. Door je de kennis te geven kun jij je voorbereiden op de verschillende scenario’s die tijdens de bevalling aan bod kunnen komen. Daardoor kun jij je beter ontspannen en meer in je eigen bubbel kruipen. Een vrouwelijk lichaam is gemaakt om te baren en door die ontspanning komt het geboorteproces het beste tot haar recht, met het resultaat een fijnere ervaring voor jou.

In je eigen kracht:
Wat mijn ogen vooral heeft geopend, is dat wij in het dagelijks leven altijd zelf willen bepalen wat wij doen. Maar als het om de geboorte van je kindje gaat, geven we ons ineens over aan anderen; vaak denken we zelf niet eens meer mee. De geboorte van je kindje is een prachtige ervaring en zo wil je het je ook herinneren. Goed geïnformeerd zijn en je eigen keuzes kunnen maken is daarvoor essentieel. Het is mijn missie geworden om aanstaande moeders/ouders de kracht te geven om zelf keuzes te maken in het gehele geboorteproces. Het maakt niet uit wat je kiest, of het nou een ziekenhuisbevalling of een badbevalling is: zolang jij maar kiest wat jij wilt en waar jij achter staat.

Het belangrijkste dat ik je wil meegeven is hoe mooi een geboorte kan zijn. Ik wil je informeren over de verschillende mogelijkheden, maar ik wil je vooral het vertrouwen geven dat jouw lijf dit kan en hiervoor gemaakt is.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Riëlle Schoeman

Blog

Lees het meest recente blog van Riëlle Schoeman

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht