GeeVeeL

Baby- en kindergebaren, Dunstan Babytaal en eerste hulp aan kinderen
Wat
GeeVeeL
wie
Vicky van Loe
Waar
Zoetermeer e.o. en online

GeeVeeL, één gezicht voor meerdere cursussen

Onder de noemer GeeVeeL bied ik een drietal verschillende diensten aan.
Al jaren geef ik cursussen en trainingen EHBO, waaronder uiteraard ook Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen en Baby- en kinderreanimatie (PBLS). In een workshop Eerste Hulp aan Baby’s en Kinderen leer je hoe je moet handelen bij de meest voorkomende ongevallen.
Daarnaast geef ik tegenwoordig ook cursussen Baby- en Kindergebaren en Dunstan Babytaal. Beide zijn gericht op het communiceren met je kindje voordat deze kan praten. Baby’s hebben een universele (baby)taal, die iedereen kan leren en waardoor je vanaf dag 1 de basisbehoeftes van je baby kunt begrijpen. Met Babygebaren geef je jouw kindje (6m+) een stem voordat deze kan praten en voorkom je veel frustratie (bij jullie allebei!).

Vicky van Loe

“Communiceren kun je leren: praten mét je kindje in plaats van tegen je kindje is zo enorm veel leuker.”

Voorstellen
Vicky-van-Loe-GeeVeel

Ik ben Vicky, getrouwd en moeder van Johan (2020) en Sander (2023). Uit een EHBO-nest kon het haast niet anders dat ik de 4e generatie Instructeur Eerste Hulp zou worden en dat diploma heb ik in 2010 dan ook behaald. Na al die jaren blijft het nog steeds leuk om mensen en in het bijzonder (groot)ouders te leren wat ze kunnen doen bij ongevallen rondom het huis.

Tijdens mijn zwangerschap was ik werkzaam als docent Frans en dat beviel me eigenlijk toch niet. Ja; het werk wel, maar het onderwijssysteem niet. Toen Johan eenmaal geboren was hebben we besloten dat ik zou stoppen in het onderwijs en zou gaan bedenken waar ik wél gelukkig van werd. Toen kwamen Baby- en Kindergebaren op mijn pad en hoe tof is dat! Na veel geleerd te hebben over taalverwerving tijdens mijn studie, leerde ik iets nieuws: ondersteunende gebaren. Natuurlijk wist ik daar wel iets over, maar dat je dit bij baby’s vanaf 6 maanden in kan zetten ter ondersteuning van de taalontwikkeling, dat was nieuw voor mij. Vreemd eigenlijk, dat ik er niet eerder van gehoord had en toen ik om mij heen hoorde dat eigenlijk niemand het kende, besloot ik dat dat beter kon. Ik vertel sindsdien dan ook met veel liefde aan iedereen over de voordelen van Babygebaren.

Tijdens de zwangerschap van Sander kwam de Dunstan Babytaal (weer) op mijn pad. Eigenlijk wel een goede aanvulling in het aanbod, dacht ik zo. Wel was ik nog skeptisch, want bij Johan hoorden we alleen maar de Eairh. Hoewel dat achteraf goed te verklaren was, was ik toch benieuwd of we bij Sander meer zouden horen. En warempel; kindje volgens het boekje en we hebben ze alle 5 prachtig kunnen onderscheiden. Toen was ik toch wel om: ook dit moeten meer mensen weten en ik meldde me aan voor de opleiding tot Trainer.
Inmiddels heb ik dus een leuk cursusaanbod voor ouders en als ik niet voor onze kinderen zorg, geef ik cursus; misschien binnenkort wel aan jou 😉

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Vicky van Loe

Blog

Lees het meest recente blog van Vicky van Loe

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht