Jij en je kindje

Zwangerschapscursussen, draagconsulent, postpartum behandelingen
Wat
Jij en je kindje
wie
Nicole Amalo
Waar
Valkenswaard e.o.

Jij en je kindje, cursussen, verhuur en consulten

Ik bied verschillende zwangerschapscursussen aan ter voorbereiding op de bevalling. Daarnaast behandel ik stuitligging en keizersnede littekens. Masseer in je zwangerschap, kraamtijd en daar voorbij. Bied verschillende kraamtijdbehandelingen aan, evenals draagconsulten en het verhuur van bevallingsbaden.

Nicole Amalo

“Ik vind een bevalling zo leuk, ik zou het zo nog 10x opnieuw doen, ik wil alleen geen voetbal elftal aan kinderen thuis.”

Voorstellen
nicole kopie

Ik ben Nicole Amalo. RBVR Geboortecoach©, draagconsulent, babymassage docent, Masseur, postpartumbehandelaar, Spinning Babies Parent Teacher®, Zwangerfit® docent, fysiotherapeut (specialisatie in zwangerschap/bekken/borst), IPT® behandelaar i.o. en sinds 2016 moeder van nu 3 kinderen. Naast dit alles ben ik een bezige bij die altijd interesse hunkert naar meer kennis, dol ben op creativiteit, muziek, dans en beweging en niet snel een blad voor de mond heeft. Ik heb een enorme interesse in de vrouw en haar verschillende fases in het leven.


Hoe alles begon;
Ik had een voorbeeldige 1ste zwangerschap. Ik sportte 3X per week aangepast op mijn kunnen, had weinig kwaaltjes en voelde mij tot aan het einde topfit. Naast dit alles had ik ook een prachtige gedachte over de geboorte van mijn dochter. Ik wilde mijn eigen instinct volgen en in mijn eigen omgeving mijn dochter ter wereld brengen. De geboorte is anders gegaan dan we gehoopt hadden, en dit inspireerde mij om mij beter voor te bereiden tijdens mijn 2de zwangerschap voor mezelf en anderen.

Ik merkte dat dit voorbereiden mij veel dingen bracht waar ik geen bestaan van wist. Het was veel zoeken, inlezen en luisteren en dat kostte mij veel energie. Ik besloot in 2017 de officiële HypnoBirthing® opleiding te volgen van Marie Mongan. Dit bracht mij zoveel nieuwe inzichten en mogelijkheden. Ineens had ik het gevoel weer regie over mijn eigen lichaam en bevalling te krijgen en wist ik mijn eigen bevalling te creëren zonder het gevoel te hebben dat ik iets niet mocht (want daar kreeg ik de kriebels van). Na de geboorte van mijn 2de kindje besloot ik deze opleiding in te zetten om zo andere aanstaande ouders te begeleiden. Want in de wirwar van bevallingsland aan mogelijkheden, protocollen, medisch, niet medisch, kan het nogal eens verwarrend zijn.

Ik startte mijn eigen bedrijf op; “Jij en je kindje”

Ik stond aan, en volgde nog meer opleidingen, cursussen, trainingen zoals Spinning Babies® workshops, waarbij we houdingen en oefeningen leerden zodat je een barend lichaam voorbereid op de baring en kunt ondersteunen bij “problemen”. Maar ook verschillende behandelingen toepasbaar op de vrouw en specifiek kraamvrouw zoals massages, stomen en belly binden. En niet alleen de de interesse voor de vrouw maar het kind was er, waardoor ik babymassage en draagconsulten ook leerde aan te bieden zodat mijn bedrijf ook echt JIJ en JE KINDJE is.

Na de komst van een 3de kindje met een GEWELDIGE bevallingservaring, merkte ik dat na 5 jaar bestaan de naam “Hypnobirthing” geen recht meer deed aan mijn zwangerschapscursus.

Dus toen mijn collega een nieuwe opleiding startte waarbij hypnobirthing, meditatie, theorie, praktijk, eerste 1000 dagen hechting en eigen regie met elkaar verweven waren tot 1, besloot ik de “call” te beantwoorden en stapte ik in dit proces. En wauw! Dit was precies wat ik zocht, al mijn kennis combineren tot 1 complete zwangerschapscursus ter voorbereiding op de zwangerschap, geboorte en kraamperiode.

Relaxed bevallen vanuit Regie®

Een complete 4 daagse zwangerschapscursus voor jou en je partner die jou begeleid tijdens jouw bevalling. Wil je gebruik maken van mijn ruim 6 jaar ervaring in geboortezorg om zo dichter bij je eigen geboorte wensen en eigen regie te komen in samenwerking je met geboorteteam? Meld je dan nu aan voor een gratis Masterclass Relaxed bevallen vanuit Regie® of lees er meer over bij mijn aanbod zwangerschapscursussen.

En niet alleen zwangerschap en geboorte blijft bij mij in ontwikkeling, maar juist ook in de periode daarna.

In Januari 2023 te start ik met de zeer unieke Integral Pelvic Therapy® opleiding waarmee ik de vrouw het inwendig bekken, baarmoeder en haar cyclus vanuit een holistische benadering kan behandelen. Meer hiervoor kun je binnenkort lezen bij Integral Pelvic therapy.

Heb ik je interesse geprikkeld?

Neem een kijkje op mijn website en wie weet vind je één, of meerdere cursussen/consulten die bij jou/jullie passen.

Ervaringen
Blog

Lees het meest recente blog van Nicole Amalo

Blog

Lees het meest recente blog van Nicole Amalo

Huid op huid contact

Na negen maanden in jouw warme buik gezeten te hebben, is het dan zo ver. Je kindje komt ter wereld. Na een intense ervaring komt hij, misschien wel via het warme water van het bevalbad, ineens met lucht in aanraking. Hij voelt aanraking op zijn lijfje en krijgt geluiden te horen zoals hij ze nog nooit gehoord heeft.Om al deze indrukken te verwerken is maar één ding op dat moment belangrijk, namelijk de liefdevolle herkenning van zijn moeder. Daarom is het essentieel dat je baby direct na de geboorte op jouw warme buik wordt gelegd. Je kindje voelt zich alleen veilig en vertrouwd bij jou, hij herkent jouw geur en voelt je warmte. Laat jullie samen lekker toedekken en geniet van dit ongelofelijk bijzonder moment.

Stuur een bericht

Contact

Jij en je kindje