InBalans Senzorg

Zwangerschapscoach en yoga
Wat
InBalans _senzorg
wie
Senem Rayman- Özkan
Waar
Deventer e.o.

InBalans_senzorg - Voor Moeders, door Moeders! 

Ontspannen. Genieten. Klachten verminderen.

Hoe klinkt dit voor je?

Tijdens alle drukte, zowel mentaal als fysiek tot rust komen, in het hier en nu kunnen genieten van je zwangerschap en meer binding krijgen met je baby. En hiernaast ook nog je zwangerschapskwaaltjes verminderen. Yes? 

Geniet van een ontspannende zwangerschapsmassage om tot rust te komen, een diepere band met je baby te creëren en verlichting te vinden van lichaamsklachten zoals bekkenpijn of rusteloze benen. 

 

Een zwangerschap voelt voor iedereen anders. De ene ervaart geen klachten terwijl de andere met dag een al klachten ervaart. Je bent 9 maanden zwanger en deze tijd kan ineens snel voorbijgaan. In je dagelijkste leven kan je misschien weinig ontspanning vinden, waardoor je langer met klachten blijft lopen. Veel zwangere vrouwen krijgen in het laatste trimester veel bekkenklachten. De klachten kunnen vaak ook stralen naar de billen en liezen. Doordat je je houding hierop ‘onbewust’ gaat aanpassen, zul je ook klachten gaan ervaren op je gehele rug. Dit werkt dus averechts. 

Gun je zelf rust en een ontspannend uur dat speciaal voor jou en je baby is. 

Senem Rayman- Özkan

“In het hart van elke moeder schuilt een onbreekbare kracht.”

Voorstellen
Profielfoto-Senem

Ik ben Senem, getrouwd en we hebben een dochter van 1 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Arnhem en woon nu sinds 2021 in Schalkhaar/Deventer, in een mooie knusse stad. Ik heb jaren ervaring opgedaan in het verpleegkundige vak. Zorgen voor anderen zit in mijn bloed. Luisteren en gericht advies geven, maar ook actie ondernemen, maken wie ik ben. Sinds mijn eigen zwangerschap en bevalling heb ik meer interesse gekregen in zwangerschap. Ik vind dat zwangerschap niet alleen een lichamelijke verandering met zich meebrengt, maar ook mentaal, die je niet altijd van buitenaf kunt zien. 

Tijdens mijn zwangerschap had ik zelf veel last van bekkenklachten en harde buiken, omdat ik tot aan de laatste weken in het ziekenhuis heb gewerkt waar ik soms drukke diensten had. Dit zorgde ervoor dat ik ‘s avonds met harde buiken thuis zat. Ik vond het spannend om “nee” te zeggen of hulp te vragen. Achteraf heb ik wel spijt gekregen, want je bent maar één keer 9 maanden zwanger van je baby en niet elke zwangerschap is hetzelfde. Ik heb destijds mindfulness-oefeningen gekregen, om meer bewustzijn te krijgen en te genieten van het moment. Dit heeft mij geholpen.

Tijdens mijn 35 weken kregen we te horen dat onze baby in stuit lag. Dit zorgde bij mij voor veel stress en onzekerheden. Ik moest een keuze maken tussen uitwendige versie, vaginale stuitbevalling of keizersnede. Alle drie hadden voor- en nadelen en dat ik zelf de regie moest nemen over mijn bevalling vond ik eng. Alles was nieuw voor mij en alles wat nieuw is kan spannend zijn. Allereerst had ik gekozen voor een moxabehandeling op advies van mijn verloskundige. Helaas was de moxa niet gelukt, maar nu weet ik ook waarom het niet gelukt is. Ik had namelijk een verkeerde uitleg gekregen. Niet over de moxa behandeling zelf, maar over mijn eigen houding die ik moest aannemen tijdens de behandeling. 

Na de moxabehandeling heb ik nog gekozen voor een uitwendige versie. Dit was een succesvolle versie geworden. 

Na een succesvolle uitwendige versie was mijn spanning minder geworden. Nu kon ik eindelijk vaginaal bevallen! Helaas te snel gejuicht. Door andere medische omstandigheden moest ik na 1.5 uur persdrang met 10 cm ontsluiting alsnog een spoedkeizersnede krijgen. 

Ik heb mijn bevalling uiteindelijk alsnog traumatisch ervaren, omdat sommige dingen buiten mijn controle gingen. Ik was zo ver gekomen om vaginaal te bevallen, maar het lukte niet. Nu weet ik hoe belangrijk het is om jezelf mentaal en fysiek voor te bereiden op een bevalling, maar vooral erna. En juist hier wordt weinig aandacht aan besteed. 

Een recent onderzoek toont aan dat vrouwen die zich goed voorbereiden op hun bevalling een aanzienlijk grotere kans hebben om deze als positief te ervaren. Helaas kijkt twee op de vijf vrouwen negatief terug op haar bevalling, en dat motiveert mij om meer vrouwen en hun partners bewust te maken van het belang van deze voorbereiding. 

Ik ben Senem van InBalans Senzorg, waar ik zwangerschapsbegeleiding, pre- postpartum massages en coachingssessies aanbiedt aan zwangere vrouwen en nieuwe moeders. Mijn doel is om jou in staat te stellen met rust, liefde en zelfvertrouwen het ouderschap in te stappen en zo een sterke band op te bouwen met je baby.

Ik leer je de controle te houden, ondanks dat sommige dingen toch buiten onze macht en wil kunnen gaan. Het is belangrijk dat jij het bevallen prettig ervaart en de pijn minimaal ervaart. Ik leer je focussen en terug te keren naar jezelf. Ook geef ik je heerlijke ontspannende massages. 

Ik geloof dat elke moeder positief kan terugkijken, van zwangerschap tot aan de eerste weken van haar bevalling. 

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Senem Rayman- Özkan

Blog

Lees het meest recente blog van Senem Rayman- Özkan

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

InBalans _senzorg