Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova

Lactatiekundige en producten ter ondersteuning van de borstvoeding
Wat
Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova
wie
Alexandra Knijnenburg
Waar
Den Haag e.o.

Bij het Haags Borstvoedingcentrum Vita Nova draait alles om het nieuwe leven

Begeleiding bij borstvoeding en artikelen die daarbij kunnen helpen.
De begeleiding bestaat o.a. uit, consulten bij problemen met borstvoeding, cursussen rondom borstvoeding, slapen, hapjes bij, Natuurlijk Ouderschap enz. Maar ook mamacafés bij ons in het Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova rondom borstvoeding, dragen en (Natuurlijk) Ouderschap
De artikelen bijv. kolven, borstvoedingskleding en bh’s, boeken, Draagdoeken, draagzakken, maar ook wollen babykleding enz.
Kortom wij proberen jonge ouders in hun kracht te zetten d.m.v. ondersteuning in de breedste zin des woords

Alexandra Knijnenburg

“Moeder/ouder zijn is de mooiste, geweldigste wat ik in mijn leven heb gedaan, ik zou nooit hebben willen missen maar ook de moeilijkste, intensiefste, grootste uitdaging ooit en verdient alle steun die je maar kunt krijgen. Je blijft het namelijk je hele verdere leven.”

Beluister hier de podcast

Naast schrijfster van het boek Natuurlijk Bevallen is Rieneke ook moeder van twee schatten van kinderen. “Deze twee bevallingen hebben er voor mij toe geleid dat ik dit boek ben gaan schrijven en de cursussen Natuurlijk Bevallen ben gaan geven.”

“Maar wat maakte mijn bevallingen nou zo bijzonder? Ik vertel het in deze podcast. Ik hoop dat mijn ervaringen voor jou ook een inspiratiebron zijn om jouw bevalling optimaal voor te bereiden. Pak de regie en vertrouw op je lichaam en je baby. Jij kunt het!”

Voorstellen
Alexandra Knijnenburg vita nova2

Ik ben Alexandra Knijnenburg IBCLC. Geboren op 17 april 1958. Van oorsprong kraamverzorgende waarbij ik bij met name mijn eerste kind ontdekte niets van borstvoeding te weten. Ik had in mijn zwangerschap een flyer gelezen en dacht (wat iedere moeder denkt) het is “natuurlijk” dus dat doe ik gewoon.

Niets was minder waar en nadat een vriendin mij meenam naar een bijeenkomst van LLL ontdekte ik dat ik niets wist. Helaas met mijn eerste dochter is het ondanks LLL toch niet meer gelukt om volledig borstvoeding te geven. Wel bleef ik op de groep zodat het met mijn 2e en volgende 2 kids lukte borstvoeding te geven zoals ik mij dat had voorgesteld.

Inmiddels zijn mijn kids 42, 40, 35 en 33 jaar en ben ik oma van 6 kleinkids. Zo werd borstvoeding de rode draad in mijn leven. Eerst ben ik zelf LLLLeidster geworden en toen één van de leidsters Lactatiekunde naar Nederland haalde werd ik één van de 12 eerste lactatiekundige IBCLC. Ben heel trots dat ik sinds 1993 een nog steeds actief werkende lactatiekundige ben. Samen met Janneke van Dijk, zijn wij de enige nog actief werkende lactatiekundige in Nederland van die eerste lichting. Vanaf begin 1990 ben ik ook weer werkzaam als kraamverzorgende, eerst als ZZPer, toen eigen bureau met personeel en sinds 2008 weer ZZPer. Sinds 2011 Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova gestart met een collega en sinds 2016 doe ik dit alleen samen met mijn kinderen die mij ondersteunen in allerlei hand en span diensten en een aantal vrijwilligers die voor mij invallen als ik verhinderd ben. Ook werk ik nog één kraam in de maand in een gezin om hen te ondersteunen in deze bijzondere tijd. Inmiddels ook certificaat Natuurlijke kraamverzorgende behaald en ook geef ik post natale massages. Puur omdat ik er van overtuigd ben dat een moeder beter voor haar baby kan zorgen als zij zich beter in haar vel voelt zitten.

Na een zwangerschap, bevalling en nu een baby en het geven van borstvoeding ervaren de meeste moeders een afstand van hun lichaam, zij herkennen het niet meer. Wat heel normaal is, er is namelijk behalve een baby ook een moeder geboren en die moeder is voor jou als vrouw nog vrij onbekend en onwennig. D.m.v. postnatale massage kun je deze afstand wat overbruggen

Ik ben heel happy in al dit mooie werk wat ik doe. Gelukkig is mijn familie inmiddels gewend aan mijn onregelmatige werktijden en ondersteunen zij mij van harte, waar ik hen dan ook heel dankbaar voor ben.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Alexandra Knijnenburg

Blog

Lees het meest recente blog van Alexandra Knijnenburg

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Haags Borstvoedingscentrum Vita Nova