Babypraktijk Ilse

Hydrotherapie, babymassage en Dunstan babytaal
Wat
Babypraktijk Ilse
wie
Ilse van der Velden
Waar
Veldhoven e.o.

Babypraktijk Ilse; een babypraktijk met een echte babyspecialist en een gecertificeerde babyspa

Babypraktijk Ilse is gespecialiseerd in Babyspa, Babymassage en Babytaal en heeft een kwaliteitscertificaat van Babyspa Netwerk voor de babyspa.

Je wordt op een professionele manier begeleid tijdens je komst naar de praktijk. Babypraktijk Ilse is kleinschalig, intiem en inmiddels na 17 jaar een begrip in babyland. Daardoor weet je dat er kennis aanwezig is, er voldoende bijscholingen gevolgd worden en dat er controle is in kwaliteit van bijvoorbeeld het water in de spa.

Ilse van der Velden

“Wat een voorrecht om al zo veel jaar met passie te werken. Ik ga lekker nog heeeel veel jaren door”

Voorstellen

Even voorstellen, mijn naam is Ilse. Al vanaf 2005 het gezicht achter Babypraktijk Ilse.

Samen met mijn man en 2 lieve pubers woon ik al jaren in Veldhoven waar ik al meer dan 17 jaar Babypraktijk Ilse met veel liefde en plezier gevestigd heb.
Al vele jaren geef ik naast de Babyspa ook cursussen Babymassage, workshops Babytaal individueel en in groepsverband en begeleid ik ouders waar het niet zo lekker loopt thuis met hun baby’tje.

Je kan dan ook zeggen dat ik, na meer dan 6000 mensen in mijn praktijk ontvangen te mogen hebben, inmiddels een echte Babyspecialist ben met veel ervaring. Voornamelijk in het lezen van de baby’s. Dat doe ik met heel veel plezier en passie waardoor ik het al meer dan 17 jaar volhoud.
Voordat ik mijn praktijk startte heb ik 15 jaar onderzoek gedaan in een instelling voor verstandelijk gehandicapten met een ontwikkelingsniveau vergelijkbaar met baby’s van 4 weken tot 6 maanden oud. Het onderzoek wat ik deed was erop gericht op zintuigelijk gebied, prikkelverwerking van de hersenen en de lichaamstaal bij mensen die het niveau hadden van een baby.
Ik kwam erachter na de geboorte van mijn zoon, dat baby’s eigenlijk hetzelfde communiceren wat ik heb kunnen gebruiken in mijn praktijk. Na 17 jaar mijn praktijk te hebben kan ik dus ook zeggen dat ik inmiddels gespecialiseerd ben in het lezen van Baby’s. Daar help ik al jaren veel ouders mee.
Tot 2019 had ik ook een kleine babyzwemschool. Waar ik vele baby’s heb mogen laten kennis maken met het water. Toen het zwembad ging sluiten kreeg ik het idee om een nieuwe praktijk te bouwen.
I.v.m mijn jarenlange ervaring in het geven van cursussen babymassage, workshops Babytaal, het begeleiden van ouders en het 6 jaar hebben van een babyzwemschool, was het een logische stap om na het sluiten van mijn babyzwemschool mijn eigen babyspa te starten in een mooie nieuwe praktijk.
Als snel kwam ik erachter dat ik deze ervaring goed kon gebruiken in het begeleiden van ouders en baby’s in een babyspa. Dit was een goede zet want de combinatie van mijn ervaring, het goed begeleiden van de baby’s en hun ouders, bevalt mensen goed en krijg ik vaak positieve reacties terug te horen wanneer mensen met hun slapende baby naar huis gaan na weer een les babymassage of een bezoek aan mijn babyspa.

De babytaal workshop geef ik al zo’n 15 jaar en heb ik uitgebreid met een uitleg aan ouders wat een baby aan lichaamstaal aangeeft een half uur voordat de baby gaat huilen. Daardoor kan je je baby leren lezen. Wanneer de baby dan gaat huilen voel je je minder onzeker omdat je zijn/haar lichaamstaal kan lezen wat ondersteunt wordt doordat je geleerd hebt welk huiltje daarbij past.
Dit geeft zoveel voldoening dat ik graag nog vele jaren zo doorga. Een dag begint met een lach op mijn gezicht en dat eindigt ook zo.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Ilse van der Velden

Blog

Lees het meest recente blog van Ilse van der Velden

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Babypraktijk Ilse