Meer zeggen met gebaren

Workshops en cursussen baby- en kindgebaren voor ouders, grootouders, verzorgers en professionals
Wat
Meer zeggen met gebaren
wie
Marjolein Dekker
Waar
Eindhoven e.o.

Meer zeggen met gebaren, omdat kindjes met hun handen zoveel meer kunnen zeggen

Baby’s en peuters begrijpen meer dan ze kunnen vertellen. De motoriek van de handjes is al eerder ontwikkeld dat de mondmotoriek, daarom kunnen kindjes met hun handjes zeggen, wat ze met hun mond nog niet kunnen uit kunnen drukken! Het is geweldig dat ik mijn kennis over baby-en kindergebaren met meer mensen mag delen. En dat op die manier meer kinderen zich begrepen kunnen voelen, meer ouders zich verbonden voelen met hun kind, maar ook meer kinderen een vliegende start krijgen in hun spraak-taalontwikkeling.

Marjolein Dekker

“De blik in de ogen van een kind wanneer het zich begrepen voelt, daar doe ik het allemaal voor!”

Voorstellen
marjolein-dekker-meerzeggenmetgebaren kopie 2

Geboren en getogen in Geldrop (bij Eindhoven), moeder van twee kinderen. Pedagogisch medewerker en communicatietrainer, en sinds 2023 gebarendocent en eigenaar van Meer zeggen met gebaren.
Ook bij mijn eigen kinderen heb ik ondersteunende gebaren gebruikt en middels deze gebaren konden zij mij vertellen wat ze wilden of zelfs dat ze een vlinder in de tuin zagen. Hoe mooi is dat!? Nu wil ik ook jou helpen om jouw kind, neefje, nichtje of kleinkind beter te begrijpen.


Ik bied jou professionele begeleiding om baby- en kindgebaren eigen te maken, zodat je weet waarom je het doet, hoe je het kan aanbieden en hoe je de gebaren juist uitvoert.
De cursus kan worden gegeven in jouw thuissituatie of op locatie. Neem contact met mij op voor meer informatie en kijk op mijn Instagrampagina voor aanvullende info en gebarenfilmpjes.
Ook verkoop ik gebarenkaarten met QR-code van Zeg het met je handjes, hiermee kun je gemakkelijk het bijpassende gebarenfilmpje bekijken en met je kindje gebaren oefenen.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Marjolein Dekker

Blog

Lees het meest recente blog van Marjolein Dekker

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht