Draag je Trots

Draagconsulent
Wat
Draag je Trots
wie
Diliana van 't Land
Waar
West-Brabant

Draag je Trots; leer hoe jij je kindje veilig en ergonomisch kunt dragen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je ervoor kiest om ergonomisch te (gaan) dragen o.a.:

  • Baby’s hebben behoefte aan lichaamscontact, dat geeft hen warmte en een gevoel van veiligheid. Door jouw nabijheid wordt de emotionele band tussen jou en je kindje sterker. Deze hechting is belangrijk voor een kind om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.
  • Dragen biedt troost wanneer je kindje een moeilijke periode doormaakt en het heeft een positief effect op de prikkelverwerking.
  • Wanneer je je kindje draagt, moet het zich steeds aanpassen aan jouw veranderende lichaamshouding. Dit bevordert het evenwichtsgevoel en de spierkracht van jouw kindje. 
  • Je hebt je handen vrij, dit brengt enorm veel gemak met zich mee.

 

Diliana van 't Land

“Op een veilige plek, dicht tegen je aan, geef je je kindje de kans zich optimaal te ontwikkelen.”

Voorstellen
Foto-Diliana

Ik ben Diliana van ‘t Land en ik woon samen met mijn man en twee dochters in Hoeven. Als moeder van twee jonge kinderen ervaar ik dagelijks hoe prettig het is om je kindje te dragen.

In 2009 heb ik mijn afstudeerscriptie van mijn studie HBO Social Work geschreven over hechting en de invloeden hierop. Toen ik in 2019 voor het eerst moeder werd, wist ik dan ook meteen dat ik mijn dochter zou gaan dragen. Een draagconsult vond in de kraamweek plaats en wij kochten een geweven doek. Al vrij snel kwam daar een draagzak bij.

Net dragend van onze eerste dochter heb ik meerdere malen overwogen om de opleiding tot draagconsulent te gaan voltooien. Mijn baan als teamleider in het ziekenhuis en het moederschap hebben mij er destijds van weerhouden. Na de geboorte van mijn tweede dochter begon het weer te kriebelen en deze keer wilde ik het niet bij een overweging laten. Ik heb de cursus draagconsulent gevolgd bij Liefdevol Dragen en ik ben gestart als draagconsulent. Daarnaast blijf ik mij verder ontwikkelen door bijscholingen.

Wat houdt een draagconsult bij Draag je Trots in?
Je krijgt uitleg over wat ergonomisch dragen inhoudt en waar je op moet letten tijdens het dragen zodat je kindje prettig en veilig gedragen kan worden. Daarna oefenen wij het dragen altijd eerst met een speciale verzwaarde draagpop. Wanneer je het geleerde voldoende beheerst en het vertrouwd voelt, dan ga je oefenen en dragen met je eigen kindje. Je krijgt de mogelijkheid om verschillende materialen uit te proberen. Aan het eind van een consult kun je zelf je kindje dragen. Voor een consult kom ik bij je aan huis of op een andere gewenste locatie, vooral een plek waar jij dat fijn vindt.

Je kunt bij mij terecht voor informatiebijeenkomsten, knoopconsulten, pasconsult dragers, workshops en verkoop van o.a. draagdoeken en draagzakken.

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of wil je gewoon iets meer informatie? Je kunt mij altijd bereiken via het contactformulier of de Whatsapp!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Diliana van ‘t Land

Blog

Lees het meest recente blog van Diliana van ‘t Land

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Draag je Trots