Gewoon VIOLA

Persoonlijke begeleiding bij miskraam en stilgeboorte
Wat
Gewoon VIOLA
wie
Viola Boonstoppel
Waar
Noord-Brabant en Zeeland

Gewoon Viola, begeleiding bij verlies in de zwangerschap

Ik begeleid ouders die hun kindje verliezen tijdens hun zwangerschap.
Voor – tijdens en/of na het verlies.
Ik sta ze bij door gesprekken te voeren en coaching nog tijdens de zwangerschap in hun eigen vertrouwde omgeving. Ik help ze met middelen en uitvoering van de watermethode of opbaring met koeling. Ik help ze welkom heten en herinneringen maken. Ondersteun bij het organiseren van een passend afscheid. Ik bied mentale begeleiding in de vorm van gesprekken en coaching na verlies voor ouders die het nodig hebben.

Viola Boonstoppel

“Je hoeft het niet los te laten, je mag het anders vast houden.”

Voorstellen
Gewoon-VIOLA-profiel1

Persoonlijke ontwikkeling en opleiding brachten mij terug naar mijn eigen verlieservaringen. Verlies van mijn miskraamkindjes tijdens mijn zwangerschappen. Ik heb er niet naar kunnen en willen kijken. Een van de redenen was onwetendheid.

Mijn naam is Viola Boonstoppel. Moeder van vier prachtige kinderen, zeemansvrouw, werkzaam in de uitvaartzorg, geboren in Rotterdam, woonachtig in het mooie Brabant inclusief lieve labrador.

Ik leerde dat mijn verloren kindjes er toe doen. Ieder gedragen kindje is uniek, het doet er toe en het hoort bij jou. Het maakt niet uit hoe pril je zwangerschap was. Hoe zou het zijn als het gewoon zou zijn dat we begeleiding krijgen als we een kindje verliezen? Als het gewoon zou zijn dat we afscheid nemen?

Geen vrouw zou alleen moeten zijn of zich eenzaam moeten voelen na zwangerschapsverlies. Er is veel onwetendheid over wat er mogelijk is bij verlies van een priller kindje tijdens de zwangerschap.

Ik sta ouders bij vanaf slecht nieuws. Slecht nieuws komt vaak onverwachts en als een mokerslag. Het is heel lastig om dat alle informatie op te nemen en te komen tot weloverwogen en juiste beslissingen. Ik neem ze mee, stap voor stap. Op hun tempo, zodat ze bewuste keuzes maken en ze op hun eigen manier hun kindje kunnen verwelkomen en daarna ook in staat zijn op een passende manier afscheid te nemen.

Ik bied coachtrajecten op maat voor vrouwen die net als ikzelf niet in staat zijn geweest hun verdriet aan te kijken. Ik wil haar laten spreken die haar verdriet wegstopte en dapper probeerde door te gaan.
Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is om dat jezelf te geven.

Bij bijzonder klein afscheid Gewoon Viola

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Viola Boonstoppel

Blog

Lees het meest recente blog van Viola Boonstoppel

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht