Birth Illuminated

Doula-begeleiding en de zwangerschapscursus “Relaxed Bevallen” (HypnoBirthing)
Wat
Birth Illuminated
wie
Ellen Bosse
Waar
Eindhoven e.o.

Birth Illuminated, voor een relaxte bevalling!

Mijn passie voor zwangerschap en geboorte is altijd groot geweest. In 2019 heb ik de opleiding tot doula in Utrecht afgerond. Intussen heb ik al prachtige bevallingen mogen begeleiden! Om als doula net even die extra aandacht te kunnen geven aan een zwangere (en partner), geeft zoveel voldoening en energie! Mijn kracht ligt in het op een gedegen manier informatie geven, zodat ouders op basis daarvan de voor hen juiste keuzes kunnen maken. Ik vind het belangrijk dat je als zwangere weet welke opties je hebt en hoe je bewust kunt toewerken naar een mooie bevalling. Thuis of in het ziekenhuis.

Naast doula-begeleiding kun je bij mij ook terecht voor de hypnobirthing cursus “Relaxed Bevallen”. Ik hoop in de toekomst wellicht nog meer expertises te kunnen toevoegen, er is genoeg te leren in geboorteland!

Ellen Bosse

“Een geboorte is en blijft iedere keer weer een wonder!”

Voorstellen

Hoi! Ik ben Ellen! Als doula begeleid ik ouders of alleenstaande mama’s op de weg naar de geboorte en tijdens de bevalling. Ik heb altijd al een grote passie voor zwangerschap en geboorte gehad en toen mijn eigen kinderen groot genoeg waren (inmiddels zijn zij 17 en 15 jaar oud) heb ik besloten om mijn hart te volgen. Sinds januari 2019 ben ik werkzaam als doula en heb al vele mooie bevallingen mogen begeleiden. Naast doula ben ik ook HypnoBirthing docent en geef ik de zwangerschapscursus “Relaxed Bevallen”.

Wat ik als doula doe? Ik steun de zwangere vrouw en partner tijdens de zwangerschap en de bevalling. Door middel van bijvoorbeeld het geven van massages, aanmoediging en steun, zorg voor partner en het bewaken van het geboorteplan. Maar heel vaak ook door er gewoon te zijn! Vrouwen in hun kracht zetten tijdens dit life event, vertrouwen geven in hun lichaam, dat is zo ontzettend belangrijk!

Ik kom in beeld als je tussen de 20 en 26 weken zwanger bent. Het is belangrijk om elkaar te leren kennen en een band op te bouwen. Dat doen we tijdens een aantal gesprekken waarin ik ouders voorbereid op de bevalling, hen informatie geef en een geboorteplan op maat maak. Een vertrouwensband is belangrijk om straks zo goed mogelijk te kunnen ontspannen tijdens de bevalling. Ik vervang de partner nooit, we zijn een (geboorte)team!

Meestal blijf ik na de geboorte nog ongeveer twee uurtjes en ga pas weg als de ouders er klaar voor zijn. In de kraamweek ga ik altijd nog even langs bij de newborn ouders. Altijd fijn om elkaar dan te zien en wat gaten te kunnen vullen voor hen. Na een week of zes ga ik nog een keer op visite en ontvangen de ouders van mij een mooi geboorteboek met daarin het bevallingsverhaal inclusief foto’s. Dit is tevens de afsluiting van het traject.

Liefs Ellen

Blog

Lees het meest recente blog van Ellen Bosse

Blog

Ellen Bosse

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht