Baby Blueprint

Begeleiding, cursussen & workshops rondom zwangerschap, bevalling en het jonge ouderschap
Wat
Baby Blueprint
wie
Lyke Messelink
Waar
Oosterhout/Breda e.o.

Baby Blueprint, een waardevolle partner bij jullie reis naar en in het ouderschap

Met alles wat ik binnen Baby Blueprint aanbied, ben ik er voor jou als (aanstaande) mama, voor jullie als (aanstaande) ouders en voor jullie (ongeboren) kindje. Hierbij staan voor mij die o-zo-belangrijke eerste 1.000 dagen van het leven van een kindje centraal, de periode waarin zijn blauwdruk gevormd wordt. Door juist in deze periode heel bewust invulling te geven aan de bijzondere tijd van zwangerschap, bevalling en kraamtijd, geven jullie het een hele belangrijke en waardevolle basis mee, waar het de rest van zijn leven op kan bouwen en vertrouwen.

Met mijn werk als zwangerschaps- en geboortecoach en het bieden van postpartumbegeleiding, beoog ik een waardevolle partner te zijn op jullie reis tijdens de zwangerschap, rondom de bevalling, en in het (jonge) ouderschap. Voor jou, jouw partner en jullie kindje ♡.

Lyke Messelink

“When you change the way you view birth, the way you birth will change”

Voorstellen

Hi, wat leuk dat je hier bent! Mijn naam is Lyke en van jongs af aan ben ik al gefascineerd door zwangerschap, baby’s en kleine kinderen. Inmiddels heb ik zelf drie heerlijke meiden in mijn leven: mijn dochters Noortje (2014) en Nynke (2016) en liefdochter Lieke (2009), oudste dochter van mijn man Floris.

Naast het regelmatig in de natuur vertoeven, vind ik het heerlijk om te dansen, te zingen, te lezen en mijn kennis rondom ‘alles’ wat met zwangerschap, geboorte en het jonge ouderschap te maken heeft verder te verdiepen en verbreden.

Een goede en realistische voorbereiding op de geboorte van jullie kindje, speelt een grote rol in het creëren van een positieve bevalervaring. Met het complete en zeer waardevolle Relaxed bevallen vanuit Regie geboortevoorbereidingsprogramma neem ik jullie in 4 bijeenkomsten mee in een bewuste invulling van de zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Zodat jij die bekrachtigende bevalervaring krijgt die het zou moeten zijn en jouw partner jou op en top zal kunnen ondersteunen. Zo creëren jullie sámen een krachtige basis voor een optimale start van jullie kindje en jullie reis in het ouderschap ♡

Met de partnerworkshop Bevallen doe je Samen krijgt jouw bevallingspartner allerlei tools aangereikt om jou tijdens de bevalling zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Ongeacht in welke setting de bevalling uiteindelijk plaatsvindt. Zo hebben jullie alles in handen om vanuit vertrouwen jullie kindje echt sámen te verwelkomen!

Wanneer je jouw bevalling als heftig, overweldigend of misschien zelfs traumatisch hebt ervaren, kan dit als een (donker)grijze wolk over het moederschap komen liggen. Je voelt je jezelf niet meer, hebt geen vertrouwen in jezelf en/of je lichaam en weet niet hoe je dit kunt veranderen. Met behulp van de Trauma Buster Technique help ik je in 2 uur tijd (ja echt!) op een fijne, zachte en snelle manier met het verwerken van jouw nare ervaring, zodat jij weer je energieke zelf wordt en vol vertrouwen écht kunt gaan genieten van de wondere wereld van het moederschap ♡

Hoe jullie kleintje de zwangerschap en geboorte heeft ervaren, vertelt hij je met zijn gedrag. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten op het gebied van huilen, voeding, slapen, alertheid, lichaamshouding, aankleden, in badje gaan, troosten, alleen maar bij mama willen zijn, enz. Met het traject Eerste Hulp bij Baby Ongemak & Onrust zoomen we in op het geboorteverhaal van jullie kleintje. We creëren ruimte om zijn verhaal aan jullie te vertellen en ontdekken welke behoeftes er onder zijn gedrag zitten. Door hier invulling aan te gaan geven, ontstaat er ruimte voor heling, rust en ontspanning, zowel bij jullie kleintje, als bij jullie zelf!

Ik ben er voor jou en je partner wanneer jullie vragen hebben rondom de zwangerschap, de aanstaande bevalling, de kraamtijd, het ouderschap/jullie relatie of over jullie (jonge) baby.

Met behulp van diverse tools gaan we samen op ontdekkingstocht om helderheid en inzicht te krijgen in jullie specifieke situatie of vraagstukken. Ik luister met een open houding, zonder oordeel en alles mag gezegd worden. Dus: heb je twijfels, loop je vast, voel je je onzeker, voel je je overweldigd of wil je gewoon even iemand waar je ongegeneerd je hart kunt luchten? Je bent van harte welkom ♡

 

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Rieneke de Kroon

Blog

Lees het meest recente blog van Rieneke de Kroon

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Baby Blueprint