Samen in Groei

Babycoaching, slaapcoaching, Babytaal en zwangerschapscursussen
Wat
Samen in Groei
wie
Petra Koolen
Waar
Goirle e.o. en online

Samen in Groei, voor ieder kind een fijne start van de eerste 1000 dagen

Ik leer jou als ouder je baby beter te begrijpen. Een fijne start samen met je baby, dat gun ik iedere ouder. Daarom heb ik me verdiept in het coachen van ouders met een baby. Ik heb vele praktische tools die ik kan inzetten en die jou als ouder helpen om je baby beter te begrijpen. Hierbij ben jij als ouder heel belangrijk, dus ik ben er ook voor jou! Is jullie kindje nog niet geboren, dan zijn de Welkom Baby! workshop, of de cursus Dunstan Babytaal aan te raden. Lopen jullie ergens tegenaan in jullie gezin, dan kan ik jullie helpen als slaapcoach of babycoach.

Petra Koolen

“Elk signaal vertelt een verhaal.”

Voorstellen

Mijn naam is Petra Koolen, ik woon in Goirle met mijn man en onze 2 kinderen, Bente (2008) en Mats (2011). Als moeder heb ik geleerd dat anders kijken naar gedrag ontzettend veel rust en vertrouwen kan brengen in een gezin. Welke behoefte zorgt voor dit gedrag, wat is de oorzaak? Elk signaal vertelt een verhaal.

Samen in groei

Waarom heb ik deze naam gekozen eigenlijk? We zeggen vaak: “It takes a village to raise a child.” Toch vragen vele ouders zich af waar die village dan is.

Ik wil graag onderdeel van jouw village zijn en je helpen met groeien in het ouderschap. Als zwangerschapsdocent Samen Bevallen bereid ik jou en je partner voor op wat er gaat komen. Ik geef jullie kennis, een realistisch beeld en tools voor een zo goed mogelijke ervaring.

Het is veel meer dan dat want ik ben ook een steun en toeverlaat in de weken van de zwangerschapscursus, tot aan de bevalling en daarna.

Als babycoach help ik je bij alle vragen die je hebt rondom je baby. Ik heb geen snelle fix, maar ik kan wel meekijken naar wat de oorzaak zou kunnen zijn van het gedrag van je baby. Dit bekijk ik holistisch, dat betekent, ik kijk naar het geheel, naar de ouders, naar de zwangerschap, de geboorte, stress, de relaties in het gezin, onderliggende gevoelens en de omgeving.

Een manier om je baby’s basisbehoeften te leren begrijpen, kan ik je leren met de Babytaal. Huilt je baby dan nooit meer? Natuurlijk wel, een baby huilt om met jou te communiceren, dat mogen we niet afnemen. Je baby heeft het soms ook nodig om iets te verwerken door te huilen. Wist je dat al?

Om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op het ouderschap, geef ik de workshop Welkom Baby! aan aanstaande ouders. In de zwangerschap kun je ook al de Babytaal leren, om vervolgens met je kraamverzorgende te oefenen hoe júllie baby de reflexgeluiden maakt.

Bij Kids& Koffie 013 (regio Tilburg) dat ik met collega’s organiseer, kun je aan mij laagdrempelig je vragen stellen. Doe dat, ik ben graag je village.

Als slaapcoach begeleid ik jullie met je kindje naar fijner slapen, op een liefdevolle, responsieve manier. Aan de hand van een uitgebreide intake en een gesprek, maak ik een passend plan voor jullie waarmee jullie zelf aan slag kunnen of met begeleiding. Elk gezin en elke situatie is anders, dus dit plan is maatwerk en helemaal op jullie situatie afgestemd.

Waar kan ik jou bij ondersteunen? Laat het me weten! Ik begeleid jullie naar groei in het ouderschap. Samen in groei!

 

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Petra Koolen

Blog

Lees het meest recente blog van Petra Koolen

Met vertrouwen in de moederrol

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht