Draag&Baar

Zwangerschapscursus Samen Bevallen en draagconsulent
Wat
Draag&Baar
wie
Renate van Teeffelen-Barto
Waar
Tilburg e.o. en online

Dragen en baren van je kindje is waar Draag&Baar voor staat

Zwangerschapscursus Samen Bevallen

De cursus die je sámen volgt! Een complete voorbereiding op de bevalling en kraamtijd. Praktisch, niet zweverig, gezellig en met humor! Een vaste groep met stellen die rond dezelfde tijd uitgerekend zijn. Ook privécursussen en Engelstalige cursussen mogelijk.

Draagconsult.

Uitleg en praktisch oefenen met draagzak en of -doek, met of zonder partner. Handig om je handen vrij te hebben en je kindje toch qualitytime te bieden. In de webshop kun je draagzakken en -doeken met korting bestellen.

Renate van Teeffelen-Barto

“Een stel in de cursus volgen, de bevalling nabespreken en de kersverse ouders helpen om hun kleintje veilig bij hen te dragen. Heerlijk!”

Voorstellen
De zwangerschapscursussen worden landelijk verzorgd, al meer dan 40 jaar zelfs. In onze regio, Tilburg/Midden-Brabant, verzorg ik de cursussen in Tilburg en plan de stellen in de juiste groep in onze regio. Ik werk veel samen met Petra Koolen, zij verzorgt de cursus in Goirle, ook hier bij het Geboorte Event te vinden. Vooral mooi om te zien hoe iedereen start aan de cursus, soms al heel erg ingelezen, soms een beetje overweldigd, soms wat angstig voor het onbekende, maar altijd met interesse en een interne noodzaak om goed voorbereid de bevalling in te gaan. Dat geldt ook voor de partners. Soms worden ze een beetje vergeten in de reguliere begeleiding, soms ook een beetje als de baby er eenmaal is en alle aandacht naar moeder en kindje gaat. Ook voor partners is het een hele happening. In de cursus besteden we veel aandacht aan de rol van de partner, deze zorgt namelijk voor een veilige omgeving om fijn in te baren. Betrouwbare, betrokken en geïnformeerde partners zijn van enorme meerwaarde voor de zwangere en zeker tijdens de bevalling. Stellen die de cursus gedaan hebben, horen dit vaak terug van de verloskundige. Net zo goed als wij vaak terughoren dat stellen zo goed geïnformeerd zijn, en op elkaar ingespeeld zijn en met een realistisch plan en beeld de bevalling ingaan. De partners zijn goede gesprekspartners voor de verloskundige, geen ‘toevallige passant die zich machteloos voelt’. Dus Samen goed voorbereiden, Samen goed bevallen, Samen goed de kraamtijd in en door.
Verdere informatie over onze vereniging Samen Bevallen lees je op samenbevallen.nl, alsook de beschikbare cursusdata en locaties en de Engelstalige cursussen.
 
Voor mij is de kers op de taart om na een cursus de ouders en baby te bewonderen, het bevalverhaal te mogen horen en mee te leven met wat er in de kraamtijd speelt. Vaak kom ik na de bevalling voor een newborn-draagconsult. Ik leer jullie graag om op een veilige, ergonomische wijze jullie kindje te dragen in een draagzak of -doek. We kijken samen naar de wensen, jullie postuur en eventuele verschillen, het temperament van jullie kleintje en jullie geduld. De ervaring leert dat we daar altijd wel uitkomen. In draagdoeken/draagzakken-land is soms ook door de bomen het bos niet te zien. Fijn dat er voor ieder wat wils is natuurlijk, maar er zijn ook al zoveel keuzes te maken in deze tijd. Ik help jullie graag een goede keuze te maken. Op de website Draaghoek.nl kun je alvast wat meer van de producten bekijken, uiteraard is bijna alles via mij te bestellen. 
 
Onderdeel zijn van het Geboorte Event is voor mij aansluiten bij een club lieve, mooie, deskundige dames die het beste met de zwangeren, partners en kindjes voorhebben. Wat fijn dat er zoveel fijne collega’s zijn om aan door te verwijzen als er vragen zijn buiten mijn expertise! 
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Renate van Teeffelen-Barto

Blog

Lees het meest recente blog van Renate van Teeffelen-Barto

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht