Gebaar je mee?

Baby- en kindergebaren
Wat
Gebaar je mee?
wie
Floor Cartens
Waar
Online

Gebaar je mee? Workshops en cursussen baby- en kindergebaren

Hoe frustrerend is het als je niet begrijpt wat je kind jou wil vertellen? Met baby- en kindergebaren geef jij jouw kind taal in handen en ik help je daar graag bij.

Het gebruiken van baby- en kindergebaren

  • Vermindert driftbuiten en frustraties
  • Creëert meer zelfvertrouwen bij je kind
  • Versterkt de band met je kind
  • Geeft je kind een stem voordat hij kan praten
  • Verbetert de onderlinge communicatie
  • Een kind kan zijn emoties beter uiten
  • Stimuleert de taal- spraakontwikkeling

Floor Cartens

“Het is zo leuk om met je kind bezig te zijn en de onderlinge band te versterken!”

Voorstellen
Floor-cartens kopie

Mijn naam is Floor en ik woon in Oud Gastel samen met mijn vriend en onze 2 zoons.
Al tijdens mijn (niet-afgeronde) opleiding Logopedie wist ik dat als ik ooit een kind zou krijgen ik baby- en kindergebaren zou gaan gebruiken. Mijn eerste gebarenwoordenboek heb ik dan ook gekocht in 2009. Op dat moment kende ik nog niet eens alle voordelen van het gebruiken van gebaren. Tijdens stages zag ik hoe fijn het kan zijn dat gesproken taal ondersteund wordt. Wat je wilt zeggen, kan veel beter overkomen wanneer het visueel wordt gemaakt.
Toen in 2017 onze oudste zoon werd geboren, kon ik bijna niet wachten om een workshop te volgen, zodat we gebaren konden gaan gebruiken. En wat was ik blij met wat wij leerden. Mats was 8 of 9 maanden toen hij voor het eerst een gebaar maakte. En ons kon vertellen dat hij of wat hij wilde. Het gebaar voor “helpen” was een van de eerste gebaren die we gebruikten en die ook Mats gebruikte. Zo fijn dat hij ons kon vertellen dat hij hulp nodig had, omdat hij zijn bal kwijt was. Onze jongste (Casper, 2020) heeft niet heel veel met gebaren gedaan. Hij maakte ons op allerlei andere manieren wel duidelijk wat hij wilde, maar als ik hem niet begreep vroeg ik wel om het met zijn handjes te vertellen en dan werd het vaak wel duidelijk. Pas met 2,5 jaar vond hij het leuk om gebaren te maken en horen wij regelmatig: “hoe moet je nou … gebaren?”
In mijn werk kan ik niet veel met gebaren doen. Ik werk namelijk op een klantenservice, maar buiten het werk om doe ik er wel veel mee, zoals trainingen en workshops geven en voorlezen (met gebaren) op school.

Vanuit Gebaar je mee? geef ik workshops en cursussen over het gebruik van baby- en kindergebaren. Een methode waardoor je kindje al voordat hij of zij kan praten, duidelijk kan maken wat hij wil of leuk vindt.
Dit scheelt een hoop frustratie, zowel voor jou als ouder, want je weet wat jouw kindje jou wil vertellen, maar ook voor je kindje want jij snapt hem!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Floor Cartens

Blog

Lees het meest recente blog van Floor Cartens

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Gebaar je mee?