TenCate Traint

Baby- en kinderEHBO
Wat
TenCate Traint
wie
Caroline Ten Cate
Waar
Breda e.o.

TenCate Traint, de plek in Breda en omstreken voor EHBO cursus gericht op baby’s en kinderen

Iedere ouder, grootouder of verzorger wil het beste voor het kind. Door het avontuurlijke karakter van het kind, zit een ongeluk helaas in een klein hoekje. De meeste ongelukken bij kinderen vinden plaats onder het 4e levensjaar, jaarlijks komen er ongeveer 140.000 kinderen op de Nederlandse spoed eisende hulp afdelingen terecht.
Baby’s en kinderen kunnen op jonge leeftijd niet of moeizaam met spraak communiceren. Ze geven andere signalen af, en door deze tijdig te herkennen kun jij al veel doen!

Door het volgen van een EHBO cursus leer je deze signalen te herkennen, daarop te handelen en een keuze te maken naar een passend vervolg. Want met welke letsels kun je afwachten, bezoek je een huisarts of ga je naar een spoedeisende hulp? Een inschatting maken van een desbetreffend letsel kan zeer lastig zijn.

Zelf kun je in een thuissituatie al veel hulp geven. JIJ bent als ouder vertrouwend voor het kind en kent het kind het beste. Dit is de basis voor iedere behandeling. Zoals diverse ouders zeggen; “deze cursus geeft me meer zelfvertrouwen en een veilig gevoel”. Vertrouw dus op jezelf!

Een EHBO cursus, is een 4 uur durende praktische cursus, met voorafgaand een elearning module. Onderwerpen als vallen, (bloed / brand) wonden, kneuzing / breuk, koortsstuipen, bewusteloosheid, verstikking / verslikking worden o.a behandeld. We hopen het natuurlijk nooit mee te maken, maar in de cursus wordt ook ingegaan op de handelingen van reanimatie bij kinderen. De cursus wordt gegeven op diverse locaties in Breda. Vanaf 4 personen is het ook mogelijk om een privé thuiscursus te organiseren.

Denk jij! JA, ik wil me als ouder graag goed voorbereiden, meld je dan aan. Wil je meer informatie neem eens een kijkje op mijn website of een kinder EHBO cursus iets voor je is. Wist je dat veel zorgverzekeraars deze cursus tot 100% vergoeden, en je hem eigenlijk gratis kunt volgen.

Caroline Ten Cate

“Door het avontuurlijke karakter van het kind, ziet een ongeluk in een klein hoekje, bereid jezelf goed voor. Niet twijfelen maar doen!”

Voorstellen
Caroline ten Cate, TenCate Traint. kopie

Hi! Leuk dat je op mijn pagina bezoekt!

Ik ben Caroline ten Cate, verpleegkundig specialist in het Amphia te Breda en in 2016 mijn eigen bedrijf gestart genaamd; TenCate Traint. Ik heb mezelf laten opleiden tot een erkend kinder EHBO en reanimatie instructeur te zijn om zo deze lessen aan particulieren en bedrijven te geven. Naast mij werk als professional zorgverlener ben ik moeder van twee kinderen, Tijn en Lieke!

Zelf geef ik met veel plezier en energie EHBO cursussen. Mijn passie is om iedereen vaardigheden aan te leren wat te doen, bij de meest voorkomende huis-, tuin en keuken ongelukken. Iedere ouder kent zijn of haar kind het beste. Het is voor het kind vertrouwd, als mama of papa zelf zorg kan geven. Voor de ouder geeft een EHBO cursus vaak een veilig gevoel. Wat ik het leukste vind aan het geven van deze cursus is dat iedere kind anders is, en de standaard EHBO vaardigheden niet altijd bij kinderen toepasbaar zijn. Je moet als ouders altijd een beetje creatief zijn.

Graag leer ik je vanuit de richtlijnen, hoe te handelen bij letsels gericht op baby’s en kinderen. Het lijkt me leuk om je te zien in één van mijn lessen. Heb je vragen, stuur me gerust een berichtje.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Caroline Ten Cate

Blog

Lees het meest recente blog van Caroline Ten Cate

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

TenCate Traint