Moederkracht

Cursussen en persoonlijke ondersteuning rondom zwangerschap, bevalling, herstel en jouw baby
Wat
Moederkracht
wie
Joska Franssen
Waar
Maastricht e.o.

Moederkracht, laat je verrassen door inspirerende cursussen of persoonlijke ondersteuning

Wil jij mama-zijn ervaren op een manier die verder gaat dan de reguliere zorg? Ik help je graag door inspirerende cursussen of 1 op 1 sessies met gedegen informatie over zwangerschap, de bevalling en het eerste levensjaar. Ik heb ervaren hoe ongelukkig ik me voelde en door voorbereiding kun je een hoop angsten en onzekerheden voorkomen.

Ik geloof dat gezondheid en vertrouwen de basis zijn van een krachtig gezinsleven. Als mama gezond en gelukkig is, dan straalt dat uit naar het hele gezin. Moederkracht zit in elke mama, alleen moet het soms eerst nog even ontdekt worden. In die zoektocht ben ik er voor je.

Joska Franssen

“Moederkracht zit in elke mama.”

Voorstellen
Joska_Franssen
Ik ben Joska Franssen, JGZ verpleegkundige, verpleegkundig babyconsulente, leefstijlcoach, Integrative Medicine hulpverlener, docent verpleegkunde in het MBO, docent mindfulness, docent babymassage en binnenkort draagconsulent. Bovendien ben ik ook ervaringsdeskundige als moeder van 4 kinderen. 

Ik help je met alles wat je tegenkomt tijdens je zwangerschap, bevalling en prille moederschap. Alles om ervoor te zorgen dat jij in jouw nieuwe rol ondersteuning krijgt, omdat ik weet hoe alleen jij je kan voelen en overweldigend deze fase is.
In 2004 werd ik zwanger van mijn eerste kind en ging ik vol enthousiasme een nieuwe levensfase in. De probleemloze zwangerschappen met unieke thuisbevallingen zorgden voor vier positieve beval-ervaringen. 

Het is niet vanzelfsprekend dat alles normaal gaat en dat je “stevig in je schoenen moet staan” om jouw bevalling te krijgen. Een op de vier vrouwen heeft namelijk een nare ervaring tijdens dit belangrijke moment in haar leven. Mijn missie is om elke vrouw deze unieke en positieve ervaring te geven.

De huidige zorg is vaak geen gezonde zorg maar ziekenzorg en gebaseerd op angst. De wisselwerking van lichaam en brein is enorm en ik zet deze evidence-based kennis actief in tijdens persoonlijke ondersteuning of in al mijn cursussen (Geboortekracht, Vierde Trimester, Mindfulness voor ouders en de cursus Babymassage).

Vooral voor moeders die zich onzeker voelen of een traumatische bevalling hebben gehad is persoonlijke begeleiding essentieel. In één-op-één sessies zal ik aan de slag gaan met trauma-verwerking, mindfulness, gezonde voeding, ontspanning, balans vinden en grenzen stellen. Aandacht voor jouw ervaring, leert je hoe je jezelf centraal stelt en regie over je leven neemt.  
Maar ook als jij extra hulp wilt bij een slecht slapende baby. Mijn eerste kind was een onrustige baby. Excessief huilen, geen structuur, etc. Als verpleegkundig babyconsulent krijg jij mijn individuele hulp en zorgen we ervoor dat jouw baby weer slaapt. 
Mijn ondersteuning en cursussen helpen jou, je partner en je gezin om zwangerschap, geboorte en kraamtijd als een prachtige periode te ervaren. Ik laat je op een inspirerende manier jouw moederkracht ontdekken en geef je alle inzichten. Sta in je kracht Moeder, het draait allemaal om jou!
 
Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Joska Franssen

Blog

Lees het meest recente blog van Joska Franssen

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht