Doula Diana

Doula, massages en zwangerschapscursus
Wat
Doula Diana
wie
Diana van Loo-Karsijns
Waar
Dordrecht e.o.

Doula Diana; begeleiding van zwangerschap tot na de bevalling

Die ouwe, wijze, die alles al eens gezien heeft (in elk geval nergens meer van opkijkt), met wie je alles kunt bespreken en aan wie je alles kunt vragen.

Mijn emotionele en praktische begeleiding bij zwangerschap, bevalling en postpartum, begint meestal met een kennismakingsgesprek, gevolgd door twee tot drie (coachings)gesprekken waarin we elkaar leren kennen en ik van jou/jullie leer hoe jullie het meest aan mij hebben. Daarnaast kan ik je/jullie manieren leren om met alles wat jullie tegenkomen in zwangerschap, bevalling en postpartum-tijd, om te gaan. Ook praktisch. Tijdens de bevalling ben ik continu aanwezig en begeleid emotioneel, psychologisch en praktisch waar ik kan en wat we hebben besproken en geoefend. Na de bevalling hebben we nog zeker twee keren contact om de voorgaande tijd te evalueren en verwerken. Tot een jaar na de bevalling ben ik voor alle vragen en verwerkingsgesprekken voor je/jullie bereikbaar.

Bij dat alles bied ik (geboorte)fotografie aan, kan ik tekeningen maken en een geboorte-album. Maar ook (sport)massages: tijdens zwangerschap, bevalling en postpartum, en die kan ik ook aan je eventuele geboortepartner leren. Ik geef zwangerschapscursussen met hulp van kunst, de Relaxed Bevallen cursus en geef voedings- en beweegadvies voor de periodes rond de bevalling.

Zelf ben ik traumasensitief, ervaringsdeskundige, HSP (hooggevoelig), HSS (avontuur-zoeker), HB (hoogbegaafd), Christen en natuurlijk nog meer.

Diana van Loo-Karsijns

“Go against the flow, like a perfectly flying airplane”

Voorstellen
Doula-diana1

Ik ben Diana en ga al een poosje mee. Ik heb veel gezien en gedaan over de hele wereld, mensen ontmoet, kennissen en vrienden gemaakt, maar ook vervreemding opgeroepen, afstand geschapen. Als hoogbegaafde, hoogsensitieve sensatiezoeker is het leven niet altijd even uitgestippeld en dat is fijn, want daar leef ik op. Maar het kan wel eenzaam zijn vanwege onbegrip. Zo heeft iedereen wel wat 😉
Mijn vangnet is mijn gezin van manlief en vier kinderen in de leeftijd van bijna tiener tot twintigers… en vrienden uit onze kerk. We wonen in Dordrecht, twee minuten van de snelweg, dus mijn aanrij-tijd van een uur, kan me ver brengen.
De doula-reis begon met mijn schoonzusje, een eer en geweldig om mee te mogen maken. Toen mijn aanwezigheid rust bracht en impact had op het verloop van de bevalling, dacht ik: “Je moet hier je wérk maar van kunnen maken!” En dat kon.
Bij In Bloei ben ik mijn opleiding begonnen. Ik ontmoette de leukste en liefste groep vrouwen die ik ooit ben tegengekomen: m’n klas, groepen doula’s van alle opleidingen (Doula’s van Zuid-Holland, Christelijke Doula’s van Nederland, Doula’s van de Drechtsteden, NBvD). We zijn gelijk en toch anders, met eigen insteek en specialisme. Collega’s voor feedback, persoonlijke groei en hulp, zonder wie het werk eenzamer en moeilijker wordt.
Een specialisatiedag over borstvoeding was mijn volgende stap bij In Bloei, daarna de opleiding tot ‘postpartumdoula en babyverzorgingsspecialist’ en een specialisatiedag rond verlies-begeleiding. Als sportmasseur heb ik de specialisatie voor zwangerschaps- en postpartummassage gevolgd bij BiA. Tegelijk deed ik Georgina Kwakye’s opleiding tot docent Relaxed Bevallen.
Natuurlijk wil ik nog meer bestuderen. Mijn hoofd staat nooit stil, ik heb veel verschillende studies gedaan en er is altijd iets interessants om te leren. Tegelijk met de studie voor doula, ben ik begonnen met Psychologie, aan de Open Universiteit en in 2024 komt daar de opleiding tot ‘birth-detective’ bij van de Body Ready Method. Dan leer ik alles over hoe het zwangere en bevallende lijf werkt. Wordt vervolgd…
Mijn begeleiding bestaat uit een vrijblijvend kennismakingsgesprek, 2-3 oriënterende en coachende gesprekken, continue aanwezigheid en begeleiding bij de baring, 2 afsluitende en coachende feedback-gesprekken. Daarbij kan ik fotografie/film verzorgen, tekeningen maken, masseren, borstvoedingstips geven, rouwbegeleiding geven (ook de verwerking van als zwangerschap of bevalling niet zo ging als je had gedroomd kan een rouwproces zijn), een hele zwangerschaps/bevallingscursus geven zoals Relaxed Bevallen of mijn eigen cursus met behulp van kunst. Natuurlijk ben ik bereikbaar voor vragen of een luisterend oor tot een jaar na de bevalling.
Voor een gezellige babbel over het leven en alles daaromheen, neem vooral contact op!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Diana van Loo-Karsijns

Blog

Lees het meest recente blog van Diana van Loo-Karsijns

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Doula Diana