Uitgerekend Mariska

HypnoBirthing, doula en verhuur bevalbaden
Wat
Uitgerekend Mariska
wie
Mariska Kooijman
Waar
Apeldoorn, Deventer e.o.

Uitgerekend Mariska, vol vertrouwen bevallen

Het is mijn missie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen naar een positieve bevalervaring; ontspannen, vol vertrouwen en met regie. Mindset, ademhaling, ontspanning, vertrouwen en kennis staan hierin centraal. Om mijn missie te bereiken, geef ik hypnobirthing cursussen, ben ik geboortecoach en doula (in opleiding). In die rollen sta ik naast jou (en je partner) in de voorbereiding op en/of tijdens jouw bevalling. Met oprechte aandacht, empathie en humor geef ik jou een veilig en vertrouwd gevoel en alle ruimte voor jouw verhaal en vragen. Ook kun je een fijn bevalbad huren bij mij.

Mariska Kooijman

“Ik ben ervan overtuigd dat je met de juiste voorbereiding altijd een positieve bevalervaring kunt creëren, ongeacht de plek, het soort bevalling en de aanwezigen.”

Voorstellen
Mariska Kooijman

Hi, ik ben Mariska, 36 jaar en woon samen met mijn vriend Robby en twee dochters Jacky (2018) en Loïs (2020) in het Gelderse Twello. Graag vertel ik je mijn verhaal: mijn ervaringen en mijn weg naar mijn missie.

Vroeger wist ik nooit zo zeker of ik wel kinderen wilde. Bevallen leek mij namelijk verschrikkelijk! Dat was immers wat ik altijd zag in films en hoorde van de mensen om mij heen… Met Robby leek het me echter wel heel fijn om een gezin te stichten, dus we gingen er samen voor. Helaas ging zwanger worden niet vanzelf en ben ik na ongeveer 2 jaar zwanger geworden na onze 3e IUI-poging. Deze zwangerschap verliep voorspoedig, alleen was er nog één probleem… De aanstaande bevalling. Ik had nogal wat angsten rondom de bevalling, zoals dat het niet zou passen, dat het ongelooflijk veel pijn zou doen en ik het niet aan zou kunnen. Ik vroeg me zelfs oprecht af waarom niet iedereen ‘gewoon’ en keizersnede deed, veel makkelijker toch?!

Deze angsten heb ik uiteindelijk aangepakt door een HypnoBirthing® cursus te volgen. Leek me zweverig, maar was juist hartstikke praktisch! Door de cursus kwam ik erachter dat bevallen ook ontspannen en rustig kan gaan. En dat ik zelf veel meer over mijn bevalling te vertellen had dan ik dacht. Ik kreeg praktische tools, oefende met ontspannen en ademhalen, pakte mijn angsten aan en kreeg steeds meer vertrouwen in mijn lichaam en het natuurlijke, autonome geboorteproces. Na de cursus had ik zelfs zin in de bevalling! Dit alles resulteerde in mijn droombevalling: thuis in bad. Ik was ontspannen en kon daardoor goed de weeën opvangen, mijn lichaam volgen en de natuur het werk laten doen dat nodig was om onze baby vlot geboren te laten worden. Ja, ook ik had pijn. Maar doordat ik wist en begreep wat er in mijn lichaam gebeurde, was het makkelijker om mee om te gaan. Wat een prachtige ervaring was dat!

Na een tijdje gingen we voor een tweede kindje en was het opnieuw raak bij de 3e IUI-poging. Deze zwangerschap voelde anders, ik voelde me onzeker. Helaas bleek dan ook bij de termijnecho dat het hartje van ons kindje gestopt was met kloppen. Wat was dit ongelooflijk onwerkelijk en verdrietig om mee te maken! Met een curettage sloten we dit hoofdstuk van een tweede kindje af en begon een proces van rouwen. Bijzonder genoeg had de natuur een mooi plan voor ons: na twee maanden was ik natuurlijk zwanger! En dit keer zat het gelukkig goed. Door de eerste bevalling had ik al veel vertrouwen in mijn lichaam. Dit basisvertrouwen vergrootte ik met een opfriscursus HypnoBirthing®. Ook scherpte ik mijn bevalvoorkeuren aan. Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat mijn tweede bevalling weer zo fijn zou zijn, maar toch had ik wederom een droombevalling thuis in bad!

Inmiddels vroeg ik me af waarom niet elke zwangere vrouw weet wat ik wist over bevallen. Ik gun elke vrouw net zo’n fijne bevalling als ik had, vanuit ontspanning en vertrouwen! Al snel was dan ook mijn nieuwe missie geboren: andere vrouwen helpen bij het creëren van hun positieve bevalervaring. Ik heb de docentenopleiding van de Mucha Mama hypnobirthing methode gedaan, omdat in deze Nederlandse cursus alle oefeningen afgestemd worden op behoeften en situatie van de zwangere (en haar partner). Dit sprak mij erg aan en tot op de dag van vandaag vind ik het erg fijn om cursisten hiermee te kunnen helpen in de voorbereiding op hun bevalling. Maar ik wilde meer: ik wilde vrouwen en hun partner ook TIJDENS de bevalling kunnen ondersteunen. Daarom ben ik begonnen met de opleiding tot doula.

Ik wil je laten ervaren hoe je in je kracht kunt staan en zelf de regie over je bevalling kunt nemen. Ik wil je (terug) in contact brengen met je lichaam (en baby). Ik wil je de kennis, praktische tips en het gevoel geven waarmee je ontspannen en vol vertrouwen de bevalling in gaat. Ik wil een powervrouw creëren, die zelfs ZIN heeft in de bevalling! En ik wil nog wel veel meer vertellen, maar dat past hier niet meer. Neem daarom gerust contact met me op als je meer wilt weten over wat ik doe!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Mariska Kooijman

Blog

Lees het meest recente blog van Mariska Kooijman

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht