Cursus Natuurlijk Bevallen

Cursus in voorbereiding op de bevalling
Wat
Cursus Natuurlijk Bevallen
wie
Rieneke de Kroon
Waar
Breda e.o.

Natuurlijk Bevallen, iedere vrouw kan het!

Elke vrouw is in staat haar eigen kind op de wereld te zetten (mits het een gezonde zwangerschap zonder medische indicatie). Met de juiste kennis, het volledige vertrouwen op haar eigen moeder-oerinstinct en haar eigen lichaam, kan haar bevalling een ervaring worden die voor de rest van haar leven een positieve herinnering blijft. Omdat ik hiervan overtuigd ben, heb ik het boek Natuurlijk Bevallen geschreven. Ik gun iedere vrouw een mooie geboorte van haar baby. Om de theorie in de praktijk te kunnen brengen, is er ook een cursus Natuurlijk Bevallen die je samen met je partner volgt bij jou thuis.

Rieneke de Kroon

“Elke vrouw is in staat om haar eigen kind op de wereld te zetten.
Met dit boek hoop ik dat meer vrouwen zich hiervan bewust worden.”

Beluister hier de podcast

Naast schrijfster van het boek Natuurlijk Bevallen is Rieneke ook moeder van twee schatten van kinderen. “Deze twee bevallingen hebben er voor mij toe geleid dat ik dit boek ben gaan schrijven en de cursussen Natuurlijk Bevallen ben gaan geven.”

“Maar wat maakte mijn bevallingen nou zo bijzonder? Ik vertel het in deze podcast. Ik hoop dat mijn ervaringen voor jou ook een inspiratiebron zijn om jouw bevalling optimaal voor te bereiden. Pak de regie en vertrouw op je lichaam en je baby. Jij kunt het!”

Voorstellen
Rieneke de Kroon

Tijdens deze cursus leer ik je alles over hoe jouw lichaam werkt tijdens de geboorte. Hoe werken je hormonen en hoe heb je hier zelf invloed op?

In de cursus doen we meerdere ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Dit doen we omdat je door het gebruik van deze technieken je lichaam in een ontspanningsmodus kan brengen. Een soort bubbel waar je graag in wilt zitten tijdens de geboorte. Het zorgt ervoor dat jij je kunt afsluiten van de buitenwereld en je volledig gefocust bent op wat er in je lichaam aan het gebeuren is.

Daarnaast doen we ook enkele korte yoga oefeningen, om jezelf wat verlichting te geven tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Ook gaan we aan de slag met visualisaties en affirmaties, die je kunnen helpen het vertrouwen te vinden in je lichaam. Met visualiseren stel je jezelf de ideale bevalling voor. Hierdoor gaat al jouw energie naar een fijne geboorte. Maar we laten dit ideaalbeeld ook weer los, omdat een bevalling nou eenmaal vaak anders verloopt dan gedacht. Ook wanneer het anders gaat, kun je de situatie omarmen en accepteren. Het allerbelangrijkste is dat jij de regie blijft houden over jouw bevalling, jouw lichaam en je baby. En juist dat is een belangrijk onderdeel van deze cursus.

Deze cursus volg je samen met je partner. Omdat hij of zij een enorme grote rol speelt tijdens je zwangerschap en de geboorte. Hij is jouw coach, bewaakt je wensen, voert het woord en is je allergrootste steun. Hij ondersteunt je in het aannemen van de juiste bevalhoudingen. We oefenen welke houdingen het prettigst zijn voor je lichaam en daar heb je hem hard bij nodig. De bevalling doen jullie zo echt samen!

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Rieneke de Kroon

Blog

Lees het meest recente blog van Rieneke de Kroon

Bevalhoudingen

Bevallen kan op veel verschillende manieren, in allerlei bevalhoudingen. De meest gangbare, maar de meest onnatuurlijke, is liggend op bed. Je kunt je afvragen waarom zoveel vrouwen liggend op bed bevallen. Het antwoord is simpel: omdat de zorgverlener er dan het beste bij kan.

Lang geleden bevielen vrouwen allemaal rechtop, terwijl ze zichzelf hangend vasthielden of gehurkt zaten. Ze hadden geen of weinig hulp bij hun bevalling. Dit veranderde toen er steeds meer technisch werd ingegrepen om vrouwen van hun kind te verlossen. Bij stagnerende bevallingen werd ingegrepen. Niet de barende vrouw, maar de technische mogelijkheden werden steeds belangrijker. Ook bij bevallingen zonder problemen. Een baring werd een technischer gebeuren, vaak geleid door mannelijke verlossers. En om die ingrepen te kunnen toepassen, moesten vrouwen stil op hun rug blijven liggen, zodat de zorgverlener goed zicht had op wat er gebeurde.

Stuur een bericht

Contact

Natuurlijk Bevallen