Moederliefde

Zwangerschapscursus, partnerworkshop, opstellingencirkels voor moeders
Wat
Moederliefde
wie
Evi Tuitjer
Waar
Breda, Tilbrug e.o.

Moederliefde, voor jouw reis als mama

Waarvoor ben ik er voor je?

– Zwangerschapscirkels
Zwanger zijn en bevallen in verbinding met je kindje, je lichaam en jouw wensen zodat je vol vertrouwen uit kan kijken naar de geboorte van je kindje én er met liefde op terug zal kijken!

Door de combinatie van een sharingscirkel, zwangerschapsyoga, elementen uit hypnobirthing, mindfulness en systemischwerk een unieke ervaring.

– Moedercirkels
Zodat jij de mama kan zijn die je graag wil zijn!

Door de combinatie van familieopstellingen, sharingcirkels, meditaties, systemische oefeningen en vrouwenlijnopstelling duiken we de diepte in om de stenen op ons pad op te ruimen zodat onze kinderen er niet over hoeven te struikelen!

Evi Tuitjer

“Op reis om te voorkomen in plaats van te helen, en trauma te stoppen en niet door te geven. Ga je met mij mee?”

Voorstellen
Moederliefde-evi-tuitjer

Mijn naam is Evi, moeder van Jaimy, Terra en Sterrekindje*
Toen ik tijdens de zwangerschap van Jaimy, mijn oudst geboren zoon, veel bloedingen had, werd ik overvallen door een enorm gevoel van onzekerheid. Ik was me ervan bewust dat wat ik voelde, deze spanning, niet goed voor mij was en ik wist ook dat dit niet goed voor mijn kindje kon zijn. Door latere studies die ik deed, werd dit voorgevoel bevestigd en leerde ik dat álles wat er gebeurt in het leven van de moeder tijdens de zwangerschap gevolgen heeft voor de ontwikkeling van het kindje.

Ik kon de situatie niet veranderen, maar wel hoe ik er mee om ging. Daarom koos ik ervoor om kennis te gaan opdoen over wat er met mijn lichaam gebeurde; waardoor was er bloed zonder aanleiding? En wat er in mij gebeurde; waarom was ik zo angstig? 

Naast kennis ging ik op zoek naar innerlijke rust, ontspanning en verbinding met mijzelf, mijn lijf en mijn kindje. En zo startte mijn moederschap met een persoonlijke reis van angst naar vertrouwen. 

Al voordat ik moeder werd, vond ik het belangrijk om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken. Tijdens mijn burn-out kwam ik voor het eerst in aanraking met familie opstellingen. Ik was opzoek naar iets waarbij mijn opgebouwde muurtje geen bestand zou hebben en waarbij ik mijn kennis uit de psychosociale opleidingen niet kon (mis)gebruiken. Dat vond ik met familie opstellingen en dat was voor mij de start in een duik in mijn onderbewuste.

Nu ik moeder ben, dringt het tot me door, hoe belangrijk het is om voor je zelf te zorgen, jezelf te leren kennen, maar ook je geschiedenis te kennen. Zodat we onze ‘rugzak’ niet onbewust doorgeven aan onze kinderen.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Evi Tuitjer

Blog

Lees het meest recente blog van Evi Tuitjer

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht